Δέσμευση και καλό σεξ πάνε μαζί, λένε οι ερευνητές

LIKE US ON FACEBOOK

Δέσμευση και καλό σεξ πάνε μαζί, λένε οι ερευνητές, όσο κι εάν τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι πιστεύουμε το αντίθετο. Τι υποστηρίζει μια νέα έρευνα.

Το σεξ χωρίς δεσμεύσεις και το one night stand μπορεί να είναι αρκετά συναρπαστικό για πολλούς, αλλά δεν συγκρίνεται με το οικείο σεξ με τον άνθρωπο που είσαι μαζί του για χρόνια. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει μια νέα έρευνα.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η δέσμευση συνδέεται με μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση, καθώς οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι απολάμβαναν το σεξ περισσότερο όταν το έκαναν με αυτόν που ήξεραν περισσότερο.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sex and Marital Therapy, μια ομάδα ερευνητών ρώτησε 366 ζευγάρια για το πόσο αφοσιωμένοι είναι στη σχέση τους, αλλά και τη σεξουαλική ικανοποίηση που αντλούν από αυτή. Οι ερωτήσεις απευθύνθηκαν στους συμμετέχοντες στις 5 πρώτες συνεδρίες κατά τη θεραπεία ζευγαριών.

αμήχανες στιγμές ενός άνδρα στο σεξ

Οι ερευνητές ήθελαν να καταλάβουν εάν η αυξημένη δέσμευση μέσα σε μία εβδομάδα θα οδηγούσε και στην αύξηση της σεξουαλικής ικανοποίησης την επόμενη εβδομάδα, αλλά και κατά πόσο θα μπορούσε να ισχύει το αντίστροφο.

Σύμφωνα με όσα διαπίστωσαν, οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα ζευγάρια που ήταν πιο αφοσιωμένα στη σχέση τους, ήταν κι αυτά που απολάμβαναν τα περισσότερα οφέλη απ’ το σεξ. Ωστόσο, ισχύει και το αντίθετο, δηλαδή τα ζευγάρια που ικανοποιούνταν οι σεξουαλικές τους ανάγκες, ήταν πιθανότερο να αφοσιωθούν στο μέλλον της σχέσης τους.

Οι μελετητές εξηγούν ότι όταν η δέσμευση είναι δυνατή, τα ζευγάρια νιώθουν ασφάλεια στη σχέση τους, κάτι που με τη σειρά του οδηγεί στην περαιτέρω ενασχόληση με την σεξουαλική τους ικανοποίηση. Στην αντίθετη περίπτωση, οι εμπλεκόμενοι δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν και να απολαύσουν στο έπακρο το σεξ.

Αξίζει να σημειώσουμε ακόμη ότι στην ανάλυση των δεδομένων της έρευνας τους, οι επιστήμονες βρήκαν ότι δέσμευση και καλό σεξ συνδέονται, καθώς περισσότερο απ’ το ένα την μία εβδομάδα, οδηγούσε σε αύξηση και του άλλου την επόμενη.

Διάβασε ακόμη:

Οι περισσότεροι αγαπούν το σεξ για τα οφέλη στην ψυχική υγεία

Photo: Unsplash/NeONBRAND
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved