Εσύ έχεις περάσει αυτές τις δύσκολες φάσεις με τον σύντροφό σου;

LIKE US ON FACEBOOK

Δύσκολες φάσεις με τον σύντροφό σου θα περνάς και μερικές φορές είναι και υγιές να τις περνάς. 

Ένας υγιής γάμος δεν είναι ένα δώρο, αλλά είναι δική σου επιλογή και σκληρή δουλειά με σένα και τον άλλον. Ο καθένας έχει τα προβλήματά του και τις παρεξηγήσεις σε μια σχέση και μερικές φορές απλώς είναι πιο εύκολο να παραδίδεις τα όπλα.

Οι δύσκολες φάσεις με τον σύντροφό σου θα περάσουν μόνο αν αποφασίσεις να παλέψεις κάθε φορά και να επιλέξεις το δύσκολο δρόμο από έναν εύκολο χωρισμό. Γιατί που ξέρεις; Μπορεί να βρεις τον θησαυρό.

Οι δύσκολες φάσεις με τον σύντροφό σου για έναν ευτυχισμένο γάμο

Κριτική

δύσκολες φάσεις με τον σύντροφό σου

Δεν δέχονται όλοι την κριτική και όταν είναι έντονη και πρόσωπο με πρόσωπο μοιάζει με επίθεση. Και αυτό μπορεί να είναι ένα τεράστιο πρόβλημα στη σχέση.

Όταν κριτικάρεις τον σύντροφό σου προσπαθείς να του πεις ότι κάτι δεν πάει καλά με εκείνος. Όταν χρησιμοποιείς, όμως, λέξεις όπως “εσύ πάντα” και “εσύ ποτέ” τότε δεν καταλήγεις σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Το πιο πιθανό είναι ο σύντροφός σου να προσπαθήσει να αμυνθεί.

Η θεραπεία είναι να μην το παίρνεις τόσο προσωπικά!

Τα τείχη που υψώνονται

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βιώσει μια φάση κατά την οποία ο σύντροφός μας ξεκίνησε να χτίζει τείχη και δεν ήθελε να μιλήσει ή να λύσει ένα πρόβλημα. Μοιάζει σαν να μην ενδιαφέρονται καθόλου ή απλώς σε αγνοούν.

Περίπου το 80% των ανδρών δρα κατά αυτόν τον τρόπο. Είναι σημαντικό να διαχωρίζεις τα σημάδια που σου λένε ότι ο σύντροφός σου είναι συναισθηματικά φορτισμένος και ευάλωτος και να μην τον πιέζεις κι άλλο.

Διάβασε και ποιες είναι οι φάσεις που περνάς όταν καταλαβαίνεις πως μια σχέση δεν έχει μέλλον.

Έλξη από κάποιον τρίτο

Αυτό δεν είναι εύκολο να το… καταπιείς, αλλά το 70% των γυναικών σε μια σχέση παραδέχεται πως έχει νιώσει μια έλξη για κάποιον άλλον. Η έλξη είναι φυσιολογική και δεν σημαίνει ότι θα γίνει απιστία.

Το πιο σημαντικό είναι να μην αντιδράς σε αυτά τα συναισθήματα και να έχεις τη συνείδηση των όσων κάνεις. Πειρασμοί θα υπάρχουν αλλά η εμπιστοσύνη είναι το πιο σημαντικό πράγμα σε μια σχέση.

Έκρηξη

δύσκολες φάσεις με τον σύντροφό σου

Credits: Gabriel Matula/ Unsplash

Παιδιά, οικονομική κρίση, τοξικά μέλη στην οικογένεια, όλα αυτά μαζί σε τρελαίνουν και μερικές φορές απλώς κάνεις μπαμ. Δεν θέλεις τίποτα απλά να φύγεις και αυτή η φάση μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή σε κάθε σχέση.

Μην ξεχνάς ότι οι προκλήσεις είναι μέρος της ζωής και όλα είναι προσωρινά. Αν μπορείτε να διαχειριστείτε τις πιο δύσκολες στιγμές μαζί, τότε η σχέση σας θα μεγαλώσει. Ο γάμος δεν είναι μόνο να μοιράζεσαι την ευτυχία αλλά και τα προβλήματα.

Αποδοχή και συγχώρεση

Σε αυτό το στάδιο καταλαβαίνεις ότι δεν θα λύσεις ποτέ ένα πρόβλημα όπως το έλυνες στο παρελθόν και πρέπει να βρεις έναν πιο ειρηνικό τρόπο να ζήσεις μαζί με τον άλλον.  Ο καθένας έχει τον τρόπο του: Άλλοι μιλούν σε στενούς φίλους και στην οικογένεια κι άλλοι διαβάζουν βιβλία αυτοβοήθειας.

Πλέον, είσαι έτοιμος να συγχωρέσεις τον σύντροφό σου που είναι τόσο πεισματάρης, να αποδεχτείς ότι τα καλά με τα κακά πράγματα θα σας πάνε σε ένα νέο level. Οι τσακωμοί θα συμβαίνουν ολοένα και πιο σπάνια και θα απολαμβάνετε πραγματικά ο ένας τη συντροφιά του άλλου.

Διαβάστε επίσης:

Τελικά είναι καλό η κοπέλα σου να έχει έντονο χαρακτήρα;

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved