Αν δεν μπορείς να πεις το «Σ’ αγαπώ», τότε μπορείς εύκολα να το δείξεις!

LIKE US ON FACEBOOK

Αγάπη! Το πιο ωραίο και δύσκολο συναίσθημα. Η λέξη που μετατρέπει το μυαλό σου σε παιχνίδι φλίπερ, τριγυρνά πέρα δώθε στον εγκέφαλό σου και προκαλεί τόσο μεγάλο θόρυβο. Σε γεμίζει με ατελείωτη έμπνευση αλλά και σε τρομοκρατεί.

Το να πεις σε κάποιον ότι τον αγαπάς σημαίνει πολλά πράγματα: Σιγουριά, έλξη, δέσμευση, φροντίδα και σχέδια για το μέλλον. Εκτός απ’ τα συναισθήματα, οι έρευνες έχουν δείξει ότι ότι το να λες «Σ’ αγαπώ» σημαίνει πολλά περισσότερα απ’ το να μοιράζεσαι ένα δυνατό συναίσθημα αλλά είναι ένας τρόπος που το ένστικτό μας χρησιμοποιεί για την αναπαραγωγή!

σχέσεις

Η αγάπη δεν είναι είναι εύκολο πράγμα, επομένως το να μην είσαι ακριβώς έτοιμος για να το πεις είναι απόλυτα φυσιολογικό. Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείς να δείξεις την αγάπη χωρίς να το πεις ακόμα!

Εξέφρασε το ενδιαφέρον σου για τα χόμπι του και τους αγαπημένους του ανθρώπους

Μπορεί να έχεις σκεφτεί πως η μητέρα του δεν είναι και το καλύτερο πρόσωπο σ’ αυτόν τον κόσμο και ίσως έχεις δίκιο. Ωστόσο, πρέπει τουλάχιστον να βρεις κοινά ενδιαφέροντα ή να δείξεις ενδιαφέρον για τα δικά του. Ακόμα κι αν δεν σου αρέσει η σειρά που παρακολουθεί, μπορείς αν δεις μαζί του ένα, δύο επεισόδια και να του δείξεις ότι τον νοιάζεσαι και τον σέβεσαι.

Καλωσόρισε τον στον δικό σου κόσμο

Studio Firma/Stocksy

Αν υπάρχει πραγματική αγάπη, το να μοιράζεσαι στιγμές απ’ την καθημερινή σου ζωή μαζί του θα έρθει φυσικά. Προσπάθησε να τον εξοικειώσεις με τα πράγματα και τους ανθρώπους που αγαπάς και σου φέρνουν χαρά. Με αυτόν τον τρόπο θα του δείξεις ότι θέλεις να είναι μέρος της ζωής σου ενώ μπορεί να βρείτε πιο εύκολα τα κοινά σας ενδιαφέρονται και να αναπτύξετε έναν πιο ισχυρό δεσμό.

Σχέδια για το μέλλον

Αυτό ίσως είναι το πιο δύσκολο. Να φαντάζεσαι το μέλλον μαζί του, να κάνετε σχέδια στα οποία ο ένας θα είναι μέρος του άλλου. Ξεκίνα απ’ το πιο απλό! Καθόρισε μια συγκεκριμένα ημερομηνία για να πάτε να δείτε την πρεμιέρα μιας ταινίας ή να ακούσετε το αγαπημένο σας συγκρότημα που έρχεται στην Ελλάδα. Το θέμα είναι να του δείξεις πως τον θέλεις στη ζωή σου για πολύ καιρό και αντίστοιχα κι αυτός να σου δείξει πως ήρθε για να μείνει.

Να του δείχνεις πόσο σημαντικός είναι για σένα

via GIPHY

Να είναι προτεραιότητά σου. Να τον κάνεις να νιώθει μοναδικός και αυτός σίγουρα θα το λάβει το μήνυμα και θα το εκτιμήσει. Πάρε το χρόνο που χρειάζεσαι για να εστιάσεις σ’ αυτόν, ανακάλυψε πράγματα που διασκεδάζουν και τους δύο και κάνε ωραία πράγματα γι’ αυτόν. Απ’ το να του μαγειρέψεις το αγαπημένο του φαγητό, να αφιερώσεις χρόνο σε ένα του πρόβλημα και να του πάρεις ένα μικρό δώρο σε ανύποπτο χρόνο.

Λόγια, λόγια, λογια

Δεν χρειάζεται να πεις «Σ’ αγαπώ» αν σου είναι ακόμα τόσο δύσκολο, αλλά μπορείς να του υπενθυμίζεις και να του δείχνεις την οικειότητα που έχεις μαζί του. Κι όταν λέμε οικειότητα δεν εννοούμε μόνο το σεξ (που φυσικά δεν είναι κακό) αλλά μπορείς να του ανοιχτείς. Δειξ’ του ποια είσαι, στοιχεία απ’ τον χαρακτήρα σου και όλα αυτά που σε έχουν διαμορφώσει.

Αν νιώθεις αρκετά ευάλωτη για να το κάνεις αυτό, πρέπει να το κάνεις σταδιακά και σωστά. Μπορεί να θέλει πολύ θάρρος για να πεις «Σ’ αγαπώ» αλλά τελικά πόση σημασία έχει; Αν βάζεις αυτές τις λέξεις μέσα στις πράξεις σου, τότε μπορείς να το καθυστερήσεις. Και θα σου βγει από μόνο του, φυσικά.

Photo: Getty Images/ istockphoto
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved