Εσύ τι κάνεις μετά το σεξ; Σε πιάνει υπνηλία, κοιμάσαι κατευθείαν και από εκεί και μετά το απόλυτο κενό; Λογικό και βιολογικά εξηγήσιμο, μόνο που έτσι δεν βοηθάς τη σχέση να αναπτυχθεί και τη σεξουαλική σου ζωή να είναι απόλυτα ολοκληρωμένη.

«Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται το σεξ, έχουν την τάση να επικεντρώνονται στην επαφή ή τον οργασμό», εξηγεί ερευνητής από το Πανεπιστήμιο του Toronto Mississauga, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης.

Η έρευνα δείχνει ότι άλλες, πιο στοργικές πτυχές του σεξ είναι σημαντικές για τη σεξουαλική ικανοποίηση και την ίδια τη σχέση

Οι επιστήμονες ήλεγξαν τη συσχέτιση μεταξύ της μετά το σεξ συμπεριφοράς και της σεξουαλικής ικανοποίησης και πληρότητας στη σχέση και δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της μελέτης στο επιστημονικό περιοδικό Archives of Sexual Behavior,

Για την μελέτη – η οποία διήρκησε 21 μέρες- χρησιμοποιήθηκαν 335 άτομα για το online κομμάτι και 101 ζευγάρια.

Στην online έρευνα, οι συμμετέχοντες απάντησαν ότι επιδίδονται σε στοργικές πράξεις (φιλιά, αγκαλιές, χάδια, γλυκόλογα) κατά μέσο όρο για 15 λεπτά μετά το σεξ.

Στη δεύτερη μελέτη, τα ζευγάρια κλήθηκαν να αγκαλιαστούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το μέσο όρο διάρκειας.

Η έρευνα έδειξε ότι τα ζευγάρια που πέρασαν περισσότερο χρόνο μαζί μετά το σεξ ανέφεραν ότι αισθάνονται περισσότερο ικανοποιημένοι τόσο με τη σεξουαλική τους ζωή όσο και με τη σχέση τους με το σύντροφό τους. Το ίδιο είπαν ακόμα και τρεις μήνες μετά την έρευνα!

Γονείς, την προσοχή σας!

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τέτοιες είδους εκδηλώσεις αγάπης και στοργής προωθούν την ενδυνάμωση της σχέσης και τη σεξουαλική ικανοποίηση, ανεξάρτητα από τη συχνότητα της συνουσίας.

Ειδικά για τους γονείς τα αποτελέσματα ήταν αναπάντεχα!

«Οι γονείς συχνά έχουν λιγότερο χρόνο για σεξ. Ο χρόνος που δαπανάται στις αγκαλιές μετά το σεξ έχει ισχυρότερο αντίκτυπο στις σχέσεις τους, από ό, τι στους μη – γονείς», αναφέρεται.

 Όπως προέκυψε η αγκαλίτσα μετά το σεξ είναι ακόμα πιο σημαντική για τα ζευγάρια έχουν πρόβλημα χρόνου για να έρθουν πιο κοντά.