Η αφή ανάμεσα σε ένα ζευγάρι και ο αισθησιασμός σου προκαλούν συναισθήματα που δεν μπορείς να περιγράψεις με λέξεις. Κάθε άγγιγμα και ένα διαφορετικό συναίσθημα.

Ναι, η αφή ανάμεσα σε ένα ζευγάρι αποκτά πολλές “διαστάσεις”. Υπάρχουν αγγίγματα που σε “πονάνε” όταν έρχονται μετά από μια προδοσία. Υπάρχουν αγγίγματα που σε γεμίζουν με χαρά όταν βλέπεις τον σύντροφό σου μετά από καιρό και υπάρχουν συναισθήματα που σε ανακουφίζουν όταν έρχονται μετά από έναν τσακωμό.

Η Ιταλίδα καλλιτέχνιδα Frida Castelli αποτυπώνει την αφή ανάμεσα σε ένα ζευγάρι και τον αισθησιασμό μέσα από μια σειρά illustrations, τόσο ρεαλιστικά που μιλάνε στην καρδιά σου. Καταφέρνουν να αποτυπώσουν τον αισθησιασμό, την χαρά της επαφής και λίγο πόνο.

Γιατί, όμως, η φυσική επαφή είναι τόσο σημαντική;

Σου προσφέρει ασφάλεια και μια επιβεβαίωση

Μαζί με τον ποιοτικό χρόνο, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια αγκαλιά, ένα χάδι μετά από μια κουραστική μέρα. Κι αφού δεν μπορείς να ξεφύγεις από την αρνητικότητα που μας έχει “περικυκλώσει” κι αν δεν μπορείς να βρεις λίγη χαρά στην καθημερινότητά σου, ξέρεις ότι θα γυρίσεις σπίτι και θα σε περιμένει μια αγκαλιά που θα σε κάνει να τα ξεχάσεις όλα!

Σε βοηθά να χτίσεις την εμπιστοσύνη

Ένα άγγιγμα σε βοηθά να χτίσεις σιγά σιγά την εμπιστοσύνη στη σχέση, εκεί που οι λέξεις δεν έχουν τη δύναμη να το κάνουν. Νιώθεις ότι ο σύντροφός σου είναι εκεί, σου δίνει την προσοχή που θέλεις, σε στηρίζει και στο δείχνει με τον τρόπο του. Ακόμα κι όταν δεν είσαι καλά δεν χρειάζεται να σου μιλήσει. Θα σου δώσει το χέρι του και είναι σαν να σου ψιθυρίζει “έχε μου εμπιστοσύνη”. Κι έτσι προχωράτε μαζί.

Η φυσική επαφή δεν λέει ψέματα

Μπορεί τα μάτια να είναι ο καθρέφτης της ψυχής αλλά η φυσική επαφή δεν θα σου πει ποτέ ψέματα. Ένας άνδρας δύσκολα θα πάρει αγκαλιά μια γυναίκα που δεν σέβεται και δεν του αρέσει. Ένας άνδρας δεν θα έχει τόση ανάγκη από την αγκαλιά μιας γυναίκας αν θέλει μόνο σεξ. Η φυσική επαφή μαρτυρά πολλά περισσότερα απ’ όσα νομίζεις.

Διαβάστε επίσης:

Οι απλές χαρές της καθημερινότητας ενός ζευγαριού σε υπέροχα comics!