Κάθε σχέση, μικρή ή μεγάλη, πρόσφατη ή και όχι, έχει ανάγκη από μια συνεχή ανανέωση.

Είναι πολύ σημαντικό να είσαι σε μια σχέση, που δεν βαριέσαι ούτε εσύ ούτε και ο σύντροφός σου. Η ρουτίνα σε μια σχέση είναι άσχημο να υπάρχει και το κακό είναι ότι, αν κρατήσει πολύ, μπορεί να οδηγήσει και στον χωρισμό.

Γι’ αυτό το λόγο, είναι καλό η σχέση να ανανεώνεται και να μη ρουτινιάζει, προκειμένου και το ζευγάρι να περνάει καλά και είναι ικανοποιημένο από τη μεταξύ του σχέση. Δες με πιο τρόπο θα βγάλεις τη σχέση σου από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και θα την ανανεώσεις!

Ταξίδι

πράξεις αγάπης

Unsplash/Cody Black

Ένα ταξίδι, είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό, σίγουρα είναι ένας όμορφος τρόπος για να αλλάξεις παραστάσεις με το σύντροφό σου και να ξεφύγετε για λίγο από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι αν πάτε ταξίδι, όλα είναι μια χαρά μετά. Το ταξίδι είναι ένας τρόπος για να περάσετε καλά, να κάνετε κάτι διαφορετικό και να ανακαλύψετε μαζί ένα άλλο μέρος. Όμως, αν μετά γυρίσετε πάλι στην καθημερινότητα και δεν έχει αλλάξει τίποτα, δεν φταίει το ταξίδι, αλλά εσείς, που ίσως πιστεύετε πως με ένα μόνο ταξίδι θα αλλάξει όλη σας η καθημερινότητα.

Εκπλήξεις

ρουτίνα σε μια σχέση

Ένας άλλος εξίσου όμορφος τρόπος για να ανανεώσεις τη σχέση σου είναι οι μικρές καθημερινές εκπλήξεις. Κι όταν λέμε εκπλήξεις εννοούμε από τα λουλούδια και τα σοκολατάκια μέχρι το να κλείσεις ένα τραπέζι σε ένα εστιατόριο για τους δυο σας, το να μαγειρέψεις κάτι και να το κάνεις έκπληξη στον άλλο ή ακόμα και το να κλείσεις εισιτήρια για μια παράσταση ή για έναν προορισμό. Μην ξεχνάς ότι οι εκπλήξεις δεν χρειάζεται να κοστίζουν, αλλά όταν γίνουν να είσαι σίγουρος ότι μόνο καλό μπορούν να κάνουν στη σχέση σου.

Μιλήστε

ρουτίνα σε μια σχέση

Shutterstock/Eric Pickersgill

Αν στη σχέση δεν υπάρχει σωστή και συχνή επικοινωνία, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μιλάς συχνά με το σύντροφό σου. Μιλήστε για σημαντικά αλλά και λιγότερο σημαντικά θέματα. Για το τι έγινε σήμερα στη δουλειά, στη σχολή, στο λεωφορείο, για το τι θα φάτε, αλλά και για το τι άποψη έχετε για τη σχέση σας, για ένα κοινωνικό ζήτημα ή για κάτι που ακούσατε. Μην διστάζεις να μιλάς συχνά με το σύντροφό σου. Η καλή επικοινωνία και η ειλικρίνεια είναι το άλφα και το ωμέγα σε μια σχέση.

Χόμπι

ρουτίνα σε μια σχέση

Κάντε μαζί ένα χόμπι. Βρείτε κάτι που ενδιαφέρει και τους δύο σας και κάντε το μαζί. Μια δραστηριότητα θα σας φέρει πιο κοντά, αφού θα περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί. Ένα χόμπι μπορεί να είναι από το γυμναστήριο, ένα άθλημα, ένα είδος χορού, τη γιόγκα, μέχρι και το να μάθετε μαζί ένα μουσικό όργανο, μια ξένη γλώσσα ή να παρακολουθήσετε μαθήματα μαγειρικής. Βρείτε μαζί αυτό που θα σας κάνει πιο χαρούμενο, θα σας γεμίζει και θα σας δένει σαν ζευγάρι.

Κλείστε την τηλεόραση και το κινητό

ρουτίνα σε μια σχέση

Shutterstock

Η συνεχή ενασχόληση με την τηλεόραση και το κινητό μπορούν πολύ εύκολα να προκαλέσουν τη ρουτίνα σε μια σχέση. Όταν είσαι με το σύντροφό σου είτε έξω είτε στο σπίτι, απόφυγε να ασχοληθείς με το κινητό σου ή με κάτι άλλο, που θα θέσει στο περιθώριο το ταίρι σου. Ασχολήσου με το σύντροφό σου και μόνο με αυτόν και ακόμα κι αν είναι να δεις τηλεόραση, δες μαζί του. Άλλωστε, η τεχνολογία πολλές φορές βλάπτει τις σχέσεις.

Αυθορμητισμός

ρουτίνα σε μια σχέση

Κάντε κάτι αυθόρμητα. Ξεφύγετε από το πρόγραμμά σας, που έχετε φτιάξει και αφεθείτε στην απόφαση της στιγμής. Φυσικά δεν εννοώ να παρατήσεις τη δουλειά σου και να φύγεις, αλλά στον ελεύθερό σας χρόνο δεν χρειάζεται να καθίσετε πάλι σπίτι ή να βγείτε πάλι στο ίδιο μέρος. Κάντε κάτι διαφορετικό και προσπαθήστε να είστε πιο αυθόρμητοι και ελεύθεροι. Αυτό σίγουρα θα αναζωογονήσει και τους δυο σας.

Φλερτάρετε

ρουτίνα σε μια σχέση

Κι όταν λέω φλερτάρετε εννοώ μεταξύ σας φυσικά. Καλό είναι να δείχνεις συχνά στον άλλο πόσο σημαντικός είναι για σένα και πώς νιώθεις για εκείνον. Πέρα από τα λουλούδια και τις κάρτες, μπορείς να διεκδικήσεις τον άλλο και να τον φλερτάρεις, όπως έκανες και τον πρώτο καιρό. Επειδή έχει περάσει καιρός και είστε μαζί πολλούς μήνες ή χρόνια, δε σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσεις να την/τον φλερτάρεις.

Το πολύ μαζί “σκοτώνει”

ρουτίνα σε μια σχέση

BRIANA MORRISON/STOCKSY

Περάστε καλά τόσο μαζί, όσο και με τους φίλους σας. Επειδή είσαι σε σχέση δε σημαίνει ότι θα ελαττώσεις τις εξόδους με τους φίλους σου ή τα χόμπι σου. Μάθε να περνάς καλά και εκτός σχέσης και να είσαι ικανοποιημένος με τη δουλειά και τη ζωή σου. Κι αυτό για να μην επηρεάσεις τη σχέση σου με τον αρνητισμό σου. Μην περνάτε όλη σας τη μέρα μαζί και μην κάθεστε όλη μέρα σπίτι. Ο καθένας καλό είναι να έχει το πρόγραμμά του, μέσα στο οποίο θα εντάσσει και το σύντροφό του.

Προσπάθησε συνεχώς να ανανεώνεις τη σχέση σου και μην την αφήσεις να ρουτινιάσει. Φρόντισε τόσο εσένα, όσο και τον άλλο εξωτερικά και εσωτερικά. Η καλή διάθεση είναι πολύ σημαντική σε μια σχέση. Γελάστε, βγείτε έξω και περάστε καλά, όπως μόνο εσείς ξέρετε!

Διάβασε ακόμα:

Πώς να δείξεις στο ταίρι σου την αγάπη και το ενδιαφέρον σου!

Photo: bikeriderlondon/Shutterstock