Σχέση…Πόσο έχει χάσει το νόημα της αυτή η λέξη; Σχέση εφήμερη, ελεύθερη, καταπιεστική. Αλλά δεν θα μείνουμε σε αυτούς τους χαρακτηρισμούς γιατί ακόμα πιστεύουμε σε μια σχέση ρομαντική και ουσιαστική. Ποιος είναι, όμως, ο τρόπος για να κάνεις μια σοβαρή σχέση και τι έδειξαν οι έρευνες;

Εσύ ακόμα αναρωτιέσαι ποιος είναι ο τρόπος για να κάνεις μια σταθερή σχέση; Οι επιστήμονες μας επισημαίνουν έναν πρακτικό τρόπο, εκτός απ’ τα συναισθήματα που φυσικά είναι προϋπόθεση πριν μπεις σε μια σχέση.

Ποιος είναι ο τρόπος για να κάνεις μια σταθερή σχέση; Να σβήσεις όλα τα dating apps που έχεις στο κινητό σου! Δεν θα σου πούμε όλα τα social media καθώς αυτό φαντάζει σχεδόν αδύνατο, αλλά τα dating apps πρέπει να ξεκινήσεις να τα διαγράφεις αν θέλεις ο άλλος να σε πάρει στα σοβαρά.

Με το Tinder για παράδειγμα να σου προσφέρει ένα σωρό από ανθρώπους που είναι μόνοι και ψάχνουν ένα ταίρι, είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείς, να μπεις στον πειρασμό όταν ξεκινήσεις να γνωρίζεις κάποιον.

τρόπος για να κάνεις μια σταθερή σχέση

unsplash/Cody Black

Και μπορεί να σου φαίνεται τρομακτικό να διαγράψεις τα dating apps (δεν είναι) αλλά οι ειδικοί λένε πως δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να αποδείξεις στον άλλον πως είσαι έτοιμος να το προσπαθήσεις, να δεσμευτείς, να προχωρήσεις σε κάτι πιο σοβαρό.

Ο dating coach, James Preece μίλησε στον Independent και ανέφερε πως η διαγραφή των dating apps είναι ένα σημαντικό ορόσημο.

Με αυτόν τον τρόπο ξεκαθαρίζεις πως είσαι έτοιμος να αφοσιωθείς, να κάνεις focus και να ξεκινήσεις κάτι σοβαρό. Η αναζήτηση για σένα έχει τελειώσει κι επομένως δεν υπάρχει λόγος να έχεις κάποιο dating app στη λίστα σου.

τρόπος για να κάνεις μια σταθερή σχέση

unplash/Brooke Winters

Φυσικά, το πότε θα το κάνεις αυτό είναι επίσης σημαντικό. Δεν μπορείς να το κάνεις και από το πρώτο ραντεβού για παράδειγμα! Αν μόλις γνώρισες κάποιον οι ειδικοί σου επιτρέπουν να έχεις ένα dating app ακόμα στο κινητό σου , ασχέτως αν θα το χρησιμοποιήσεις ή όχι.

Όταν, όμως ξεκινήσεις να κοιμάσαι με κάποιον, να κάνετε σχέδια έστω και μικρά, τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να το κάνεις. Εκτός από τη σχέση αυτό θα κάνει καλό και στον εαυτό σου. Σταματώντας αυτές τις επαφές, θα έχεις κάνει μια εκκαθάριση στις επιλογές σου, θα νιώσεις πιο ήρεμος ψυχολογικά και θα αφήσεις το χώρο να μπει κάποιος άλλος στη ζωή σου.

Παράλληλα, μετά από ένα σημείο αναπόφευκτα το να έχεις τα dating apps στο κινητό σου, θα δημιουργήσει ανασφάλειες στη σχέση και έλλειψη εμπιστοσύνης!

Αν τον έχεις βρει, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις!

Διαβάστε επίσης:

Σε βλέπει σοβαρά; Η επιστήμη μίλησε: Σου έχουμε τα 4 σημάδια!