Το να είσαι σε σχέση και να κανονίζεις τις διακοπές σου δεν είναι εύκολο. Πόσο μάλλον αν μέσα σε αυτές τις διακοπές προσπαθείς να εντάξεις και το ταίρι σου.

Σήμερα τα νέα ζευγάρια δυσκολεύονται να καταλήξουν που θα πάνε διακοπές και στο τέλος ή δεν πάνε πουθενά ή τσακώνονται ή πάνε κάπου που μόνο ο ένας από τους δύο θέλει. Δεν υπάρχουν καλύτεροι ή χειρότεροι προορισμοί για ζευγάρια, αφού η κάθε σχέση έχει τους δικούς της κανόνες και ρυθμούς.

Όμως, τα περισσότερα ζευγάρια δεν είναι ότι δεν έχουν επιλογές για τις διακοπές τους, αλλά ότι δεν μπορούν να καταλήξουν σε μία απόφαση. Άλλωστε τόσα όμορφα μέρη έχει η Ελλάδα, ποιος ο λόγος που δεν βρίσκουν που να πάνε διακοπές;

Γούστα

προορισμοί για ζευγάρια

Όσο κι αν ταιριάζετε σε πάρα πολλά θέματα, δεν σημαίνει ότι έχετε τα ίδια γούστα και για τις διακοπές. Εσύ μπορεί να θες Μύκονο ή Σαντορίνη, ενώ ο άλλος Ικαρία ή Κω. Πολλά είναι τα ζευγάρια που μαλώνουν για το που θα πάνε διακοπές, γιατί ο ένας θέλει κάτι πιο χαλαρό, ενώ ο άλλος κάτι πιο “διασκεδαστικό” με περισσότερες ίσως επιλογές.

Χρήματα

Όταν ο ένας έχει μια κερδοφόρα δουλειά κι ο άλλος είτε δεν έχει καθόλου είτε με το ζόρι τα βγάζει πέρα, τότε σίγουρα θα υπάρχει πρόβλημα και στις διακοπές. Γιατί; Γιατί ο ένας θα μπορεί να διαθέσει χρήματα για πιο “καλές” διακοπές τη στιγμή που ο άλλος δε θα θέλει να πάνε ή θα προτιμάει έναν πιο φθηνό προορισμό. Έτσι, καταλήγουν πάλι να τσακώνονται και πιθανότατα δεν πάνε πουθενά.

Προτεραιότητες

Ε ναι! Αν έχεις κανονίσει πρώτα τις διακοπές με τις φίλες σου, πώς περιμένεις να “βολέψεις” και τις διακοπές με το αγόρι σου; Και αντίστροφα φυσικά! Δεν γίνεται αν είσαι σε μία σχέση και θέλετε οπωσδήποτε με το ταίρι σου να πάτε μαζί φέτος διακοπές, εσύ να κανονίζεις πρώτα τις διακοπές με τους φίλους σου. Δεν είπαμε να μην πας και με την παρέα σου αν έχεις τη δυνατότητα, αλλά μην περιμένεις μετά να μην τσακωθείτε αν δεν βρίσκετε που και πότε θα πάτε διακοπές.

Δουλειά

προορισμοί για ζευγάρια

Δουλειά όλο το χρόνο, δουλειά και το καλοκαίρι; Ε πάει πολύ! Και πώς να μη νευριάσει μετά η κοπέλα σου ή το αγόρι σου, αν εσύ δουλεύεις τις περισσότερες μέρες του καλοκαιριού και εκείνη/-ος όχι; Είναι λογικό και μην εκνευρίζεσαι αν σου το λέει. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, πρέπει να βρείτε μια μέση λύση, έτσι ώστε και να μην χάσει ο άλλος όλο του το καλοκαίρι ή να το περάσει χωρίς εσένα, αλλά και εσύ να μην χάσεις τη δουλειά.

Όλα τελευταία στιγμή

Το καλοκαίρι κοντεύει να μπει κι ακόμα να κλείσετε κάπου για διακοπές. Τι περιμένετε; Να βρείτε προσφορά τελευταία στιγμή; Και μετά πώς να βρείτε κάτι φθηνό, όταν αποφασίζετε να κλείσετε το ταξίδι σας τον Ιούνιο; Αν αυτός είναι ο βασικός λόγος που σας οδηγεί στον τσακωμό, του χρόνου φροντίστε να κλείσετε τουλάχιστον πριν το Πάσχα τις διακοπές σας. Κι αν σας φαίνεται πολύ νωρίς και δεν είστε σίγουροι για την άδεια στη δουλειά, υπάρχει και η δωρεάν ακύρωση φυσικά!

Μην πέσεις κι εσύ στην παγίδα να διαφωνήσεις με το ζευγάρι σου για τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Οργανωθείτε από νωρίς, συζητήστε το και σίγουρα όλο και κάποια λύση θα βρεθεί. Το θέμα είναι να έχετε καλή διάθεση και θέληση να ανακαλύψετε όμορφα μέρη! Α! Και ένα χρήματα στην τράπεζα!

Διάβασε ακόμα:

Τι πρέπει να κάνεις όταν φέρνεις το ταίρι σου στις διακοπές με τους φίλους σου;

Photo: Unsplash