Η σεξουαλική επιθυμία δεν είναι κάτι σταθερό… Κάποιες φορές είναι πιο υψηλή, ενώ υπάρχουν και περίοδοι που η όρεξή σου για σεξ πέφτει στα τάρταρα! Έχεις αναρωτηθεί, όμως, πότε η όρεξη για σεξ φτάνει στο peak της;

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, η σεξουαλική επιθυμία μπορεί να περάσει νωρίτερα από όσο νομίζεις.

Σχεδόν οι μισές γυναίκες που ερωτήθηκαν, στο πλαίσιο της έρευνας, δήλωσαν ότι αισθάνονταν ότι οι σεξουαλικές τους επιθυμίες ήταν πιο έντονες μεταξύ των ηλικιών 18 και 24 ετών.

Μια στις τέσσερις γυναίκες δήλωσε ότι είχαν το καλύτερο σεξ της ζωής τους όταν ήταν μεταξύ 18 και 20 ετών.

Η έρευνα, η οποία περιελάμβανε 1.418 ερωτηθέντες, διαπίστωσε ότι λιγότερο από το ένα πέμπτο των γυναικών δήλωσαν ότι η λίμπιντο τους έφθασε στο μέγιστο των 30 ετών, η οποία θεωρείται συνήθως η πιο κοινή ηλικία.

Εν τω μεταξύ το 25 τοις εκατό των ανδρών δήλωσε ότι η λίμπιντο τους έφτασε στο μέγιστο των 30 ετών.

Η πλειοψηφία και των δύο φύλων συμφώνησε ότι η μεγάλη λίμπιντος δεν σημαίνει και ότι είσαι καλύτερος στο κρεβάτι, βέβαια…

Επιπλέον, η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι περισσότερες γυναίκες ήθελαν η σεξουαλική τους επιθυμία να είναι υψηλότερη από εκείνη των ανδρών, γιατί έτσι απολαμβάβουν περισσότερο το σεξ!

Και αν δεις ότι η σεξουαλική επιθυμία μειώνεται… Τι μπορείς να κάνεις;

Για αρχή, μπορείς να εργαστείς με τον εαυτό σου ώστε να δεις πού οφείλεται αυτή η μειωμένη σεξουαλική διάθεση… Είναι το άγχος της δουλειάς, κάποιο τραυματικό γεγονός που βιώνεις, απλά κάτι ορμονικό ή κάτι συμβαίνει με εσένα και τον σύντροφό σου;

Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και χρειάζεται διαφορετική διαχείριση. Δεν χρειάζεται να σε πιάνει πανικός εάν περνάς μια φάση που θέλεις λιγότερο σεξ. Είναι απόλυτα φυσιολογικό!

Εάν η δουλειά σου παρεμβαίνει στη σεξουαλική σου ζωή, βάλε ορισμένα όρια. Εάν βιώνεις μια δύσκολη κατάσταση, δώσε χρόνο στον εαυτό σου. Εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας, απευθύνσου στον γιατρό σου.

Εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη σχέση σου, δες πώς μπορείς να επαναφέρεις το πάθος!

Δες ακόμα:

5 μύθοι για τη σεξουαλική επιθυμία των γυναικών, καταρρίπτονται  

Photo: Unsplash/Maddi Bazzocco