Σίγουρα, κάποια στιγμή στη ζωή σου, έχεις βρεθεί σε μία σχέση η οποία σε έχει κάνει να αναρωτηθείς αν αξίζει ο χρόνος που επενδύεις σε αυτή.

Οι απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση υπάρχουν. Υπάρχουν σημάδια που δείχνουν οτι πρέπει να χωρίσεις ή τουλάχιστον να κάνεις ένα διάλειμμα για να «ανασυνταχθείς».

Σου φέρεται άσχημα

Η άσχημη συμπεριφορά έχει πολλές μορφές. Είτε μιλάμε για λεκτική βία είτε για σωματική, οι συμπεριφορές αυτές δεν είναι αποδεκτές. Πολλές γυναίκες νιώθουν ενοχικά όταν φεύγουν απο μία σχέση λόγω κακής συμπεριφοράς γιατί σκέφτονται ότι ίσως είναι υπερβολικά «ευαίσθητες».
Αυτό, όμως, δεν ισχύει. Δεν έχει νόημα να μένεις σε μία σχέση στην οποία ο σύντροφος σου είναι χειριστικός ή ακόμα και βίαιος απέναντι σου.

Νιώθεις ότι «παλεύεις» μόνο εσύ

Αν μετά από καιρό παρατηρείς οτι ο σύντροφος σου δείχνει να έχει χάσει το ενδιαφέρον του για σένα και μόνο εσύ ενδιαφέρεσαι για τη πορεία της σχέσης σας, τότε, ίσως, είναι μία καλή στιγμή να αποχωρήσεις.
Αν σε συζητήσεις με φίλους ντρέπεσαι να πεις για το πόσο προσπαθεί ο καθένας, τότε έχεις το πρώτο σου σημάδι που μπορεί να σου δείχνει την «έξοδο».

Αρνείται να βρει λύσεις

Αν ο σύντροφος σου θεωρεί πως όλα είναι καλά, ενώ δεν είναι, και αρνείται να κάτσει να συζητήσετε για τα προβλήματα ή να συμβουλευτείτε έναν ειδικό, τότε ίσως βρίσκεσαι σε μία σχέση που πρέπει να τερματιστεί.

Η αδυναμία εξεύρεσης λύσεων δεν είναι κάτι που θα εξαφανιστεί με τον καιρό. Αυτό το πρόβλημα χωρίς λύση θα συνεχίσει να εμφανίζεται.

Δε θες να τον φιλάς

Εδώ το πράγμα μιλάει απο μόνο του. Αν δεν αντέχεις να τον φιλάς, το τρένο «έχει σφυρίξει» εδώ και καιρό. Άλλωστε το φιλί στον αγαπημένο μας θα πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να θέλουμε να κάνουμε μόλις ξυπνήσουμε και πριν κοιμηθούμε.

Δεν τον εμπιστεύεσαι

Η εμπιστοσύνη είναι το Α και το Ω σε μία σχέση. Η έλλειψη εμπιστοσύνης και απ’ τις δύο μεριές υποσκάπτει την ποιότητα της σχέσης και οδηγεί σε ανάλωση και των δύο σε μία διαδικασία που, ίσως, δεν έχει πλέον νόημα.

Πόσο μάλλον αν ο σύντροφος σου, σου έχει δώσει και αιτίες με αφορμή τις οποίες έχεις χάσει την εμπιστοσύνη σου για το πρόσωπο του.

Έχεις πάει «πίσω» τη ζωή σου

Και ποιά δεν το έχει σκεφτεί. Πολλές φορές οι απαιτήσεις μίας σχέσης μπορεί να μας αποσπάσουν από πράγματα όπως η καριέρα μας και, γενικότερα, η εξέλιξη μας.

Πολλές φορές αυτό δεν ισχύει, αλλά όταν έχουμε βάσιμες υποψίες πως μένουμε πίσω σαν άνθρωποι λόγω μίας σχέσεις που μας «καταναλώνει», τότε καλό είναι να αναζητήσουμε διεξόδους απ’ αυτόν τον φαύλο κύκλο

Δε σε ακούει

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα απ’ το να νιώθεις πως μιλάς σε έναν «τοίχο». Σε ένα ζευγάρι είναι πολύ σημαντικό ο ένας να ακούει τους προβληματισμούς του άλλου.

Όταν χαθεί η επικοινωνία, τότε έχουν χαθεί και πολλά άλλα πράγματα μαζί.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί να μην τον δεχθείς πίσω μετά το κέρατο;

Photo: STOCK-EYE VIA GETTY IMAGES