Γιατί θα σας κάνει καλό να μείνετε για λίγο χώρια

LIKE US ON FACEBOOK

Σίγουρα έχεις διαβάσει πολλά άρθρα που σε συμβουλεύουν ότι ένα μικρό διάλειμμα στη σχέση δεν πρόκειται να λειτουργήσει και γι’ αυτό εμείς αποφασίσαμε να σου πούμε τους λόγους για τους οποίους μπορεί και να σας κάνει καλό να μείνετε για λίγο χώρια!

Συχνά θεωρούμε ότι μια σχέση για να λειτουργήσει και για να έχει μέλλον θα πρέπει να περνάμε 24/7 με το έτερον μας ήμισυ. Τι κι εάν όμως το μυστικό για μια πετυχημένη σχέση είναι ακριβώς το αντίθετο;

Γιατί θα σας κάνει καλό να μείνετε για λίγο χώρια ειδικά όταν έχετε σχέση για πολλά χρόνια; Για όλους τους λόγους που ακολουθούν παρακάτω.

Για να επαναφορτίσεις τις μπαταρίες σου

Σε εισαγωγικά το εννοούμε αυτό, αλλά νομίζουμε ότι καταλαβαίνεις τι θέλουμε να πούμε. Μερικοί άνθρωποι τα καταφέρνουν μια χαρά στο να περνάνε πολλές ώρες μέσα στην ημέρα με τον σύντροφό τους, ωστόσο αυτό δεν ισχύει για όλους. Οι περισσότεροι όταν περνάνε πολύ χρόνο μαζί θα αρχίζουν να ενοχλούνται από μικρά πράγματα που κάνει ο σύντροφός τους, με αποτέλεσμα να εκνευριστούν και τελικά να τσακωθούν. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να αφιερώνεις μια ολόκληρη μέρα στη συνέχεια στον εαυτό σου, προκειμένου να κάνεις πράγματα για εσένα!

Για να έχετε περισσότερα πράγματα να πείτε

Μερικές φορές μπορεί να κάθεσαι στο ίδιο τραπέζι με τον σύντροφο σου και να μην λέτε καμία κουβέντα. Να κοιτάτε το κινητό σας, να μιλάτε για την παραγγελία σας, αλλά ουσιαστικά να μην λέτε τίποτα. Λίγος χρόνος χώρια μπορεί να σας κάνει καλό για να δημιουργήσει ο καθένας τις δικές του αναμνήσεις και την επόμενη φορά που θα δείτε ο ένας τον άλλον να τις εξιστορείτε με μεγάλη ανυπομονησία.

αλλάζουν οι σχέσεις

Unsplash/Dimitri de Vries

Για να «ξαναχτίσεις» τη σχέση με τον εαυτό σου

Εάν δεν μάθεις πρώτα να αγαπάς τον εαυτό σου, πώς νομίζεις ότι θα μπορέσεις να αγαπήσεις κάποιον άλλον. Ακόμη κι εάν οι σχέσεις ικανοποιούν τις μεγαλύτερες συναισθηματικές ανάγκες μας, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεχάσουμε τη σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας, που για να λέμε και τα πράγματα όπως έχουν, μας πήρε περισσότερο κόπο και χρόνο για να χτίσουμε. Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που πρέπει να περνάμε μόνοι μας για να ακούμε τις σκέψεις και τα θέλω μας πιο δυνατά και να μάθουμε να είμαστε καλά με τον εαυτό μας είτε έχουμε σχέση είτε όχι!

Για να βρεις χρόνο και για τις άλλες σου σχέσεις

Αυτές με την οικογένεια σου, τους φίλους σου, τους συναδέλφους σου και όλους όσους έχεις αφήσει στην άκρη για χάρη του καλού σου. Είναι η αφορμή για να τους δώσεις λίγο χώρο στη ζωή σου, για να πάτε να δείτε την ταινία που σου αρέσει ή για να μαζευτείτε στο σπίτι όπως παλιά. Πάρε τους τηλέφωνο και δεν θα το μετανιώσεις.

Photo: Unsplash/Thành Alex

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved