Μπορεί να έχεις παρατηρήσει πως μερικές μέρες έχεις πιο έντονο οργασμό από άλλες. Φυσικά, αυτό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες αλλά ποια μέρα είναι πιο έντονος ο οργασμός για τις γυναίκες;

Σίγουρα έχεις κι εσύ ένα ημερολόγιο με το οποίο παρακολουθείς τον κύκλο σου, πότε είναι οι δύσκολες μέρες, πότε τελειώνουν, πότε είναι οι γόνιμες μέρες σου.

Σε αυτό το calendar, λοιπόν, ίσως ήρθε η ώρα να προσθέσεις μια ακόμη ειδοποίηση. Πότε είναι πιο έντονος ο οργασμός σου; Ποια μέρα του μήνα έχεις περισσότερη όρεξη και το απολαμβάνεις περισσότερο;

Η αλήθεια είναι πως το αναπαραγωγικό μας σύστημα είναι περισσότερο περίπλοκο από όσο νομίζουμε και οι ορμονικές αλλαγές σε κάθε γυναίκα βιώνονται με περίεργο τρόπο που σίγουρα κανένας άνδρας δεν μπορεί ποτέ να καταλάβει.

έντονος ο οργασμός

Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το σεξ

Είναι πραγματικά συναρπαστικό το πώς αλλάζει το σώμα για να δεχτεί την απόλυτη απόλαυση και ευχαρίστηση. Όπως αναφέρεται στο Women’s Health, σύμφωνα με μια μελέτη γυναικών ηλικίας 18 έως 35 ετών, γύρω στην 14η ημέρα του εμμηνορροϊκού κύκλου, παρατηρούνται κάποιες αξιοσημείωτες διαφορές.

Και ναι, τη 14η μέρα του κύκλου έχεις τον πιο έντονο οργασμό. Συγκεκριμένα, η κλειτορίδα διογκώνεται έως και 20% (κι όμως!) και η αρτηρία σε αυτή γίνεται λιγότερο περιορισμένη, επιτρέποντας στο αίμα να αντλείται περισσότερο στο σημείο.

Αυτό παράλληλα, ίσως ευθύνεται και στο γεγονός ότι η 14η μέρα είναι συνήθως από τις πιο γόνιμες, είναι η ημέρα ωορρηξίας και το σώμα σου είναι προετοιμασμένο κι έτοιμο για σεξ!

Ναι, υπάρχουν μέρες που το σώμα σου το ζητάει περισσότερο από άλλες κι αυτό είναι φυσιολογικό.

έντονος ο οργασμός

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάσαι πως η ένταση του οργασμού και κατά πόσο εύκολα θα έρθει, εξαρτάται κι από άλλους παράγοντες. Ως γνωστόν οι γυναίκες είμαστε περισσότερο εγκεφαλικές, επομένως το πλαίσιο της σχέσης μέσα στο οποίο συμβαίνει έχει περισσότερη σημασία, όπως κι άλλοι ψυχολογικοί παράγοντες.

Τέλος, ιδιαίτερη σημασία παίζουν και τα προκαταρκτικά -αν υπάρχουν και πόσο διαρκούν-, φαρμακευτική αγωγή που μπορεί να ακολουθεί μια γυναίκα αλλά και άλλα θέματα υγείας, καθώς και η στάση στο σεξ.

Διαβάστε επίσης:

Ο καλύτερος οργασμός πάει πακέτο μ’ ένα ζευγάρι κάλτσες!