Ένας χωρισμός μπορεί να αρκετά επώδυνος και σε αυτό συμφωνούμε. Σιγά-σιγά όμως, καθώς μεγαλώνεις ξεπερνάς έναν χωρισμό πιο εύκολα, διότι ξέρεις ακριβώς πως πρέπει να το κάνεις!

Αρχικά καταπίεζες τα συναισθήματά σου και ξεκινούσες να βγαίνεις αμέσως με κάποιον άλλο. Ξαφνικά νιώθεις χαμένη κι αρχίζεις να ψαχουλεύεις πάλι το παρελθόν σου. Όχι και τόσο έξυπνο, έτσι;

Είναι στο χέρι σου να ελέγξεις πόσο θα κρατήσει η μιζέρια του χωρισμού καθώς και πόσο έντονα θα το ζήσεις. Πάντως να θυμάσαι δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου!

Delete. Unfollow ή ότι άλλο κρίνεις απαραίτητο

Η άγνοια είναι ευτυχία και αυτό θα γίνει το μότο σου, ειδικά όταν αναφερόμαστε στα social media. Πρέπει να κόψεις κάθε, μα ΚΑΘΕ επαφή κι επικοινωνία.

Μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο, αδύνατο καθώς τον έχεις σε Facebook, Viber, Whatsapp, Instagram, Snapchat! Και τι μ’ αυτό; Είναι απλά ένα κουμπί που πρέπει να πατήσεις.

Και θα το κάνεις διαφορετικά θα χάσεις το μυαλό σου και θα σκέφτεσαι «γιατί έχει 5 ώρες να συνδεθεί;» και «σε ποια αφιερώνει αυτό το τραγούδι;». Όχι φίλη μου. Delete και πάλι delete!

Ζήσε το δράμα σου για 72 ώρες

Πρέπει να το ζήσεις και όχι να καταπιέσεις τα συναισθήματα σου, γιατί υπάρχει κίνδυνος αυτά να “φουσκώσουν” και να εμφανιστούν στη χειρότερη μορφή τους.

Για τρεις μέρες κλάψε, φώναζε, βρίσε, μείνε στο σπίτι σου, κάνε ότι θέλεις. Αλλά το δράμα σου πρέπει α το ζήσεις και κανένας δεν μπορεί να στο στερήσει αυτό.  Κάθισε στον καναπέ σου παρέα με ένα πακέτο χαρτομάντιλα και βγαλ’ το από μέσα σου.

Μετά από τρεις μέρες βάλε το make up σου και προχώρα στο επόμενο βήμα.

Βγες απ’ το σπίτι σου!

Αφού θρήνησες για τρεις μέρες είναι σημαντικό να βγεις απ’ το σπίτι σου. Τον έκλαψες, τον έβρισες έκανες όλα αυτά που έπρεπε και τώρα ήρθε η ώρα να βγεις έξω.

Ξεκίνα να κάνεις σχέδια. Απόκτησε και πάλι την παραγωγικότητά σου! Πρέπει να επιστρέψεις και να βρεις δραστηριότητες που θα σε κάνουν χαρούμενη και θα σε κρατούν απασχολημένη. Βγες εκεί έξω στον κόσμο ακόμα κι αν δεν νιώθεις τόσο έτοιμη!

Πριν το καταλάβεις θα το έχεις ξεπεράσει!

Δεν θα το συνειδητοποιήσεις αλλά θα το έχεις ξεπεράσει! Μια μέρα θα κάτσεις να το σκεφτείς και θα πεις “αυτό ήταν;”. Ναι αυτό ήταν! Και θα το έχεις ξεπεράσει πραγματικά μόλις καταφέρεις να σκεφτείς το μέλλον σου με κάποιον άλλον. Μόλις δώσεις την ευκαιρία σε κάποιον άλλον να μπει στη ζωή σου.

Όσο για τον πρώην…Ας είναι καλά αλλά μακριά!

Photo: CAROLYN LAGATTUTA/STOCKSY