Τόσες φορές έχουμε πει πόσο όμορφο είναι να δημιουργείς ένα ρομαντικό δείπνο στο σπίτι για τον σύντροφό σου, όμως δεν έχουμε εξηγήσει ποια είναι η κατάλληλη ατμόσφαιρα για ένα ρομαντικό δείπνο. 

Δεν έχει σημασία αν είναι του Αγίου Βαλεντίνου, αν έχετε επέτειο ή αν απλά θες να του κάνεις μία έκπληξη. Ένα ρομαντικό δείπνο έχει τους δικούς του “κανόνες”, προκειμένου να πετύχει και να αρέσει 100% στον σύντροφό σου.

Όσα κι αν σου έχουν διδάξει οι ταινίες, πάντα ξεχνάς πώς θα δημιουργήσεις την ιδανική ατμόσφαιρα για ένα ρομαντικό δείπνο κι ήρθε η ώρα να μάθεις τον τρόπο.

Μαγείρεψε το κατάλληλο φαγητό

Και ποιο είναι αυτό; Το δείπνο που θα φτιάξεις μόνη σου δεν πρέπει να είναι πολύ βαρύ, αφού ο σκοπός δεν είναι να “σκάσετε” στο φαγητό. Πρέπει να είναι ελαφρύ, πικάντικο και να έχει γεύσεις που αρέσουν και στους δυο σας. Μην ξεχάσεις το κρασί!

Περιποιήσου τον εαυτό σου

Φυσικά και το να φροντίσεις τον εαυτό σου έχει άμεση σχέση με το δείπνο που ετοιμάζεις. Κάνε τα beauté σου, βάψου, στολίσου, φόρα εκείνο το φόρεμα που τόσο του αρέσει και αυτά τα καινούργια σέξι εσώρουχά σου που θα τον τρελάνουν. Αυτό είναι το ιδανικό ξεκίνημα για ένα πετυχημένο ρομαντικό δείπνο.

ατμόσφαιρα για ένα ρομαντικό δείπνο

Κεριά, μουσική και λουλούδια

Φυσικά και αυτά τα τρία είναι τα πιο must που έχεις να κάνεις. Σβήσε τα φώτα, άναψε τα κεριά και άσε τον ρομαντισμό να ξεχειλίσει. Βάλε απαλή μουσική να παίζει την ώρα που τρώτε, χωρίς να είναι πολύ δυνατά, ώστε και να μπορείτε να μιλάτε. Οι κόκκινες λεπτομέρειες στο τραπέζι θα κάνουν τη διαφορά. Γι’ αυτό μην ξεχνάς ότι τα κόκκινα τριαντάφυλλα είναι ένα πολύ δυνατό στοιχείο σ’ ένα ρομαντικό δείπνο. Ιδανικά αν το δείπνο το ετοιμάζει άντρας για την σύντροφό του, τα κόκκινα τριαντάφυλλα επιβάλλονται.

ατμόσφαιρα για ένα ρομαντικό δείπνο

Άσε το κινητό στην άκρη

Το κινητό σου δεν έχει θέση στο ρομαντικό σου δείπνο, που τόσο πολύ έχεις κουραστεί για να το ετοιμάσεις. Βάλε το κινητό σου στο αθόρυβο, κλείσε το internet και φρόντισε να μην έχεις αφήσει κάποια εκκρεμότητα που θα σε ταλαιπωρήσει κατά τη διάρκεια του δείπνου σου.

Ευχάριστες συζητήσεις

Στο ρομαντικό σας δείπνο δε θα τσακωθείτε και δε θα συζητήσετε τίποτα δυσάρεστο. Μιλήστε για ευχάριστα γεγονότα και για τα όνειρα και τα σχέδιά σας. Μοιραστείτε τα συναισθήματά σας και μην διστάσετε να εκφράσετε την αγάπη σας. Είναι και για τους δυο σας το ίδιο σημαντικό.

ατμόσφαιρα για ένα ρομαντικό δείπνο

Απόλαυσέ το!

Να θυμάσαι πάντα πως πρέπει να είσαι ο εαυτός σου. Το δείπνο αυτό το ετοιμάζεις για σένα και τον σύντροφό σου, για να περάσετε καλά, οπότε αυτό που έχεις να κάνεις πάνω απ’ όλα είναι να το διασκεδάσεις. Κι αν δεν πέτυχε και τόσο το φαγητό στο αλάτι δεν έγινε και κάτι!

Κι αν τα ‘χεις κάνει όλα αυτά, τότε η συνέχεια σίγουρα θα σου αρέσει!

Δείξε με αυτούς τους τρόπους στο ταίρι σου την αγάπη και το ενδιαφέρον σου!

Διάβασε ακόμα:

5 tips για να μην χαθεί ποτέ ο ρομαντισμός στη σχέση σου!

Photos: Pexels