Γιατί πρέπει να σταματήσεις να φοράς το εσώρουχό σου μετά το σεξ

LIKE US ON FACEBOOK

Το πώς να κάνεις σεξ το ξέρεις ήδη! Κάπου στο μετά το σεξ τα χαλάμε… Έχεις ακούσει ένα εκατομμύριο φορές ότι πρέπει να πηγαίνεις στην τουαλέτα μετά το σεξ για ν’ αποφύγεις την ουρολοίμωξη. Όμως, μάντεψε, δεν είναι ο μόνος κανόνας υγιεινής που πρέπει ν’ ακολουθείς! Οι ειδικοί σου λένε τώρα ότι πρέπει να σταματήσεις να φοράς το εσώρουχό σου μετά το σεξ!

Πάμε να πάρουμε, όμως, τα πράγματα απ’ την αρχή με τις κινήσεις που πρέπει να κάνεις μετά τις στιγμές πάθους για να παραμείνεις υγιής!

Επίσκεψη στην τουαλέτα

Ακόμα κι αν νιώθεις πως δεν έχεις ανάγκη να πας τουαλέτα, προσπάθησε να το κάνεις! Το να ουρήσεις θα σε βοηθήσει ν’ απομακρύνεις τα βακτηρίδια απ’ την περιοχή. Τα βακτήρια ζουν κανονικά στον κόλπο σου ή το παχύ έντερο και κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής μετακινούνται προς την ουρήθρα σου. Είσαι σίγουρη ότι θέλεις να μείνουν εκεί;

Εάν δε είσαι επιρρεπής στις ουρολοιμώξεις, δεν θα σου επαναλάβουμε ότι η επίσκεψη στην τουαλέτα μετά το σεξ είναι απαραίτητη.

Πετσέτα και χαρτάκι

Το σεξ φέρνει ιδρώτα, υγρά, λιπαντικό και φυσικά η κάτω περιοχή σου θα είναι υγρή μετά τη σεξουαλική επαφή. Η υγρασία είναι κάτι που θέλεις ν’ αποφύγεις γι’ αυτό πρέπει να σκουπίσεις την ευαίσθητη περιοχή σου. Επίλεξε μια πετσέτα ή χαρτί τουαλέτας για ν’ απομακρύνεις την υπερβολική υγρασία, η οποία αποτελεί «καταφύγιο» για τα βακτήρια.

Θυμήσου σε καμία περίπτωση να μην χρησιμοποιήσεις αρωματικά σαπούνια για να πλυθείς γιατί θα οδηγήσουν σε υπερβολική ξηρότητα.

ξεβάφουν οι πετσέτες

Πες όχι στο εσώρουχο

Όσο δελεαστικό κι αν είναι να φορέσεις το εσώρουχό σου αμέσως μετά το σεξ, δεν πρέπει να το κάνεις! Βάλει μια χαλαρή πιτζάμα ή ένα babydoll για να κοιμηθείς. Το εσώρουχό σου μπορεί να σου δημιουργήσει λοίμωξη!

Ο κόλπος σου πρέπει ν’ αναπνέει για να μειωθεί ο κίνδυνος μόλυνσης.

Εάν αισθάνεσαι περίεργα τον κόλπο σου, δώσε προσοχή

Άκου το σώμα σου μετά το σεξ και σημείωσε πιθανά σημάδια δυσφορίας, πόνου, κνησμού ή ακόμα και αιμορραγίας. Παρατήρησε πόσο διαρκούν τα παραπάνω συμπτώματα ή οποιαδήποτε άλλη ενόχληση έχεις και μίλα με τον γυναικολόγο σου.

σεξ γυναικείος οργασμός

Photo: Getty Images
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved