Το reality του Netflix “Love Is Blind” μας έκανε να αναρωτηθούμε κάτι που δεν είναι καινούριο, αλλά επανήλθε στο μυαλό μας. Η αγάπη είναι τυφλή στα αλήθεια; Η ερώτηση του εάν είναι η αγάπη τυφλή έχει εμφανιστεί σε πολλές σειρές και ταινίες, αλλά τελικά υπάρχει απάντηση; 

“Όταν σκεφτόμαστε εάν η αγάπη είναι τυφλή, αναφερόμαστε συνήθως στο να αγαπάμε κάποιον από μέσα προς τα έξω, χωρίς να δίνουμε τεράστια έμφαση στα φυσικά, εξωτερικά του χαρακτηριστικά”, εξηγεί η Julie Spira μια online dating expert.

Το “Love Is Blind” είναι η πιο πρόσφατη σειρά που προσπάθησε να απαντήσει σ΄αυτή την ερώτηση, κάνοντας ένα ενδιαφέρον πείραμα με τους συμμετέχοντες: Μιλούσαν όλοι με όλους ενώ βρίσκονται σε κάψουλες και δεν μπορούσαν να δουν ο ένας τον άλλον πριν πάρουν την απόφαση να παντρευτούν.

Έτσι, μετά από μερικές μέρες τυφλής επικοινωνίας, δημιουργήθηκαν ορισμένα ζευγάρια, τα οποία θα παντρεύονταν. Παντρεύτηκαν όλα; Φυσικά και όχι. Άλλα ζευγάρια χώρισαν μόλις συναντήθηκαν, άλλα χώρισαν στην εκκλησία κι άλλα έμειναν μαζί!

Υπάρχει, λοιπόν, ξεκάθαρη απάντηση στο εάν η αγάπη είναι τυφλή;

Τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα!

Ενώ η ιδέα της αγάπης να είναι τυφλή είναι σίγουρα ρομαντική, είναι κάτι που συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο; Η απάντηση σε αυτό, λέει η Julie Spira, είναι ναι.

Μερικοί άνθρωποι πηγαίνουν σε τυφλά ραντεβού και ερωτεύονται και παντρεύονται (οι γονείς μου έκαναν!). Μερικοί άνθρωποι ερωτεύονται κεραυνοβόλα επειδή έχουν πλάσει στο μυαλό τους το πώς θα είναι το άλλο τους μισό. Αλλά είναι λίγο πιο δύσκολο από αυτό, καθώς αυτά τα συναισθήματα, αν και ισχυρά, είναι μερικές φορές παραπλανητικά

αγάπη είναι τυφλή

Unsplash/ Jez Timms

Η ιδέα του να είναι η αγάπη τυφλή μπορεί να είναι πραγματική, αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ερωτεύονται την ιδέα του να ερωτευτούν και συχνά δεν μπορούν να δουν ξεκάθαρα τα συναισθήματά τους.

Τι πρέπει να προσέξουμε

Ενώ το τι σημαίνει το να είναι η αγάπη τυφλή είναι ξεκάθαρο (ότι είναι μια αγάπη που βασίζεται σε μια βαθύτερη σχέση από την απλή σωματική έλξη), η Δρ. LeslieBeth Wish, μια αναγνωρισμένη ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας, θεωρεί ότι αυτό το είδος αγάπης είναι κάτι που δεν έχει να κάνει καθόλου με την εμφάνιση.

Η τυφλή αγάπη είναι η αδυναμία να ανιχνεύσουμε ή να εμπιστευτούμε τις αμφιβολίες και τις άλλες αρνητικές αντιδράσεις που έχουμε απέναντι στους συντρόφους μας. Πολύ λίγοι από εμάς θέλουμε να το παραδεχθούμε αυτό

αγάπη είναι τυφλή

Σκέψου τη φάση του μήνα του μέλιτος: Όλα είναι τέλεια και νιώθεις ότι βιώνεις τον απόλυτο έρωτα με τον καλύτερο σύντροφο που θα μπορούσε να σου τύχει ποτέ. Σ’ εκείνη τη φάση δεν βλέπεις κανένα αρνητικό και όλα είναι τέλεια. Η πραγματική αγάπη όμως βιώνεται και υπάρχει όταν δεις τα αρνητικά και τα αγαπήσεις, τα αποδεχτείς και ζήσεις μ’ αυτά!

Για όλους αυτούς τους λόγους δεν υπάρχει ακριβώς απάντηση στο εάν η αγάπη είναι τυφλή! Αλλά πιθανότατα είναι! Γιατί κι εσύ με τον σύντροφό σου αγαπιέστε όχι λόγω της εξωτερικής εμφάνισης αλλά λόγω του χαρακτήρα σας, κι έχετε φτάσει στο σημείο να αγαπάτε ο ένας τα ελαττώματα του άλλου! Αυτό, λοιπόν, σημαίνει κατά κάποιο τρόπο ότι η αγάπη είναι τυφλή!

Δες ακόμα:

Αγάπη άνευ όρων… σημαίνει αυτά τα τρία πράγματα!