Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος για τον οποίο χωρίζουν τα ζευγάρια

LIKE US ON FACEBOOK

Ακόμα κι αν βρισκόμαστε σε μια σχέση που ξέρουμε πως δεν λειτουργεί και μας οδηγεί σε αδιέξοδο, μας είναι πολύ δύσκολο να πάρουμε την απόφαση να φύγουμε. Γιατί δεν μπορούμε να πούμε το “χωρίζουμε” όταν βλέπουμε πως δεν οδηγεί πουθενά;

Περνάμε ώρες με τους φίλους μας, αναλύοντας τι δεν πάει καλά, τις διαφορετικές μας προσδοκίες για το μέλλον, την έλλειψη χημείας…Όλα αυτά όμως δύσκολα θα τα συζητήσουμε με τον σύντροφό μας. Τα αφήνουμε να μας “τρώνε” το μυαλό και να χάνουμε τον ύπνο μας.

Η μάχη του μυαλού με την καρδιά είναι γνωστή και καθηγητές απ΄το Πανεπιστήμιο της Utah έχουν διερευνήσει την αναποφασιστικότητα των ζευγαριών που σκέφτονται να χωρίσουν αλλά κάτι τους σταματάει.

Ο κυριότερος λόγος για έναν χωρισμό ήταν ίδιος είτε οι συμμετέχοντες ήταν παντρεμένοι είτε όχι και ανεξάρτητα απ’ την διάρκεια της σχέσης: Η προσωπικότητα του συντρόφου. Ωστόσο, υπήρξαν και κάποιες ενδιαφέρουσες διαφορές σε σχέση με αυτά που εκτιμούν τα παντρεμένα ή ανύπαντρα ζευγάρια.

Η έρευνα, με επικεφαλής την Καθηγήτρια Samantha Joel, ξεκίνησε να εντοπίζει «τα συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που ζυγίζουν οι άνθρωποι σε μια σχέση».

Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό τόσο παντρεμένων όσο και ανύπαντρων ζευγαριών, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που έκαναν σκέψεις να τερματίσουν τη σχέση τους, οι ερευνητές έκαναν αρχικά ανοιχτά ερωτήματα σχετικά με τις θετικές και αρνητικές πτυχές της σχέσης τους.

Οι απαντήσεις τους μετατράπηκαν σε κατάλογο “μένω\φεύγω” δηλώσεων, οι οποίες στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν στο ερωτηματολόγιο.
Αυτό δόθηκε σε ξεχωριστές ομάδες με ζευγάρια που προσπαθούσαν να αποφασίσουν αν πρέπει να μείνουν ή να φύγουν από μια σχέση.

Τόσο γα τα παντρεμένα όσο και για τα ανύπαντρα ζευγάρια οι λόγοι για να εγκαταλείψουν μια σχέση ήταν παρόμοιοι. Όποια κι αν είναι η διάρκεια του γάμου, ο μεγαλύτερος λόγος χωρισμού είναι η προσωπικότητα του συντρόφου και η έλλειψη εμπιστοσύνης.

Για όσους ήταν σε σχέση περίπου δύο χρόνων, οι λόγοι παραμονής σε μια σχέση φάνηκαν πιο θετικοί από αυτούς των παντρεμένων ζευγαριών. Για τους παντρεμένους οι τέσσερις πιο κοινοί λόγοι για να μείνουν σε μια σχέση ήταν το αίσθημα επένδυσης, οι οικογενειακές ευθύνες, η αβεβαιότητα και τα υλικά εμπόδια.

Βέβαια, πρόκειται απλώς για μια μελέτη σε μια ομάδα ανθρώπων και δεν εκπροσωπεύει όλα τα ζευγάρια σε αυτόν τον πλανήτη!

χωρισμός

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved