Δεν έχεις αυτοπεποίθηση; Να πώς θα το αλλάξεις!

LIKE US ON FACEBOOK

Το να ξεκινήσεις να μιλάς σε κάποιον που σου αρέσει δεν είναι κάτι εύκολο, άσχετα μ’ όλα όσα μας δείχνουν οι ταινίες. Και δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να είσαι ντροπαλός. Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε πιο ντροπαλοί απ’ όσο θέλουμε να παραδεχτούμε.

Αν δεν έχεις αυτοπεποίθηση, δεν είσαι ο μόνος και δεν χρειάζεται να σε πιάνει πανικός. Δεν θα μείνεις για πάντα μόνος σου επειδή είσαι ντροπαλός, ακόμα κι αν φοβάσαι να μιλήσεις σε μια κοπέλα επειδή τρέμεις την απόρριψη.

Η έλλειψη αυτοπεποίθησης χαρακτηρίζει πολλούς άντρες και γυναίκες, και δεν χρειάζεται πραγματικά δουλειά ώστε να μπορέσεις να νιώσεις πιο σίγουρος για τον εαυτό σου.

Παρακάτω θα βρεις μια σειρά από συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις την ντροπαλότητά σου και να κάνεις το πρώτο βήμα με τη γυναίκα που σου κέντρισε το ενδιαφέρον!

Jane The Virgin Date GIF - Find & Share on GIPHY

Άλλαξε τη διάθεσή σου

Σύμφωνα με την Dr. Kristie Overstreet, αν αλλάξεις τη διάθεσή σου, μπορείς ν’ αλλάξεις όλη την κατάληξη ενός ραντεβού! Αντί να σκέφτεσαι «τι θα γίνει εάν με απορρίψουν;», σκέψου «και τι θα γίνει εάν με απορρίψουν;».

Πρέπει να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ότι δεν ήρθε το τέλος του κόσμου εάν δεν πάει καλά ένα ραντεβού και φυσικά μπορεί απλά να μην ταιριάζετε και να μην φταις εσύ γι’ αυτή την αποτυχία!

Υπενθύμισέ στον εαυτό σου όλα τα καλά σου!

Είσαι έξυπνος, αστείος και cool. Ακόμα κι αν δεν τα πιστεύεις αυτή τη στιγμή όλα αυτά για σένα, κατά βάθος το ξέρεις ότι ισχύουν! Είσαι υπέροχος και μοναδικός και σίγουρα εκεί έξω υπάρχει μια γυναίκα που περιμένει να την κάνεις ευτυχισμένη με τον δικό σου τρόπο!

Date Flirt GIF by by The Barkers - Find & Share on GIPHY

Δώσε μια ευκαιρία στον εαυτό σου

Οκ, δεν χρειάζεται να πας κατευθείαν στην τύπισσα που κάθεται στο μπαρ και να της ζητήσεις ραντεβού. Αλλά μπορείς να παίξεις με τα μάτια, να πλησιάσεις κάποια κοπέλα με φιλική διάθεση, να την γνωρίσεις κι όλα να πάρουν τον δρόμο τους.

Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις ένα dating app account και να ξεκινήσεις να μιλάς με ανθρώπους για να δεις πώς πάει. Δώσε μια ευκαιρία στον εαυτό σου!

Επικοινώνησε το πόσο ντροπαλός είσαι

Μην φοβάσαι να μιλήσεις σε κάποιον για το ότι είσαι ντροπαλός, ειδικά πριν από ένα ραντεβού! Είναι οκ το να μιλάς για τα συναισθήματά σου και την αμηχανία σου. Δεν χρειάζεται να γίνεις ο Mr. confident ούτε να προσπαθήσεις πολύ για να δείξεις κάτι άλλο απ’ αυτό που πραγματικά είσαι.

Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και με τους γύρω σου. Αν το κάνεις αυτό, πίστεψέ μας δεν θα χάσεις!

African American Laughing GIF - Find & Share on GIPHY

Βαθιές ανάσες

Πάρε μια βαθιά ανάσα που θα νιώσεις σ’ όλο σου το σώμα. Κράτησε την ανάσα σου για τέσσερα δευτερόλεπτα και μετά άφησέ την σιγά σιγά. Κάνε αυτή την κίνηση αρκετές φορές πριν πας σ’ ένα ραντεβού.

Όσο κι αν δεν το πιστεύεις, οι αναπνοές μπορούν πραγματικά να σε χαλαρώσουν, να σε απελευθερώσουν απ’ το άγχος και να σε κάνουν να αισθανθείς μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Και μην ξεχνάς, μπορεί και το ταίρι σου να είναι τόσο ντροπαλό όσο κι εσύ!

Διάβασε ακόμα:

Οι 5 τρόποι για να αλλάξεις την ζωή σου και να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση

Photo: GETTY IMAGES / LAFLOR
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved