Αυτοί είναι οι λόγοι που σε μισεί ο σύζυγός σου. Μήπως έχει δίκιο;

LIKE US ON FACEBOOK

Ο γάμος υποτίθεται πως διαρκεί για πάντα, σύμφωνα με τους όρκους αγάπης, τα ποιήματα και τα τραγούδια που έχουν γραφτεί. Όχι; Μάλλον όχι! Πώς μπορείς να σώσεις τον γάμο σου;

Ακόμη και οι πιο ευτυχισμένες, αγαπημένες και υγιείς σχέσεις χρειάζονται αρκετή δουλειά αλλά πώς μπορείς να σώσεις τον γάμο σου; Τι μπορείς να κάνεις όταν τα κόκκινα σημάδια είναι μπροστά σου και νιώθεις ορισμένες φορές ότι ο σύζυγός σου σε μισεί;

Ναι, ορισμένες φορές ο σύζυγός σου δεν σκέφτεται και με τον πιο θετικό, χαρούμενο κι αγαπημένο τρόπο για σένα. Πριν, όμως, τον κατηγορήσεις αναρωτήσου αν έχει δίκιο και τι μπορείς να κάνεις για αυτό. Και στη συνέχεια θα βρεις την απάντηση στο πώς μπορείς να σώσεις τον γάμο σου!

Αυτοί είναι οι λόγοι που σε μισεί ο σύζυγός σου

Ορισμένες φορές είναι φυσιολογικό

Σε μια μακροχρόνια σχέση είναι λογικό να υπάρχουν και δυσαρέσκειες, να πληγωθείς ορισμένες φορές, να απογοητευτείς και να θυμώσεις. Είναι και αυτά μέσα στη ζωή. Άλλωστε οι ρυθμοί με τα παιδιά, τη δουλειά, την καριέρα, το σπίτι ορισμένες φορές κάνουν τα πράγματα να μην είναι και τόσο ιδανικά.

Ο διάλογος, όμως, και η ειλικρινή επικοινωνία με τον άλλο μπορεί να λύσει τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Πώς μπορείς να σώσεις τον γάμο

Photo: unsplash/Christian Fregnan

Του λείπει η αστεία γυναίκα που αγάπησε

Παλιά ήταν όλα μια περιπέτεια, ΣΚ γεμάτα γέλια, ξενύχτια κι ανέμελες στιγμές. Όλα αυτά ορισμένες φορές του λείπουν και λιγάκι βαριέται. Είναι λογικό και οι δύο πλευρές, λόγω της πίεσης της καθημερινότητας και της ρουτίνας να νοσταλγούν τα παλιά.

Ίσως χρειάζονται λίγο χρόνο μέσα στην ημέρα και για τον εαυτό τους, ίσως έχουν περισσότερη ενέργεια και αυτό τους βγαίνει σε θυμό. Λαχταρούν διασκέδαση, νόημα και επιθυμία για μια βαθύτερη σχέση με τον σύντροφό τους και αυτό δεν είναι πάντα κακό. Ίσως σε βοηθά να ενεργοποιηθείς κι εσύ!

Δες όσα λένε οι σύμβουλοι για τη διάρκεια του γάμου!

Ως μαμά… τον αγνοείς!

Ο ρόλος σου ως μαμά ορισμένες φορές σε κάνει να αγνοείς τον σύντροφό σου. Οι μητέρες αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στα παιδιά τους και δεν είναι ασυνήθιστο ένας σύζυγος να νιώθει σαν να έχει γίνει η τελευταία προτεραιότητα της συζύγου του.

Οι άνδρες νιώθουν παραμελημένοι ενώ επιθυμούν να είναι κι εκείνοι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, της προσοχής και της αγάπης της συζύγου. Η ισορροπία είναι το παν σε αυτό το σημείο!

Πώς μπορείς να σώσεις τον γάμο

Unsplash/Jonathan Borba

Δεν τσακώνονται

Φυσικά, αυτό δεν αποτελεί λόγο να σε μισεί ο σύζυγός σου… αλλά νιώθει πως κάτι συμβαίνει. Ένας τσακωμός παραγωγικός και με σεβασμό είναι ένα θετικό σημάδι.

Όταν οι άνθρωποι εκφράζουν δυσαρέσκεια, όταν γίνονται εχθρικοί, όταν επικοινωνούν άσχημα, αλλά εξακολουθούν να επικοινωνούν ότι έχουν πληγωθεί ή φοβούνται για το μέλλον της σχέσης, έχουν ακόμη μια πιθανότητα να επιβιώσουν και να σώσουν τον γάμο τους.

Όταν, όμως, όλα αυτά τα θάβεις μέσα σου, δημιουργείς μια απόσταση και ξαφνικά… η φούσκα σκάει!

Διαβάστε επίσης:

Ένας γάμος μπορεί να καταστρέψει την υγεία σου όπως κάνει το κάπνισμα!

Photo: unsplash/Priscilla Du Preez
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved