Γιατί η επιθυμία για σεξ αυξάνεται στις γιορτές;

LIKE US ON FACEBOOK

Γιατί η επιθυμία για σεξ αυξάνεται στις γιορτές; Είναι ένα ερώτημα που ναι έχει αποτελέσει αντικείμενο μελέτης των επιστημόνων, οι οποίοι έχουν δώσει και μια απάντηση.

Υπάρχουν ένα εκατομμύριο μελέτες που εξηγούν δύο ή τρία πράγματα για τη λίμπιντο και την σεξουαλική επιθυμία καθ΄όλη την διάρκεια του χρόνου. Τι ισχύει για την εορταστική περίοδο και γιατί ενώ οι επιστήμονες αναφέρουν ότι το Καλοκαίρι η σεξουαλική επιθυμία αυξάνεται περισσότερο απ’ τον Χειμώνα, οι γιορτές αποτελούν την εξαίρεση;

Οι διακοπές, τα δείπνα με φίλους και την οικογένεια φαίνεται να ενισχύουν τη διάθεση για σεξ κατά τις τελευταίες μέρες του χρόνου. Υπάρχουν, όμως, και άλλοι λόγοι σύμφωνα με το Boston Medical Group, τους οποίους παραθέτουμε αναλυτικά παρακάτω:

Έχουμε ελεύθερο χρόνο

Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά έχουμε λίγο παραπάνω ελεύθερο χρόνο και γι΄αυτό ο καθένας τον αξιοποιεί με όποιον τρόπο θέλει. Είναι επιπλέον οι μέρες που έστω και για λίγο δεν έχουμε στο μυαλό μας το άγχος της δουλειάς κι έτσι το μυαλό και το σώμα είναι πιο ξεκούραστο.

Προσέχουμε περισσότερο την εξωτερική εμφάνιση

Την περίοδο των γιορτών, προσέχουμε περισσότερο την εξωτερική μας εμφάνιση, κυρίως γιατί έχουμε και περισσότερες εκδηλώσεις ή επισκέψεις να κάνουμε. Σύμφωνα με το Boston Medical Group, όταν προσέχουμε την εμφάνιση μας, έχουμε και περισσότερη αυτοπεποίθηση κι έτσι αυξάνεται και η σεξουαλική μας επιθυμία.

σκέψεις πριν το σεξ

Το αλκοόλ

Δεν κάνει καλό στην υγεία, αλλά την περίοδο των γιορτών το καταναλώνουμε περισσότερο. Η κατανάλωση αλκοόλ σε λογικά πλαίσια και πάντα με μέτρο, παράγει θετικά αισθήματα κι έτσι αυξάνει κατά κύριο λόγο τη λίμπιντο των ανδρών, σύμφωνα με την έρευνα. Προσοχή, όμως, γιατί η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα.

Είμαστε πιο χαρούμενοι

Το σεξ έχει να κάνει και με τη διάθεση. Είναι θα λέγαμε το Α και το Ω, οπότε όταν είμαστε περισσότερο χαρούμενοι και ευδιάθετοι απ’ το κλίμα των ημερών, τόση περισσότερη όρεξη για σεξ έχουμε. Παράλληλα, το Boston Medical Group αναφέρει ακόμη ότι όταν νιώθουμε καλά, ενισχύεται και η αυτοπεποίθησή μας και κατά συνέπεια η λίμπιντο.

Διαβάστε ακόμη:

Είσαι έτοιμη να γυρίσεις στον πρώην; Όσα πρέπει να προσέξεις!

Photo: Unsplash/Jared Sluyter
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved