Η απόφαση του να συγκατοικήσεις με τον σύντροφό σου δεν είναι τόσο απλή. Μπορεί να σκέφτεσαι ότι πρόκειται μόνο για στιγμές χαράς και παιχνιδιού τότε κάνεις λάθος.

Το να κάνεις το βήμα της συγκατοίκησης σίγουρα δεν είναι μια απόφαση που πρέπει να παρθεί εύκολα. Η μετάβαση του να έχεις τον δικό σου χώρο και ξαφνικά να συγκατοικήσεις με κάποιον δεν είναι απλή υπόθεση. Υπάρχουν, όμως, τρόποι για να καταλάβεις εάν τελικά μπορείς να κάνεις αυτό το βήμα.

Σίγουρα, εάν περνάτε καλά μαζί και έχεις μια υγιή σχέση με τον σύντροφό σου θα σκεφτείς: Γιατί να μένουμε χωριστά όταν περνάμε τόσο καλά μαζί; Αλλά για να βεβαιώσεις ότι είσαι έτοιμη για το βήμα αυτό, είναι σημαντικό να ξέρεις τι συμβαίνει μέσα σου.

Δεν είμαστε της άποψης ότι η συγκατοίκηση θέλει κάποιο χρονικό πλαίσιο, επειδή κάθε ζευγάρι και κάθε σχέση είναι διαφορετική.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να ξέρεις τον εαυτό σου. Για αυτό τον λόγο σου έχουμε τα σημάδια που θα σου φανερώσουν εάν είσαι έτοιμη.

Αφοσίωση

Όταν περνάτε μαζί τα βράδια ο ένας στο σπίτι του άλλου και εσύ ξέρεις ότι θέλεις να είστε μαζί για “πάντα”, το να μετακομίσετε είναι ένας καλός τρόπος να δώσετε μια πιο σοβαρή χροιά στην σχέση σας.

Εάν, λοιπόν, βλέπεις τον εαυτό σου με αυτόν τον άνθρωπο στο μέλλον τότε η μετακόμιση δεν θα σε κάνει να νιώθεις ότι έχεις ένα βάρος, αλλά θα σου δώσει φτερά και ικανοποίηση.

Εμπιστοσύνη

Η αλήθεια είναι ότι η εμπιστοσύνη είναι το Α και το Ω σε μια σχέση. Εάν νιώθεις ότι εμπιστεύεσαι πλήρως τον σύντροφό σου τότε και αυτό είναι ένα καλό σημάδι.

Εάν είναι να μοιράζεσαι τον προσωπικό σου χώρο με έναν άνθρωπο που δεν νιώθεις εμπιστοσύνη, καλύτερα μείνε μόνη σου.

Τσακωμοί και εντάσεις

Όταν μετακομίζεις με τον σύντροφό σου πας ένα βήμα παραπέρα και η σχέση σου αλλάζει μια για πάντα. Αυτό συχνά σημαίνει ότι θα υπάρχουν κάποια εμπόδια που θα πρέπει να ξεπεράσετε μαζί. Το να βλέπεις τον άλλον συνέχεια και σε καθημερινή βάση δημιουργεί κάποιες τριβές.

Είτε αποφασίσεις να συγκατοικήσεις ή όχι με τον άνθρωπό σου είναι επιλογή σου, απλά πριν κάνεις αυτό το βήμα, προσπάθησε να είσαι βέβαιη ότι αυτό θες.

Διαβάστε επίσης:

Πότε πρέπει να τελειώσεις μια σχέση που έχει γίνει βαρετή;

ASIA IMAGES VIA GETTY IMAGES