Το ξέρεις και το ξέρουμε, η κοινωνία λατρεύει να θέτει περιορισμούς και κατευθυντήριες γραμμές σ’ όλους τους τομείς, από το τι θα πρέπει να φορέσεις μέχρι το πώς θα λειτουργήσεις μέσα στις σχέσεις σου. Όμως, όπως σε πολλά θέματα, έτσι και στο θέμα των σχέσεων, υπάρχουν πολλοί τρόποι να σπάσεις τους κανόνες και να ζήσεις όπως εσύ επιθυμείς.

Παρόλο που με βεβαιότητα μπορεί να ειπωθεί ότι δεν έχουν σημασία τα πρέπει της κοινωνίας, εδώ θα σου πούμε 8 κανόνες που ήρθε ο καιρός να σπάσεις, χωρίς κανένα αίσθημα ντροπής για να νιώθεις ελεύθερη μέσα στη σχέση σου! Αυτοί οι κανόνες θεωρούνται «άγραφοι νόμοι» και πολύ πιθανόν να σου τους έχουν περάσει υποσυνείδητα οι γονείς σου και η οικογένειά σου. Όμως, εν έτει 2018 κάποιοι από αυτούς δεν έχουν πλέον αξία και ισχύ. Οι γυναίκες πλέον έχουμε φωνή και δύναμη και δεν χρειαζόμαστε κανέναν να μας πει, τι και πώς πρέπει να φερθούμε.

Αν, λοιπόν, βαρέθηκες τις τετριμμένες συμβουλές που αφορούν τις δικές σου σχέσεις, αν θέλεις ν’ αποκομίσεις μια καινούργιου επιπέδου σχέση με τον σύντροφό σου, αν θέλεις να φύγεις από τα συνηθισμένα και ν’ ανακαλύψεις νέες πλευρές του χαρακτήρα σου και του συντρόφου σου ή τελοσπάντων αν θες να ζήσεις την σχέση σου όπως εσύ θες, χωρίς να πρέπει να λογοδοτήσεις σε κανέναν, τότε βρίσκεσαι εκεί που πρέπει να βρίσκεσαι, στο καλύτερο μέρος!

Ετοιμάσου να σου πούμε οκτώ κανόνες που μπορείς να σπάσεις και να διώξεις τα μαύρα σύννεφα από την σχέση σου και την καρδιά σου, σύμφωνα πάντα με την επιστήμη. Οι ειδικοί ήρθαν να μας εξηγήσουν ποιοι κανόνες δεν παίζουν κανένα ρόλο στην εποχή μας.

Ο σύντροφός σου πρέπει ν’ αγαπάει την οικογένειά σου

Αρχικά, πριν τρέξεις να μας παρεξηγήσεις, περίμενε να σου εξηγήσουμε. Μπορεί αυτό να είναι για σένα ένας απαράβατος κανόνας, όμως, στην πραγματικότητα, ξέρεις και ξέρουμε ότι δεν μπορούν όλοι να ταιριάξουν με όλους.

Σκέψου το απλό, γνωρίζεις την οικογένειά του, και κάποιο μέλος είναι κάπως δύστροπο ή αντιπαθητικό ή δεν ταιριάζει μαζί σου. Τι μπορείς να κάνεις; Να προσποιηθείς; Ή να τον συμπαθήσεις με το ζόρι;
Έλα, ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, τώρα που το διάβασες αυτό κάποιο άτομο σου ήρθε στο μυαλό. Και αφού γίναμε ειλικρινείς μεταξύ μας, πριν τον κρίνεις, κατανόησέ τον. Δεν είναι ανάγκη να τον στείλεις στη κρεμάλα!

Ο απαράβατος κανόνας που θα πρέπει να τηρήσεις είναι ένας και ονομάζεται σεβασμός. Ο σύντροφός σου πρέπει οπωσδήποτε να σέβεται όλη την οικογένειά σου και να τους απευθύνεται με όμορφο τρόπο. Το αν τους συμπαθεί ή όχι είναι δικαίωμά του, αλλά ο σεβασμός είναι το Α και το Ω σ’ όλες τις σχέσεις. Βέβαια είναι σημαντικό και στον σύντροφό σου ν’ αποδίδεται ο πρέπων σεβασμός. Μην εθελοτυφλήσεις αν κάποιος από την οικογένειά σου τον μειώσει και τον κακοχαρακτηρίσει.

Πρέπει πάντα το σεξ να σε στέλνει στον έβδομο ουρανό

Το σεξ δεν χρειάζεται πάντα να είναι υπερτέλειο, σύμφωνα με την Rudi Rahbar, που είναι κλινικός ψυχολόγος με ειδίκευση στα θέματα σχέσεων. «Το σεξ αλλάζει με τον καιρό, όπως συμβαίνει με όλα τα θέματα σε μια σχέση. Κάποιες φορές το σεξ μπορεί να είναι εξωπραγματικό, αλλά και κάποιες άλλες φορές μπορεί να είναι μπλιαααχ».

Συνοπτικά δεν χρειάζεται απαραιτήτως να κάνετε το καλύτερο σεξ του αιώνα με τον σύντροφό σου για να έχεις τις αποδείξεις ότι υπάρχει ακόμα συναίσθημα. Μην σε παραπλανούν οι ταινίες. Η πραγματικότητα μπορεί να είναι κάπως διαφορετική. Ωστόσο, σ’ αυτό που συμφωνούν όλοι οι ειδικοί είναι ότι το σεξ είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στην σχέση – αν όχι το σημαντικότερο κομμάτι – διότι φέρνει το ζευγάρι πιο κοντά.

Πρέπει πάντα να είσαι ειλικρινής

Βέβαια, πρέπει να είσαι ειλικρινής για τα σοβαρά ζητήματα αλλά στα άλλα θέματα δεν χρειάζεται πάντα να λες την αλήθεια. «Να είσαι ειλικρινής όταν κάτι σε πληγώνει ή σε προσβάλει. Αλλά η ειλικρίνεια δεν είναι πάντα η καλύτερη πολιτική», αναφέρει η ψυχολόγος Rahbar.

Δεν πρέπει ποτέ να πηγαίνεις για ύπνο θυμωμένη

Σ’ έναν ονειρικό κόσμο, εσύ και ο σύντροφός σου μπορείτε να διευθετήσετε κάθε σας διαφωνία προτού χρειαστεί να πέσετε για ύπνο. Αλλά είναι ο κόσμος ονειρικός; Όχι.

Η Diana Mandell, η οποία είναι ειδικός σχέσεων, αναφέρει ότι μπορεί κάποια ζευγάρια να μπορούν να λύσουν τις διαμάχες τους αμέσως, αλλά υπάρχουν και κάποια άτομα τα οποία χρειάζονται χώρο και χρόνο πριν δώσουν τις απαντήσεις τους.

«Αυτό είναι μια πραγματικότητα που ισχύει περισσότερο για άτομα τα οποία είναι αντιδραστικά και μπορούν να πουν από αντίδραση πράγματα που δεν εννοούν», αναφέρει. Συνεχίζει, όμως, κρούοντας το καμπανάκι λέγοντας «Αυτό θα πρέπει να συμβαίνει, όμως, αν εσύ και ο σύντροφός σου μπείτε στην διαδικασία να διευθετήσετε το θέμα την επόμενη ημέρα, τότε, και μόνο τότε, δεν υπάρχει κανένα θέμα να ξαπλώσετε μαλωμένοι για ύπνο με τον σύντροφό σας».

ελεύθερη μέσα στη σχέση

Ο άντρας πρέπει πάντα να πληρώνει

Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα. Έλεος. Έτσι, αυτός που πληρώνει δεν χρειάζεται πλέον να ορίζεται από το φύλο του. Εάν έχεις έναν ωραίο μισθό και μπορείς να πληρώσεις αυτά που αγοράζεις, δεν είναι ανάγκη να περιμένεις τον άντρα να το αναλάβει. Υπάρχει ισότητα, και αυτό πρέπει και εσύ η ίδια να αναζητάς.

«Οι άντρες, όπως και οι γυναίκες, θέλουν να ξέρουν ότι έχουν την εκτίμηση που τους αρμόζει και ότι η σύντροφός τους τους περιποιείται», αναφέρει η ψυχολόγος Rahbar. «Σκέψου πόσο όμορφο συναίσθημα είναι όταν βγαίνεις με τον σύντροφό σου και πληρώνει τους λογαριασμούς χωρίς να δείχνει αναγκασμένος, απλά και μόνο επειδή το θέλει. Να είσαι σίγουρη ότι νιώθει το ίδιο όταν το κάνεις και εσύ».

Δεν πρέπει να συγκατοικήσετε πριν τον γάμο

Μα με ποιόν άλλον τρόπο υποτίθεται ότι θα ξέρεις πώς μπορεί να είναι ο έγγαμός σας βίος; Το να μένετε μαζί, ακόμα και μόνο την περίοδο του αρραβώνα, σου δίνει την δυνατότητα να καταλάβεις πώς θα είστε στο μέλλον.

Για την ακρίβεια, η Bonnie Winston η οποία ειδικεύεται στις σχέσεις, αναφέρει ότι πολλά άτομα της έχουν εκμυστηρευτεί ότι αν είχαν συγκατοικήσει με τον σύντροφό τους πριν το γάμο τότε δεν θα είχαν προβεί στο βήμα του γάμου ποτέ.

Συμπερασματικά: Μείνε μαζί του όποτε νιώθεις έτοιμη και όχι απαραίτητα μετά τον γάμο.

Δεν πρέπει να έχεις φίλους του αντίθετου φίλου

Αυτό δεν ισχύει σε περίπτωση που ο φίλος είναι κάποιος πρώην που η κατάσταση έμεινε ημιτελής. Η Winston σε συμβουλεύει να μην είσαι τόσο ζηλιάρα και να επιτρέπεις στον σύντροφό σου να έχει γυναίκες φίλες, και ίσως αποκτήσεις καινούριους συμμάχους.

«Όταν γνώρισα τον άντρα μου, μπήκα κατευθείαν στην οικογένεια αφού γνώρισα την πρώην γυναίκα του στο δεύτερο ραντεβού. Ο λόγος; Στο δεύτερο ραντεβού πήγα στο πάρτι αποφοίτησης της κόρης του. Όπως αποδείχτηκε, με την πάροδο του χρόνου αποκτήσαμε μια πολύ καλή σχέση, καθαρά φιλική χωρίς αντιζηλίες».

ελεύθερη μέσα στη σχέση

Οι άντρες που δεν έχουν χρήματα δεν είναι καλοί σύζυγοι

«Οι άνδρες εξακολουθούν να υποφέρουν από τον κανόνα που τους υποδεικνύει ότι αυτοί πρέπει να είναι αυτοί που φέρνουν τα λεφτά στο σπίτι», λέει η Hope.

«Αυτός ο κανόνας είναι ένας απαράβατος κανόνας που υπάρχει περίπτωση να μην αλλάξει ποτέ, παρόλο που οι γυναίκες έχουν αρχίσει να προσχωρούν σε ηγετικές θέσεις μέσα στις αίθουσες συνεδριάσεων, και πλέον υπάρχουν δύο εισοδήματα στο σπίτι».

Το συμπέρασμα είναι: Αν ερωτευτείς κάποιον άντρα που δεν είναι και τόσο ευκατάστατος, μην το θέσεις ως εμπόδιο. Έτσι και αλλιώς, υπάρχουν και σοβαρότερα θέματα από το οικονομικό, τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να λάβεις υπόψη σου.

Διαβάστε επίσης:

Λείπει η σπίθα απ’ τη σχέση σου; Ε και;

Photo: Pixabay