Πολλές σχέσεις παρ’ όλο που νομίζεις ότι είναι ιδανικές και θα κρατήσουν για μια ζωή τελειώνουν.Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι εξαιρετικά δύσκολες και περίπλοκες ή εμείς τις κάνουμε να είναι. Πολλές φορές όταν δεν αγαπάς κάποιον δεν του το λες, τραβάς μια κατάσταση απ’ τα μαλλιά κι όπου βγάλει. Και αφήνεις αυτόν που έχεις απέναντί σου να αναρωτιέται, να στεναχωριέται και να υπομένει…

Κι όμως, όταν μια σχέση τελειώνει μπορείς να το καταλάβεις αρκεί να το θέλεις! Οι ψυχολόγοι ισχυρίζονται πως υπάρχουν συγκεκριμένα πρότυπα συμπεριφορά και που υποδηλώνουν πως μια σχέση έχει φτάσει σε αδιέξοδο ενώ υπάρχουν και συγκεκριμένες φράσεις και προτάσεις που μπορεί να σημαίνουν πως ο σύντροφός σου δεν σε αγαπά πια ή δεν είναι πλέον ερωτευμένος μαζί σου ή γενικά είναι αλλού!

«Δεν θα σου απολογηθώ»

Φυσικά οι σύντροφοι δεν χρειάζεται να απολογούνται για κάθε βήμα που κάνουν αλλά είναι φυσιολογικό να μοιράζονται το πως πέρασαν τη μέρα τους ή κάτι που τους απασχολεί. Στην τελική είναι ανθρώπινη ανάγκη! Αν δεν θέλει αν το κάνει, τότε μάλλον δεν σε νοιάζεται τόσο όσο νομίζεις.

«Δεν είναι δικό μου πρόβλημα» ή «Πρόβλημά σου»

Τέτοιες φράσεις υποδηλώνουν πως η σχέση φτάνει στο τέλος της. Αν ο σύντροφός σου δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματά σου, δεν σε στηρίζει ούτε όταν του ζητάς βοήθεια τότε μάλλον δεν έχει πραγματικά αισθήματα για σένα.

«Αν δεν σ’ αρέσει, βρες κάποιον άλλον»

Αυτός που έχεις απέναντί σου προσπαθεί απλώς να σε χειριστεί με τον τρόπο που θέλει. Δεν θέλει να αλλάξει γιατί θεωρεί απλώς πως εσύ πρέπει να ζήσεις με τα ελαττώματά του. Κι αν δεν σ’αρέσει είσαι ελεύθερη να φύγεις. Ποιος άντρας που αγαπά πραγματικά θα σε άφηνε τόσο εύκολα να φύγεις; Κανένας!

«Δεν σε πιστεύω»

Αυτά τα λόγια τα λένε μόνο οι ανασφαλείς ή άνθρωποι που θέλουν να κυριαρχήσουν. Τέτοιοι άνθρωποι ψάχνουν διαρκώς έναν λόγο για τσακωμό ή για χωρισμό!

«Κάνε ό,τι θέλεις»

Αυτό σημαίνει αδιαφορία. Αν δεν τον νοιάζει τι περνάς,αν δεν τον νοιάζουν τα προβλήματά σου και δεν προσπαθεί να σε βοηθήσει, τότε μάλλον του έχει περάσει. Οι άνθρωποι που σε αγαπούν θα σε βοηθήσουν να κάνεις τη σωστή επιλογή, θα είναι εκεί να ακούσουν τα προβλήματά σου και να βρείτε μαζί τη λύση. Δεν θα σου πουν ποτέ «κάνε ό,τι θέλεις, ό,τι νομίζεις»!

«Το υπεραναλύεις»

 

Ο σύντροφός σου θα σου πει ότι υπεραναλύεις κάτι και θα προσπαθήσει να σε κάνει να νιώσεις ένοχη. Να θυμάσαι ότι υπάρχει όντως περίπτωση να το σκέφτεσαι υπερβολιλά. Αλλά ακόμα κι αν είναι έτσι, ο σύντροφός σου πρέπει να σε βοηθήσει, να σου δώσει μια ολοκληρωμένη εξήγηση και όχι να σε αφήνει να το σκέφτεσαι ξανά και ξανά.