Αν η καρδιά σου χτυπά δυνατά για τον…συνάδελφο, υπάρχει εξήγηση!

LIKE US ON FACEBOOK

Εάν έχεις μια σταθερή δουλειά, είναι πιθανό να περνάς περισσότερες ώρες της ημέρας σου με τους συναδέλφους σου από ό,τι με τους φίλους σου, τους συγκατοίκους σου ή ακόμα και τον αρραβωνιαστικό σου. Κι αν η καρδιά σου έχει αρχίσει να χτυπά δυνατά, τότε ναι υπάρξει εξήγηση στο γιατί ερωτευόμαστε τους συναδέλφους μας.

Αν μετρήσεις όλη αυτή την ώρα και το γεγονός ότι χρειάζονται κατά μέσο όρο 200 ώρες για να γίνεις με κάποιον καλός φίλος, τότε δεν αποτελεί έκπληξη ότι πολλοί άνθρωποι σχηματίζουν στενούς δεσμούς με τους συναδέλφους τους. Αλλά γιατί ερωτευόμαστε τους συναδέλφους μας;

Περίπου το 17% των ανθρώπων έχουν επίσης έναν «σύζυγο» στην εργασία τους, με τον οποίο μιλάνε συνεχώς μέσω μηνυμάτων, συζητούν για το άγχος της δουλειάς και βγαίνουν μαζί έξω.

Σύμφωνα με κάποιες έρευνες, το 22% των ανθρώπων γνωρίζουν τον σύντροφό τους μέσα στην δουλειά. Αυτό συγκρίνεται με το 13% που γνωρίζεται μέσω διαδικτύου, το 18% που γνωρίζεται μέσω κοινών γνωστών και το 10% που συναντιούνται για πρώτη φορά σε κάποια έξοδο.

Οι περισσότεροι ενήλικες περνούν τουλάχιστον 1680 ώρες ετησίως στο γραφείο, έτσι είναι πιθανό να ξοδεύεις περισσότερο χρόνο με τους συναδέλφους σου παρά με οποιοδήποτε άλλον. Και οι πιθανότητες να έχετε πολλά κοινά ενδιαφέροντα μεταξύ σας είναι πολύ περισσότερες.

Επί προσθέτως, η δουλειά σε ένα γραφείο σου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσεις κάποιον διεξοδικά και να μάθεις πολλά για όλες τις πτυχές του χαρακτήρα του.

Όταν δουλεύεις με κάποιον καθημερινά, θα δεις πως ανταποκρίνεται σε κάποιο πρόβλημα, πώς συμπεριφέρεται όταν είναι υπό πίεση και τον τρόπο που συναναστρέφεται με άλλους ανθρώπους. Είναι ακόμα εύκολο να ξεκινήσετε να μοιράζεστε προσωπικές πληροφορίες καθώς και να πείτε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίσατε και οι δύο στο γραφείο.

Σε μια έρευνα που έγινε τα 2/3 των υπαλλήλων αποκάλυψαν ότι θα έβγαιναν με κάποιον συνάδελφο τους. Για το υπόλοιπο 1/3, ο βασικός λόγος για τον οποίο ήταν αντίθετοι με την σύναψη ερωτικών σχέσεων με έναν συνάδελφο είναι ότι θεωρούσαν ότι έρωτας και δουλειά δεν πρέπει να συγχέονται.

Για πολλούς βέβαια από αυτούς το να κάνεις σχέση με κάποιον συνάδελφο σε στιγματίζει και για αυτό το λόγο το 76% από τους ερωτηθέντες είπε ότι θα κρατούσαν την σχέση του γραφείου, ως ένα μυστικό.

Έτσι και αλλιώς, ο κανόνας του να μην συνάπτεις ερωτική σχέση με κάποιον από τον γραφείο σου υφίσταται για μια μεγάλη ποικιλία λόγων. Η σχέση αυτή μπορεί να οδηγήσει στο να χάσεις την δουλειά σου, ή να υπάρξει ένα περίεργο εργασιακό κλίμα ή να δημιουργηθεί κάποια ένταση που να βλάψει την φήμη σου.

Υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να σκεφτείς. Το 60% των ερωτηθέντων είπε ότι ένιωσε έντονη την πίεση του να συμπεριφέρεται πιο επαγγελματικά στον χώρο εργασία, το 51% είπε ότι ένιωθε ανησυχία για τα σχόλια. Ένας στους τρεις είπε ότι ένιωθε ότι κρίθηκε έντονα από τους συναδέλφους του στην δουλειά, ένας στους έξι ένιωσε την κοροϊδία των άλλων και ένας στους δέκα κατηγορήθηκαν άσχημα.

Η έρευνα βρήκε επίσης ότι οι γυναίκες που έβγαιναν με τους διευθυντές του είχαν μεγαλύτερο πρόβλημα με την καριέρα τους παρά οι άντρες που έβγαιναν με τις διευθύντριές τους. Αυτό αφορά τον μισθό, τα θέματα προαγωγής και κάποια άλλα δωράκια!

Βάλε όρια, πριν χάσεις το μέτρο

Εκτός βέβαια από αυτές τις πιέσεις, μια σχέση εργασίας μπορεί να είναι σχετικά απλή. Όμως, δεν λειτουργούν πάντα με τον τρόπο που το σχεδιάζεις και μπορεί να σου δημιουργήσουν προβλήματα.

Μπορεί εσύ να βλέπεις την σχέση αλλιώς και εκείνος τελείως διαφορετικά. Μπορεί εσύ να θες κάτι παραπάνω και αυτός όχι. Με άλλα λόγια, πρέπει από την αρχή να ξεκαθαρίσεις τα όρια σου και να συζητήσεις τι ακριβώς θέλεις – θέλεις να είστε φίλοι ή και κάτι παραπάνω. Αλλά πρέπει να το σκεφτείς καλά πριν γίνει κάτι και το μετανιώσεις πικρά.

Πρέπει να μπορείς να διαχωρίσεις αν έχετε έρθει κοντά γιατί όντως υπάρχει κάποιο συναίσθημα αληθινό, αν είσαι όντως ερωτευμένη ή αν απλά λόγω της ώρας που περνάτε μαζί, όλο αυτό είναι απλά μια συνήθεια!

Διαβάστε επίσης:

Είσαι σε σχέση; 8 κανόνες που μπορείς να σπάσεις για να νιώσεις πιο ελεύθερη

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved