Πόσες φορές έχεις βγει πρώτο ραντεβού; Και πόσες εξελίχθηκε σε κάτι καλό, σταθερό…σε μια σχέση; Υπάρχουν μερικά λάθη που κάνεις στο πρώτο ραντεβού και γι΄αυτό δεν υπάρχει δεύτερο.

«Λάθη που κάνεις στο πρώτο ραντεβού» το googlαρεις κάθε φορά που είναι να βγεις ραντεβού και κάθε φορά κάνεις τα ίδια. Αφού μέχρι στιγμής δεν είδες προκοπή, ήρθε η ώρα να το πάρεις λίγο αλλιώς, μπας και δεις μια άσπρη μέρα.

Η αλήθεια είναι πως το άγχος φταίει για όλα αλλά εσύ δεν πρέπει να το αφήσεις να σε κυριεύσει. Πάρε βαθιές ανάσες, πιες λίγο απ’ το ποτό σου και χαμογέλα!

Λάθη που κάνεις στο πρώτοι ραντεβού και πρέπει να τα “κόψεις” ASAP

Δεν είναι συνέντευξη για δουλειά

Εντάξει, αναγνωρίζουμε το γεγονός ότι είσαι αγχωμένος αλλά είσαι σε ραντεβού προσωπικό και όχι συνέντευξη για δουλειά. Γι΄αυτό ξεκόλλα. Το πρώτο ραντεβού πρέπει να είναι παιχνιδιάρικο, όχι σοβαρό, να έχει γέλιο και να απολαμβάνετε ο ένας την παρέα του άλλου. Στόχος είναι όχι να δείξεις τον καλύτερό σου εαυτό αλλά να το ευχαριστηθείς. Να διασκεδάσετε. Και αυτό θα το καταφέρεις όχι έχοντας ετοιμάσει από πριν ένα σωρό ερωτήσεις να κάνεις, αλλά με το να χαλαρώσεις. Και μην ξεχνάς να είσαι flirty, είσαι σε ραντεβού, remember that!

Μιλάς για τον πρώην

Φυσικά και το έχεις ακούσει αυτό το λάθος ξανά και ξανά.Αλλά εσύ επιμένεις. Ο πρώην δεν χωρά στη συζήτηση, δεν χωρά στο πρώτο ραντεβού. Με τίποτα. Θα δώσεις την εντύπωση ότι ακόμα κάτι τρέχει με τον πρώην, ακόμα σε ενδιαφέρει ή τον σκέφτεσαι τα βράδια. Και αυτό δεν είναι και πολύ ωραίο όταν ξεκινάς κάτι καινούργιο.

Δεν κάνεις ερωτήσεις

Είσαι αγχωμένος και ξεκινάς να μιλάς και να μιλάς, για τον εαυτό σου. Σου θυμίζει κάτι; Δεν ρωτάς τίποτα για τον άλλον, δεν ξέρω καν αν αναπνέεις. Από πότε έγινες τόσο εγωιστής; Σταμάτα να μιλάς για τον εαυτό σου, πάρε βαθιές ανάσες και ξεκίνα να κάνεις ερωτήσεις. Ρώτα ό, τι θέλεις να μάθεις για το άλλο πρόσωπο, γνώρισέ το. Ρώτα ποια γεύση παγωτού προτιμάει κι αν θέλει διακοπές σε ξενοδοχείο ή σε σκηνή.

Μην είσαι πολύ σοβαρός

Εντάξει το άγχος μπορεί να σε κάνει λίγο περίεργο, λίγο σοβαρό. Το άγχος σκοτώνει την χημεία και η αυτοπεποίθηση την εκτοξεύει. Τι θα διαλέξεις, λοιπόν; Μην είσαι αυστηρός, χαλάρωσε. Κι αν δεν μπορείς να χαλαρώσεις πιες λίγο από το ποτό σου και απλά να είσαι ο εαυτός σου. Απόφυγε, όμως, να μιλήσεις για κάτι καταθλιπτικό. Δεν είναι ώρα γι΄αυτό κι εσύ δεν θέλεις να αποκαλύψεις πολλά για την προσωπική σου ζωή. Τουλάχιστον όχι στο πρώτο ραντεβού.

Κράτα το κινητό μακριά

Είσαι σε πρώτο ραντεβού και το κινητό δεν έχει θέση εκεί. Μην το βγάλεις από την τσάντα ή την τσέπη. Άφησε το κινητό σου στην άκρη γιατί δεν θέλεις να μπει ανάμεσά σας. Γιατί πίστεψέ μας, θα το κάνει. Θα δεις τα likes στο Instagram αργότερα και θα απαντήσεις στον κολλητό κάποια άλλη στιγμή. Όχι τώρα.

Διαβάστε επίσης:

Και τελικά…ποιος πρέπει να πληρώνει στο πρώτο ραντεβού;

Photo: unsplash/Cody Black