Σίγουρα είσαι ερωτευμένη; Μήπως νομίζεις πως είσαι, αλλά τελικά είναι ένας ακόμα ενθουσιασμός; Αυτά είναι τα σημάδια ότι είσαι ερωτευμένη! 

Πολλές φορές ίσως να μπερδεύεις άθελά σου τον έρωτα με τον ενθουσιασμό. Δεν μοιάζουν και τόσο, όμως όταν γνωρίζεις κάποιον που σε ενδιαφέρει είναι λογικό να ενθουσιάζεσαι. Το θέμα, όμως, είναι… Πρόκειται για ενθουσιασμό ή για έρωτα;

Φυσικά και αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος για να δεις αν είσαι ερωτευμένη, αφού ίσως να βρίσκεσαι σε μια σχέση που έχει βαλτώσει και προσπαθείς να μάθεις εν τέλει αν είσαι ακόμα ερωτευμένη με τον σύντροφό σου.

Τα σημάδια ότι είσαι ερωτευμένη

  • Αλλάζει η λειτουργία του εγκεφάλου σου. Μελέτη έχει δείξει πως όταν είσαι ερωτευμένος ο εγκέφαλος σου ενεργοποιεί περίπου 12 περιοχές του. Το αποτέλεσμα; Μπορείς να καταλάβεις ότι είσαι ερωτευμένος μέσα σ’ ένα πέμπτο του δευτερολέπτου.
  • Ζηλεύεις. Ο έρωτας σε κάνει ζηλιάρα! Και τότε καταλαβαίνεις πως δεν σου αρέσει απλά, αλλά είσαι ερωτευμένη μαζί του. Μελέτη έχει δείξει πως ότι ο έρωτας μπορεί να σε κάνει υπερπροστατευτική και να απελευθερώσει ορμόνες που σε κάνουν ζηλιάρα.
  • Η καρδιά σου χτυπάει πιο αργά. Ο έρωτας επηρεάζει τα επίπεδα των ορμονών, μειώνοντας την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό… άρα όταν λέμε πως τον βλέπουμε (τον άνδρα των ονείρων μας) και η καρδιά μας χτυπάει σε τρελούς ρυθμούς υπερβάλουμε και πάμε κόντρα στην φύση.
  • Πιάνεις τον εαυτό σου να χαμογελάει. Έτσι απλά χαμογελάς όταν τον σκέφτεσαι, χωρίς συγκεκριμένο λόγο και αιτία, απλά συμβαίνει και είναι υπέροχο!
    σημάδια ότι είσαι ερωτευμένη
  • Είσαι πιο αφηρημένη απ’ ό,τι συνήθως. Στο μυαλό σου κυριαρχεί ένα και μόνο πρόσωπο. Όταν ερωτεύεσαι, ο εγκέφαλος εκκρίνει την ωκυτοκίνη, η ορμόνη της αγάπης, η οποία μπορεί να βλάψει τη μνήμη. Έτσι, εξηγείται ότι ξεχνάς να κάνεις βασικά πράγματα που σε άλλη φάση της ζωής σου δεν θα ξεχνούσες.
  • Γίνεσαι πιο γλυκιά! Μπορεί να μην είσαι γενικά στη ζωή σου, όμως τώρα με τον έρωτα σου βγαίνει η πιο γλυκιά και τρυφερή εκδοχή σου.
  • Σκέφτεσαι το μέλλον κι είναι μέσα σ’ αυτό. Όταν κάνεις σχέδια κι όνειρα για το μέλλον, εντάσσεις σ’ αυτά αγαπημένη σου πρόσωπα. Όταν είναι κι αυτός μες τα όνειρα που κάνεις, δεν είναι σίγουρα ένας απλός ενθουσιασμός.
  • Σου λείπει! Όταν δεν είστε μαζί, το μόνο που σκέφτεσαι είναι πότε θα τον δεις ξανά.

Άρα καταλαβαίνεις ότι δεν είναι οι πεταλούδες στο στομάχι η μόνη ένδειξη! 

Διάβασε ακόμα:

Το σώμα σου, σου φωνάζει ότι είσαι ερωτευμένη!

Photos: Pexels