Έρωτας στα χρόνια του κορονοϊού. Πώς νιώθουν τα ζευγάρια σήμερα; Κατά πόσο επιβιώνει μια σχέση και πώς βρίσκονται, όταν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας; 

Μόνο εύκολο δεν είναι το να είσαι σε σχέση αυτή την περίοδο. Αναμφίβολα τα ζευγάρια έχουν τις δικές τους δυσκολίες είτε μένουν μαζί είτε όχι. Όμως, σε κάθε περίπτωση ο έρωτας στα χρόνια του κορονοϊού μόνο εύκολος δεν είναι.

Τι περνάνε τα ζευγάρια αυτή την περίοδο; Ποιες οι δυσκολίες τους;

Ραντεβού με… βιντεοκλήση

Τα ζευγάρια που δεν μένουν μαζί, μόνο χαρούμενα δεν είναι με την όλη κατάσταση. Η βιντεοκλήση είναι μία πολύ καλή λύση ειδικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά και όταν ο ένας είναι άρρωστος. ‘Ετσι, το μόνο που έχεις να σκεφτείς είναι τι να βάλεις και σήμερα στη βιντεοκλήση. Τι να κάνουμε; Έτσι έχουν αυτά.

έρωτας στα χρόνια του κορονοϊού

Φιλιά με… μάσκα

Εσύ που είσαι σε σχέση φιλιέσαι κανονικά με τον σύντροφό σου; Γιατί πολλά ζευγάρια το φοβούνται. Κι αν ο ένας έχει προσβληθεί από τον ιό; Το ρισκάρεις; Εκτός αν είσαι σίγουρος πως είσαι εντελώς υγιής. Όμως, λίγο άγχος υπάρχει, να τα λέμε κι αυτά.

έρωτας στα χρόνια του κορονοϊού

WashingtonPost

Παρέα με τα γάντια

Τα γάντια είναι απαραίτητα δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις. Εντάξει όταν είναι και οι δύο υγιής, τότε τα πράγματα είναι καλύτερα, όμως τα γάντια είναι απαραίτητα δυστυχώς πολλές φορές. Τι να κάνουμε; Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

Σχέση από απόσταση; Άουτς!

Η σχέση από απόσταση είναι ίσως ό,τι χειρότερο αυτή τη στιγμή για τα ζευγάρια. Κι όταν λέμε σχέση από απόσταση δεν μιλάμε για τα ζευγάρια που ζουν στην ίδια πόλη και δεν βρίσκονται, αλλά γι’ αυτά που όσο καιρό είναι μαζί ή σίγουρα τον τελευταίο καιρό έχουν σχέση από απόσταση. Τα ζευγάρια, λοιπόν, που ζουν σε διαφορετικές πόλεις περνάνε σίγουρα πολύ δύσκολες στιγμές. Σκέψου ο ένας να μένει Αθήνα κι ο άλλος Θεσσαλονίκη ή Κρήτη κι εκεί που έχετε συνηθίσει να ταξιδεύει ο ένας στην πόλη του άλλου πού και πού, τώρα να μην μπορείτε. Κι αν έχετε και καιρό να βρεθείτε, τότε μόνο ευχάριστα δεν περνάτε.

έρωτας στα χρόνια του κορονοϊού

Σεξ; Τι είναι αυτό;

Ίσως να σου έχει λείψει λίγο αυτή την περίοδο. Κι όχι αδίκως, αφού δεν είναι κι απλό το να κάνεις σεξ ενώ ο ιός παραμονεύει. Ο κορονοϊός μεταδίδεται πολύ εύκολα με τα σταγονίδια του βήχα, το φτέρνισμα ή καθώς μιλάς. Έτσι, και κατά το σεξ είναι πολύ εύκολο να μεταδοθεί. Άσε που μπορεί να είσαι ασυμπτωματικός και να μην το ξέρεις. Ρισκάρεις;

Stop στα σχέδια

Δυστυχώς, όταν δεν ξέρεις πότε θα ελαττωθεί η εξάπλωση του κορονοϊού και θα γυρίσεις και πάλι στην καθημερινότητά σου, είναι λογικό να μην ονειρεύεσαι τόσο. Τα ζευγάρια, λοιπόν, που είχαν κατά νου να πραγματοποιήσουν κάποια από τα σχέδιά τους μέσα στο επόμενο διάστημα ίσως να φοβούνται και να φρενάρουν τα σχέδιά τους. Για παράδειγμα, αυτοί που σκεφτόντουσαν να ταξιδέψουν, να παντρευτούν ή να ξεκινήσουν τις προσπάθειες για την απόκτηση παιδιού, δεν τολμούν να κάνουν τα όνειρά τους πράξη αυτή την περίοδο. Υπομονή, λοιπόν!

Διάβασε ακόμα:

Σεξ και κορονοϊός: Τι ισχύει τελικά και τι είναι ασφαλές να κάνεις;

Photos: Pexels