Μια υγιής, σταθερή κι ευτυχισμένη σχέση είναι απ’ τις μεγαλύτερες χαρές σ’ αυτή τη ζωή και δεν θα πρέπει να το θεωρείς δεδομένο. Τα κακά νέα εάν είσαι άντρας είναι πως είναι πολύ πιθανό η κοπέλα σου να βαριέται κατά τη διάρκεια του σεξ!

Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες είναι σχεδόν τέσσερις φορές πιο πιθανό απ’ τους άντρες να χάσουν το ενδιαφέρον τους για το σεξ με τον σύντροφό τους, εάν βρίσκονται σε σχέση πάνω από ένα χρόνο.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Southampton και του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου μελέτησαν 4.839 άνδρες και 6.669 γυναίκες. Ενώ τα αρχικά ευρήματα- ότι η κοπέλα σου έχει τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να χάσει το ενδιαφέρον της για το σεξ μαζί σου – είναι αποθαρρυντικά, η μελέτη σημειώνει ότι υπάρχουν αρκετοί κοινωνικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες που συμβάλλουν σ’ αυτό, ορισμένοι από τους οποίους είναι φυσιολογικοί, ενώ άλλοι αποτελούν τραγικές πραγματικότητες, όπως το μεγάλο ποσοστό γυναικών που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε κάτι, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες χάνουν στατιστικά λίγη απ’ τη λίμπιντό τους καθώς μεγαλώνουν. Οι άνδρες είναι πιθανότερο να χάσουν την όρεξή τους για σεξ ανάμεσα στα 35-44 έτη της ηλικίας τους και οι γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να έχουν όρεξη για σεξ μεταξύ 55 και 64 ετών.

Απ’ τα 11.000 άτομα που μελετήθηκαν, το 15% των ανδρών ανέφεραν ότι δεν είχαν όρεξη για σεξ για τρεις μήνες ή και περισσότερο το προηγούμενο έτος, σε σύγκριση με το 34% των γυναικών.

Τι εξηγούν, όμως, αυτά τα νούμερα;

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες είχαν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν αποστάσεις απ’ το σεξ λόγω της παρουσίας μικρών παιδιών στο σπίτι. Εδώ βεβαίως σου έχουμε ήδη τη λύση!

Η απώλεια ενδιαφέροντος για το σεξ θα μπορούσε να προκληθεί κι από τη βίωση δυσκολιών στο παρελθόν την ώρα του σεξ.

Οι γυναίκες, ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ήταν πιο πιθανό να μην θέλουν να κάνουν σεξ αν δεν αισθάνονται συναισθηματικά κοντά στον σύντροφό τους κατά τη διάρκεια της πράξης ή εάν δεν μπορούν να του μιλήσουν για το σεξ.

Κι αυτό βγάζει νόημα! Υπάρχουν πολλοί τρόποι για ν’ απολαύσεις το σεξ σε μια μακροχρόνια σχέση, όμως, χρειάζεται επικοινωνία!

Κάνε την κοπέλα σου να νιώσει άνετα, άνοιξέ της πρώτος συζήτηση για το σεξ και κάντην με τον τρόπο σου να σου μιλήσει ανοιχτά για τα θέλω της! Άλλωστε, πώς θα μπορέσετε να απολαύσετε το σεξ εάν δεν ξέρετε ο ένας τι θέλει ο άλλος;

Photo: Getty