Αυτό είναι που πραγματικά θέλουν οι γυναίκες, σύμφωνα με έρευνα!

LIKE US ON FACEBOOK

Όλοι έχουν διαφορετικές θεωρίες για το τι ζητάει μια γυναίκα από έναν άντρα στο κρεβάτι, αλλά σύμφωνα με μια νέα έρευνα αυτό (ή μάλλον αυτά) είναι που πραγματικά θέλουν οι γυναίκες!

Ειδικότερα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sex & Marital Therapy, τρεις είναι οι παράγοντες που αυξάνουν την σεξουαλική επιθυμία μιας γυναίκας. Ποιοι είναι αυτοί; Η οικειότητα, η απόσταση, αλλά και να τις κάνεις να νιώθουν ότι τις θες. Συμφωνείς μέχρι εδώ, μπορούμε να πάμε παρακάτω;

Οι επιστήμονες εξέτασαν 662 γυναίκες, οι οποίες ήταν σε σχέση είτε μακροχρόνια είτε πρόσφατη. Η ομάδα, με επικεφαλής την Δρ. Sofia Prekatsounaki, διαπίστωσε ότι αυτοί οι τρεις παράγοντες συνέβαλαν στην αυξημένη σεξουαλική επιθυμία των γυναικών. Και παρακάτω αναλύουμε γιατί.

Οικειότητα

Νομίζουμε ότι αυτός ο παράγοντας είναι προφανής. Εάν δεν αισθάνεσαι 100% άνετα με κάποιον γίνεται να τον θέλεις; Σύμφωνα με την έρευνα, η οικειότητα αναφέρεται ως τα συναισθήματα βαθιάς σύνδεσης με τον σύντροφό σου, τη στοργή, αλλά και την κατανόηση του ανθρώπου που έχεις απέναντι σου. Μάλιστα, παλαιότερη έρευνα αναφέρει ότι ενώ οι άνδρες τείνουν να θεωρούν το σεξ ως έναν τρόπο να αποκτήσουν οικειότητα με τη σύντροφό τους, οι γυναίκες θεωρούν ότι η επιθυμία για σεξ αυξάνεται όταν νιώθουν περισσότερο συναισθηματικά συνδεδεμένες μαζί τους.

πόνος μετά από έναν οργασμό

Unsplash/Annie Spratt

Απόσταση

Όταν είσαι 24 ώρες το 24ωρο με έναν άνθρωπο κι έχετε ακριβώς τα ίδια ενδιαφέροντα, τις ίδιες δουλειές, τις ίδιες έννοιες, είναι μετά δυνατόν να περιμένεις η λίμπιντο να είναι στα ύψη; Σύμφωνα με την έρευνα, η απόσταση αυξάνει τη σεξουαλική επιθυμία των γυναικών, καθώς διεγείρει την περιέργεια τους για το άλλο άτομο. Διεγείρει ακόμη τη φαντασία, αλλά και το στοιχείο της έκπληξης σε μια σχέση. Είναι σημαντικό γι’ αυτό τον λόγο να έχεις με τον σύντροφο σου διαφορετικά ενδιαφέροντα, αλλά και να περνάτε ανά διαστήματα χρόνο μακριά ο ένας από τον άλλο.

πώς μπορείς να αυτοϊκανοποιηθείς καλύτερα

Twenty20/@moanabae

Αντικείμενο του πόθου

Αυτό που θέλει μια γυναίκα σύμφωνα με την έρευνα είναι να την κάνεις να νιώθει ότι την θες και φυσικά να της το δείχνεις. Μάλιστα, μελέτες στο παρελθόν έχουν αναφέρει ότι οι γυναίκες στο σεξ έχουν ναρκισσιστική συμπεριφορά, με άλλα λόγια τείνουν να κάνουν λίγο παραπάνω focus στον εαυτό τους. Θέλουν να νιώθουν την επιθυμία του συντρόφους τους, για να ενισχύσουν τη δική τους αυτοπεποίθηση. Όχι πολύ κολακευτικό αυτό για τις γυναίκες, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι και 100% αναληθές!

Διαβάστε ακόμη:

Πώς να επικοινωνείς καλύτερα με τον σύντροφό σου, σύμφωνα με τη νευροεπιστήμη

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved