Πολλές φορές το να ζητήσεις κάτι από τον σύντροφό σου μπορεί να είναι δύσκολο. Εξίσου δύσκολο όμως είναι και το να μη το κάνεις. Κάνε μία προσπάθεια να αφήσεις το σύντροφό σου να σου δώσει αυτό που θες και ο τρόπος για να το πετύχεις αυτό είναι να το ζητήσεις! Η σχέση απαιτεί συνεργασία.

Γιατί η σχέση απαιτεί συνεργασία

Άσε τον σύντροφό σου να σου δώσει αυτό που θες

Πολλές φορές τείνουμε να προστατεύουμε τους εαυτούς μας και να μη τους εκθέτουμε στον άνθρωπο τον οποίο έχουμε διαλέξει για σύντροφό μας. Αυτό δε μπορεί παρά να είναι λάθος! Καταλαβαίνω όλα τα συναισθήματα που μπορεί να σε κατακλύσουν σε μία λογομαχία για παράδειγμα όπως είναι η δυσαρέσκεια ή ο θυμός, όμως έχεις σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να μη γνωρίζει τι είναι αυτό που χρειάζεσαι ουσιαστικά; Σε αυτό το σημείο καλό θα ήταν να μη σε πιάσει ο εγωισμός και το γνωστό σε όλες μας “θα έπρεπε να ξέρει τι θέλω” γιατί είναι λάθος! Είμαστε όλοι άνθρωποι και κανένας δε μπορεί να ξέρει πάντα τι μπορεί να θέλει ο άλλος και πίστεψε με, αυτός δεν είναι λόγος χωρισμού, το να μην μιλάς ανοιχτά όμως, είναι, κι ας παρουσιάζεται τελικά με άλλες μορφές!

επιτυχημένος γάμος

Η σχέση είναι ένα πάρε-δώσε

Στην πλειοψηφία τους τα ζευγάρια τείνουν να κάνουν, δυστυχώς, αυτό που ανέφερα παραπάνω. Περισσότερο τους ενδιαφέρει να “τιμωρήσουν” το σύντροφό τους παρά να τους δώσει αυτό που τελικά θα ήθελαν. Αυτό όμως ίσως τελικά να συμβαίνει γιατί δε ξέρουν και οι ίδιοι τι είναι αυτό. Η συνεργασία προωθεί τη μεταξύ σας σύνδεση. Αυτός είναι ο τρόπος να είστε και οι δύο ικανοποιημένοι μέσα στη σχέση που έχετε και να την φροντίζετε για να είναι μία ουσιαστική και ευτυχισμένη σχέση. Να δίνεις και να παίρνεις, να νιώθεις την ελευθερία ότι μπορείς να ζητήσεις, να εκφράσεις αυτό που θες και ο άλλος να θέλει να στο προσφέρει. Το ίδιο και ανάποδα!

Είναι εύκολο να δικαιολογήσεις τον εαυτό σου και να βρεις ένα επιχείρημα στο ότι το να τον αγνοείς, για παράδειγμα, μέχρι να καταλάβει τι έκανε είναι σωστότερο από το να του μιλήσεις. Αυτό δεν το κάνει όμως και απαραίτητα σωστό. Η σχέση αποτελείται από δύο άτομα και όπως ξανά ανέφερα πιο πάνω προϋποθέτει συνεργασία!

Τώρα ξέρεις γιατί η σχέση απαιτεί συνεργασία και αυτό που μένει είναι να σκεφτείς αν είναι πραγματικά αυτό που θες ή αν τελικά προσπαθείς να ξεφύγεις με λάθος τρόπο!

Διάβασε ακόμα:

Τα do’s και τα don’ts για μια σταθερή κι ευτυχισμένη σχέση!

Photo: Freepik