Οι σχέσεις είναι δύσκολες το έχουμε ξαναπεί, αλλά ακόμα πιο δύσκολο είναι όταν συνειδητοποιείς ότι για να την κάνεις να κρατήσει, η αγάπη από μόνη της χωρίς προσπάθεια δεν αρκεί.

Μερικές φορές έχετε διαφορετικά προγράμματα και δεν βλέπεστε σχεδόν καθόλου. Μερικές άλλες έχετε διαφορετική άποψη σε ορισμένα θέματα και τελικά αποφασίζετε ότι μάλλον δεν κάνετε ο ένας για τον άλλον.

Το πιο στενάχωρο όμως, είναι όταν ξέρεις ότι αγαπάς κάποιον, αλλά αυτός δεν σε καταλαβαίνει. Καθόλου. Ακόμα κι αν σ΄αγαπάει κι αυτός.

Πώς θα καταλάβεις αν κάτι τέτοιο ισχύει; Αυτά είναι τα σημάδια που μαρτυρούν ότι ο σύντροφός σου (μάλλον) δεν σε καταλαβαίνει!

Ρωτάει συνέχεια “γιατί”

Εάν ο σύντροφός σου φαίνεται λιγάκι μπερδεμένος απ’ τον τρόπο που κάνεις ορισμένα πράγματα και διαχειρίζεσαι ορισμένες καταστάσεις, τότε αυτό είναι σίγουρα ένα σημάδι που πρέπει να προσέξεις. Ρωτάμε “γιατί” όταν δεν καταλαβαίνουμε κάτι κι αν αυτό γίνεται συνέχεια κι όχι μόνο μία φορά, κάτι δείχνει.

Δεν μιλάει για τη σχέση σας ή τα συναισθήματά του

Μπορεί να είναι ανώριμος, μπορεί να μην ξέρει πώς να εκφράσει σωστά αυτά που νιώθει, αλλά όταν κάποιος δεν μπορεί να μιλήσει ανοιχτά για τα προβλήματα της σχέσης του, μάλλον είτε δεν τα καταλαβαίνει είτε τα αγνοεί.

Νιώθεις μια “απόσταση” μεταξύ σας

Νιώθεις μια απόσταση, ένα κενό και το κυριότερο μια έλλειψη οικειότητας. Η οικειότητα είναι αυτή που μας κάνει να μοιραζόμαστε πράγματα, να συνδεόμαστε, να δείχνουμε την αγάπη μας. Εάν νιώθεις αυτή την απόσταση, μήπως απλά δεν υπάρχει αυτό το κλικ μεταξύ σας;

Έχεις εμμονή με τις διαφορές σας

Γιατί δεν του αρέσει αυτό το φαγητό, αυτή η ταινία, αυτά τα ρούχα… Όταν σε ενοχλούν διαρκώς τα μικρά πράγματα που κάνει ο σύντροφός σου και προσπαθείς με κάθε τρόπο να τα αλλάξεις, τότε δεν μπορείτε να κατανοήσετε ο ένας τον άλλον κι αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης:

Τι ψάχνεις από έναν σύντροφο; Οι 5 τρόποι για να μάθεις!

Photo: Unsplash/Krists Luhaers