Ίσως είστε μαζί λίγους μήνες ή είστε μαζί χρόνια ολόκληρα. Όπως και να έχει, εσύ θέλεις να φτιάξεις το μέλλον σου, και αναρωτιέσαι αν μπορείς να εντάξεις τον σύντροφό σου σε αυτό. Θα είναι ο σύντροφός σου καλός σύζυγος;

Το ένστικτό σου σου λέει ναι, αλλά πώς μπορείς να είσαι σίγουρη; Βέβαια, υπάρχουν κάποια σημάδια που δείχνουν το αν σε βλέπει σοβαρά, όπως το ότι σε ακούει όταν του μιλάς, ότι σε στηρίζει σε κάθε σου απόφαση και ότι κάνει όνειρα μαζί σου. Αλλά πώς θα ξέρεις αν είναι ο άντρας της ζωής σου;

Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον, και επειδή είσαι ερωτευμένη με κάποιον αυτό δεν σου επιβεβαιώνει ότι θα είστε μαζί για πάντα. Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές που σου αποκαλύπτουν το αν ο σύντροφός σου θα μπορέσει να γίνει ο ιδανικός σύζυγος για σένα.

αν είναι ο άντρας της ζωής σου

Είναι υπεύθυνος και αξιόπιστος

Η αξιοπιστία είναι το βασικό χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει ένας σύντροφος ζωής. Εάν ο σύντροφός σου είναι εργατικός και οικονομικά ανεξάρτητος είναι ένας καλός οιωνός ότι μπορείς να βασιστείς πάνω του.

Αξιοπιστία, σταθερότητα και ειλικρίνεια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο σύντροφός σου. Σκέψου το έτσι: Η ζωή είναι απρόβλεπτη, έτσι είναι βασικό να μπορείς να στηριχτείς στον σύντροφό σου και να ξέρεις ότι πάντα θα είναι δίπλα σου. Θα πρέπει να νιώθεις αυτού του είδους την εσωτερική σταθερότητα.

Έτσι, αν ο σύντροφός σου κάνει πράξη τις υποσχέσεις του, τότε αυτό είναι ένα καλό σημάδι ότι μπορείς να επενδύσεις πάνω του.

αν είναι ο άντρας της ζωής σου

Σε ενθαρρύνει να ακολουθήσεις και τα πιο τρελά σου όνειρα

Αυτό είναι το βασικό στοιχείο που θα πρέπει να κοιτάξεις, εάν ενδιαφέρεσαι η σχέση σας να κρατήσει για πάντα. Κάθε άνθρωπος έχει πάθη που υποκύπτει και στόχους που κυνηγάει. Υπάρχουν στιγμές που όλοι μας υποτιμάμε τους εαυτούς μας και τις ικανότητές μας. Το να έχεις έναν σύντροφο να σε ενθαρρύνει, να σε υποστηρίζει και να σε βοηθάει να πιστεύεις στον εαυτό σου μπορεί να σε βοηθήσει να πας ένα βήμα παραπάνω. Να νικήσεις τις ανασφάλειές σου και τις αμφιβολίες σου, να ξεπεράσεις τα εμπόδια και να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα.

Αν είναι ο πρώτος που διαβάζει τα άρθρα που γράφεις, αν είναι ο πρώτος άνθρωπος στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής σου, αν κάθεται στις πρώτες θέσεις για να παρακολουθήσει τη διάλεξή σου, ή αν θέλει να διαβάσει το ποίημα που έγραψες, τότε ξέρεις ότι είναι ο καταλληλότερος για να έχει μια θέση δίπλα σου.

αν είναι ο άντρας της ζωής σου

Εκτός των άλλων, είστε και φίλοι

Είναι πιθανό να έχεις δει κάποιον να αποκαλεί τον σύζυγό ή την σύζυγό του ως τον/ την καλύτερο/η φίλο/η του σε κάποια δημοσίευση στο Facebook ή στο Instagram.

Στην πραγματικότητα το να είσαι φίλος με τον σύντροφό σου είναι ένα πολύ σημαντικό συστατικό για μια σχέση που θα έχει διάρκεια.

Εάν έχεις και φιλική σχέση μαζί του και ερωτική, τότε αυτός ο συνδυασμός είναι το κλειδί για την επιτυχία αυτής της σχέσης.

αν είναι ο άντρας της ζωής σου

Όταν έχεις κάποια ανησυχία, σε ακούει

Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Όταν μιλάς στον σύντροφό σου για κάτι που σε απασχολεί στην σχέση σας, πώς αντιδράει συνήθως; Μήπως θυμώνει εύκολα ή εκνευρίζεται; Ή μήπως προσπαθεί να βρει έναν ήρεμο τρόπο για να βρείτε μια λύση; Ο ιδανικός σύντροφος δεν θα το “παίξει ιστορία” χτυπώντας σου κάποιο γεγονός του παρελθόντος, αντιθέτως, θα προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα ήρεμα εκείνη την στιγμή.

Ο ιδανικός σύντροφος είναι αυτός που μπορεί να σε ακούσει χωρίς να αντιδράει γρήγορα ή επιθετικά για να δώσει απαντήσεις.

αν είναι ο άντρας της ζωής σου

Έχει αυτογνωσία

Η αυτογνωσία είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό σε έναν άνθρωπο. Ένας άνθρωπος με αυτογνωσία μπορεί να καταλάβει τι νιώθει, το οποίο σημαίνει ότι θα του είναι πιο εύκολο να σου μιλάει για όσα σκέφτεται και τον ενοχλούν. Θα σου ανοίγεται εύκολα. Επίσης, θα έχουν αξίες και ηθική, θα ξέρουν τι είναι σημαντικό γι’ αυτούς και γιατί.

Θα ξέρει επίσης ποια ήταν τα λάθη τους, και έτσι θα μπορεί να τα αναγνωρίσει και να αποφύγει να τα επαναλάβει.

Ποιό είναι το κοινό που έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά; Το κίνητρο της προσωπικής ανάπτυξης και εξέλιξης. Ένας άνθρωπος με αυτογνωσία είναι πιο πιθανό να εξελίσσεται συνεχώς. Αυτό είναι το βασικό που πρέπει να ψάχνεις σε έναν σύντροφο, γιατί η αλήθεια είναι ότι και οι 2 σύντροφοι πρέπει να αλλάζουν και να ελίσσονται μέσα σε μια σχέση για να μπορεί να λειτουργήσει σωστά.

Διαβάστε επίσης:

Αυτά τα σημάδια μαρτυρούν ότι ο σύντροφός σου (μάλλον) δεν σε καταλαβαίνει!

Credits: Unsplash / Perex