Όλα όσα ξέραμε για τους λόγους που κάποιος μπορεί να απιστήσει, καταρρίπτονται σύμγωνα με νέα έρευνα. Όχι, το να είσαι μεγάλο διάστημα με κάποιον, δεν είναι η αιτία.

Υπάρχουν πολλές φράσεις που μιλάνε για την απιστία. Σίγουρα και εσύ θα είσαι γνώστης μιας τέτοιας φράσεις. Η απιστία είναι ένα σύνηθες φαινόμενο και ιδιαίτερα στην εποχή μας. Πολλοί έχουν προσπαθήσει να καταλάβουν τι οδηγεί τον άνθρωπο σε μια τέτοια πράξη, άλλοι λένε η συνήθεια και άλλοι λένε ότι ο άνθρωπος δεν είναι μονογαμικό ον. Η επιστήμη λοιπόν ήρθε και μας είπε ποια είναι μοναδική αιτία απιστίας.

Στην πραγματικότητα ένας άνθρωπος ο οποίος είχε ένα μεγάλο αριθμό ερωτικών συντρόφων στην ζωή του, ή έχει παρορμητικές τάσεις, είναι πιο πιθανό να κερατώσει.

Ωστόσο, κάθε σχέση είναι μοναδική, και δεν χρειάζεται να αγχωθείς. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Queensland, μελέτησαν γιατί οι άνθρωποι είναι άπιστοι και ανακάλυψαν ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε μια τέτοια πράξη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Psychology, οι άνθρωποι που είναι παρορμητικοί είναι πιο πιθανό να απιστήσουν. Ο λόγος είναι απλός. Επειδή δεν σκέφτονται τις συνέπειες των πράξεων τους και δεν κάθονται να συλλογιστούν την κατάσταση. Ο παρορμητικός άνθρωπος δρα με βάση τις σκέψεις που έχει εκείνη την στιγμή.

Επιπλέον, αυτοί που είχαν πολλούς ερωτικούς συντρόφους στο παρελθόν θεωρούνται πιο άπιστοι. Η αναζήτηση πολλαπλών συντρόφων οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν αναπτύξει κάποιες δεξιότητες στον τομέα αυτό.  Αυτό έχει γίνει μέσα τους μια συνήθεια και μια θέληση για αυτοεπιβεβαίωση.

Δεν προκαλεί καμία εντύπωση, ότι άλλοι λόγοι απιστίας είναι ότι δεν υπάρχει συναίσθημα στην σχέση ούτε ικανοποίηση εσωτερική. Όταν δηλαδή η σχέση έχει τελειώσει αλλά για κάποιους λόγους δεν χωρίζει το ζευγάρι. Οι ερευνητές επίσης ανακάλυψαν ότι η διάρκεια της σχέσης παίζει ελάχιστο ρόλο στο θέμα απιστία.

Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, οι άντρες, όταν απιστούν, είναι πιο πιθανό να μην αρκεστούν σε ένα φιλί αλλά να προχωρήσουν και παραπάνω. Ενώ, γυναίκες και άντρες είναι ίσοι στην πιθανότητα να απιστήσουν δίνοντας ένα φιλί.

Ευτυχώς, αν έχεις απατηθεί, είναι μάλλον θετικό για σένα. Μια άλλη έρευνα απέδειξε ότι οι γυναίκες που είχαν στο παρελθόν απατηθεί, μαθαίνουν από αυτή την εμπειρία και στο μέλλον διαλέγουν καλύτερους συντρόφους.

Διαβάστε επίσης:

Υπάρχει τρίτο πρόσωπο στη σχέση σας; Τα σημάδια που αγνοείς