Υπάρχουν δύο τύποι πρώην: Εκείνοι που δεν μιλούν ποτέ ξανά κι εκείνοι που δεν σταματούν να μιλούν ακόμη και μετά από πολύ, πολύ καιρό.  Είσαι έτοιμη να γυρίσεις στον πρώην; Όσα πρέπει να προσέξεις!

Υπάρχουν αυτοί που πιστεύουν πως για να είναι πρώην υπάρχει λόγος και αυτοί που πάντα επιστρέφουν αναζητώντας κάτι που ούτε οι ίδιοι ξέρουν τι είναι αυτό. Σίγουρα για να χωρίσατε κάποιος λόγος υπάρχει αλλά αν είσαι έτοιμη να γυρίσεις στον πρώην, τότε καλύτερα να το κάνεις σωστά.

Πολλές φορές νιώθεις ότι δεν έχεις τελειώσει με τον άλλον και δίνεις ακόμη μια ευκαιρία. Δεν μπορείς να προχωρήσεις αν δεν το προσπαθήσεις ακόμη μια φορά. Και μπορείς να το κάνεις, αρκεί να το κάνεις σωστά.

Είσαι έτοιμη να γυρίσεις στον πρώην; Όσα πρέπει να προσέξεις!

Αποφάσισε τι θέλεις

να γυρίσεις στον πρώην

Μην κάνεις βιαστικές κινήσεις, δεν υπάρχει λόγος. Είναι σημαντικό να ξέρεις τι ακριβώς είναι αυτό που ζητάς από τον άλλον για να είσαι ευτυχισμένος. Ρώτα πρώτα τον εαυτό σου τι περιμένεις από τον άλλον, πριν κάνεις οποιαδήποτε κίνηση. Και αυτά τα “θέλω” σου πρέπει μετά να τα εκφράσεις και στον άλλον. Να είσαι ανοιχτός και ειλικρινείς, ώστε να θέσεις και τις σωστές βάσεις.

Δες το σαν μια νέα σχέση

Έχετε ήδη βγει πρώτο ραντεβού στο παρελθόν και γνωρίζετε ο ένας τον άλλον. Όμως, με τον καιρό οι άνθρωποι αλλάζουν. Και πρέπει να γνωρίσεις τον πρώην σου από την αρχή, κάνοντας ερωτήσεις για το πώς νιώθει και τι σκέφτεται.

Είναι σημαντικό να αφήσεις πίσω το παρελθόν, να μηδενίζεις το κοντέρ και να ξεκινάς πάλι από την αρχή. Μπορεί να έχετε αλλάξει τρόπο σκέψης, αξίες, ενδιαφέροντα, χόμπι και φιλίες και αυτό είναι ΟΚ.

Μιλά για αυτά που έκανες το διάστημα που ήσασταν χώρια

να γυρίσεις στον πρώην

Δεν είναι κακό να μιλήσεις για όλα αυτά που έκανες όσο καιρό ήσασταν χώρια. Μπορείς να πεις αν έβγαινες με κάποιον άλλον, χωρίς να χρειάζεται να μπεις σε λεπτομέρειες.

Ωστόσο, πρέπει να ξεκαθαρίσεις ότι δεν νιώθεις τίποτα πλέον, γι’ αυτό το άτομο, ώστε να μην προκύψουν νέα προβλήματα…

Άκου το ένστικτό σου

Αν νιώθεις πως έχεις ξεχάσει για ποιο λόγο χώρισες, είναι σημαντικό να ακούσεις το ένστικτό σου. Μπορεί το προηγούμενο διάστημα να μην έβλεπες τα κόκκινα σημάδια ή να μην άκουγες το ένστικτό σου. Μπορεί τώρα να νομίζεις ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει ή να ξέρεις τι ακριβώς θέλεις.

Όπως κι αν έχει είναι σημαντικό να δώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου και να ακούσεις το ένστικτό σου που σου φωνάζει…

Κεφάλαιο εμπιστοσύνη

να γυρίσεις στον πρώην

Photo: Unsplash/ Toa Heftiba

Είναι ίσως και το πιο σημαντικό. Πιθανότατα με τον χωρισμό σας διαλύθηκε και η εμπιστοσύνη που είχατε ο ένας στον άλλον. Τώρα είναι σημαντικό να εμπιστευτείτε από την αρχή ο ένας τον άλλον , αν θέλετε αυτή η σχέση να έχει κάποιο μέλλον.

Πρέπει να κλείσετε θέματα του παρελθόντος και να μην γυρίσετε ποτέ ξανά σε αυτά. Πρέπει, όμως, να ξέρετε και που βαδίζετε. Και όλα αυτά θα γίνουν μέσα από μια ειλικρινή συζήτηση για το τι να περιμένει ο ένας από τον άλλον.

Λένε ότι ξαναζεσταμένο φαγητό δεν τρώγεται, αλλά αν το κάνεις σωστά; Ποτέ δεν ξέρεις…

Διαβάστε επίσης:

Γιατί είναι καλή ιδέα το να μιλήσετε για τους πρώην σας σ’ ένα ραντεβού