Πόσο “κακή” κάνει η αυτοϊκανοποίηση ενώ είσαι σε σχέση; Το έχεις κάνει κι εσύ και νιώθεις ένοχος. Αλλά θα έπρεπε; Καταρρίπτουμε όλους τους μύθους.

Μπορεί η αυτοϊκανοποίηση ενώ είσαι σε σχέση να σε κάνει να απολαύσεις λιγότερο το σεξ με τον σύντροφό σου; Ή να μην έχεις όρεξη για σεξ; Τι ισχύει τελικά και υπάρχει το “σωστό” και το “λάθος” σε αυτήν την περίπτωση;

Πολλοί απορρίπτουν την αυτοϊκανοποίηση ενώ είναι σε σχέση κι άλλοι την επιλέγουν. Αρχικά, η σεξουαλική ικανοποίηση διαφέρει από το solo σεξ και το σεξ με τον σύντροφο. Ορισμένα άτομα μπορεί να έρχονται σε οργασμό πιο εύκολα και πιο συχνά μόνοι τους, αλλά να το παλεύουν όταν προσπαθούν με τον σύντροφό τους.

Αυτοϊκανοποίηση ενώ είσαι σε σχέση

Unsplash/Jasper Graetsch

Και αυτό είναι το πρόβλημα: Όταν απολαμβάνεις περισσότερο την αυτοϊκανοποίηση από το σεξ με τον σύντροφό σου. Και αυτό το θέμα λύνεται μόνο μέσω της επικοινωνίας, μόνο αν πεις στον σύντροφό σου τι σου αρέσει και τι προτιμάς.

Μπορεί πολλοί να κατηγορούν την αυτοϊκανοποίηση για την έλλειψη οργασμού με τον σύντροφό σου αλλά μπορεί απλώς να φταίει η συγκεκριμένη ερωτική σχέση στην οποία βρίσκεσαι και η επικοινωνία μεταξύ σας. Όταν είσαι μόνος σου έχεις συνείδηση του τι κάνεις, του τι σου αρέσει και γνωρίζεις το σώμα σου καλύτερα από τον καθένα.

Όταν είσαι σε σχέση μπορεί να απογοητευτείς αρχικά που δεν έρχεσαι σε οργασμό, όπως όταν αυτοϊκανοποιείσαι αλλά πρέπει να έχεις υπομονή. Χρειάζεται χρόνος για το σώμα σου να προσαρμοστεί και να σου φέρει όλους τους οργασμούς που θέλεις με ένα σύντροφο.

Αυτοϊκανοποίηση ενώ είσαι σε σχέση

Είναι πολύ σημαντικό να εκφράσεις την σεξουαλικότητά σου για να μπορείτε και οι δύο να το απολαύσετε. Καθοδήγησέ τον σύντροφό σου, πες του τι σου αρέσει κι άφησέ τον να ανακαλύψει το σώμα σου. Τρόποι υπάρχουν και το κλειδί είναι η επικοινωνία. Ωστόσο, η αυτοϊκανοποίηση ενώ είσαι σε σχέση δεν είναι “αδίκημα” και είναι αποδεκτή!

Διαβάστε επίσης:

Το ποσοστό των γυναικών που θέλει να κάνει σεξ με τον πρώην θα σε εντυπωσιάσει!