Οι χωρισμοί είναι δύσκολοι κι όταν μια σχέση είναι μακροχρόνια, είναι ακόμα πιο δύσκολοι. Αλλά η ζωή προχωράει και αφήνουμε και τους πρώην πίσω ή μήπως όχι;

Χώρισε πρόσφατα ή εδώ και καιρό, από μια μακροχρόνια σχέση και ξεκίνησε να βγαίνει μαζί σου. Κάποια στιγμή είτε το θέλεις είτε όχι η κουβέντα θα ‘ρθει στους πρώην. Κι όταν έρθει αυτή η ώρα, πρόσεξε πολύ καλά τι θα σου πει.

Τι πήγε στραβά και χώρισαν, μιλάνε ή δεν μιλάνε πια μεταξύ τους, έχουν κοινούς φίλους; Είναι ερωτήσεις που εσύ εύλογα μπορεί να έχεις, αλλά η απάντηση σ’ αυτές μπορεί να μη σου αρέσει καθόλου.

Μερικοί άνθρωποι δυσκολεύονται να ξεπεράσουν έναν χωρισμό, μια πρώην και μπορεί ακόμη να δυσκολεύονται να παραδεχτούν ότι στην πραγματικότητα νιώθουν ακόμη κάτι γι’ αυτούς.

Αν λέει αυτά για την πρώην, τότε μάλλον δεν την έχει ξεπεράσει ακόμη κι εσύ καλύτερα να το ξέρεις απ’ την αρχή για να μην ενθουσιάζεσαι άδικα.

Όσα λέει και μαρτυρούν ότι δεν έχει ξεπεράσει την πρώην:

Έμαθα πολλά απ΄ αυτή τη σχέση

Μπορεί και να την αναπολεί για κάποιο λόγο, αυτή τη σχέση. Μπορεί να θέλει να επιστρέψει σ’ αυτή που είναι τόσο γνώριμη κι ο ένας ξέρει ποια είναι τα κουμπιά του άλλου. Δεν είναι κακό, αλλά γιατί δεν στο λέει απ’ την αρχή;

Δεν είμαι πια θυμωμένος

Γιατί να είσαι, είναι το ερώτημα; Αφού προχώρησες στη ζωή σου, σωστά; Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Ellis Edmunds, Psy.D. αυτή η πρόταση σημαίνει ότι μάλλον έχει ακόμα μερικά συναισθήματα για την πρώην, γιατί ο χωρισμός τον είχε πειράξει και προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του, ότι τώρα είναι όλα καλά.

Ειλικρινά, την έχω ξεπεράσει

Εάν το λέει συχνά – πυκνά τότε δεν χρειάζεσαι καμία άλλη ένδειξη. Μπορεί να το λέει δυνατά για να πείσει και τον ίδιο του τον εαυτό ή μπορεί να έχει ακόμη μια ελπίδα ότι αυτή η σχέση δεν έχει τελειώσει.

Νομίζω ότι και οι δύο είμαστε καλύτερα τώρα

Ή εύχομαι γι’ αυτήν τα καλύτερα. Και καλά κάνει γιατί αυτό προϋποθέτει μια ωριμότητα, αλλά το θέμα είναι άλλο. Πώς ξέρει τι κάνει αυτή στη ζωή της, έχουν διαγωνισμό μεταξύ τους για το ποιος περνάει καλύτερα;

Διάβασε ακόμη:

Σταμάτα να παίρνεις τηλέφωνο τον πρώην σου, το λένε και οι ειδικοί

PHOTO: @eleanorpendleton