Οι λόγοι που οδηγούν στην απιστία είναι πολλοί και τελικά είναι πιο εύκολο να συμβεί απ’ όσο νομίζουμε ή νομίζαμε στο παρελθόν.

Τι κάνει έναν άνθρωπο να απατήσει τη/τον σύντροφό του/της; Σε ποιον πρέπει να επιρρίψουμε την ευθύνη; Στην τελική, ποιοι είναι οι λόγοι που οδηγούν στην απιστία;

Η οπτική γωνία των ψυχολόγων σε συνδυασμό με επιστημονικές μελέτες κατέληξαν σε 6 λόγους.

Είσαι έτοιμος να διαβάσεις ποιοι λόγοι οδηγούν στην απιστία;

Απουσία συναισθηματικής οικειότητας

Η αδυναμία να υπάρξουν συζητήσεις από καρδιάς με τον σύντροφο και η έλλειψη εμπιστοσύνης ωθούν τόσο γυναίκες όσο και άνδρες στην απιστία. Υπάρχει φυσικά το στερεότυπο πως το κύριο κίνητρο για τους άνδρες είναι το σεξ. Αλλά σύμφωνα με μελέτες το 47% των ανδρών απατά λόγω έλλειψης συναισθηματικής οικειότητας.  Και η κατάσταση γίνεται πιο δύσκολη επειδή στους άνδρες δεν αρέσει να δείχνουν τα συναισθήματά τους.

λόγοι που οδηγούν στην απιστία

unsplash/Toa Heftiba

Επιρροή απ’ την εμπειρία και την κοινωνία

Τι εννοούμε επιρροή απ’ την εμπειρία; Είναι αυτό που λέμε πως αν το έχει κάνει μια φορά -έστω και σε προηγούμενη σχέση- θα το ξανακάνει! Επίσης, οι άνθρωποι με τους οποίους συναναστρεφόμαστε μας επηρεάζουν σημαντικά. Σε μια ανώνυμη δημοσκόπηση, πάνω απ’ το 75% των ανδρών που είχαν απατήσει είχαν δηλώσει πως και οι φίλοι τους ήταν άπιστοι προς τις γυναίκες τους!

Βαρετή σχέση

Η έλλειψη νέων συναισθημάτων στη σεξουαλική ζωή του ατόμου είναι ο λόγος για τον οποίο το 70% των ανδρών και το 49% των γυναικών απατά!Τι κι αν η σχέση δεν έχει μεγάλα σκάνδαλα ή μεγάλους τσακωμούς; Είναι βαρετή σε άλλο κομμάτι, το οποίο καλώς ή κακώς είναι πολύ σημαντικό!

Πιο επιρρεπείς εξαιτίας μιας κρίσης ηλικίας

Κάνεις έναν μικρό απολογισμό από όλα αυτά που έχεις κάνει στη ζωή σου. Και τις περισσότερες φορές θα σε πιάσει κρίση. Η κρίση αυτή συμβαίνει συνήθως στην ηλικία των 29, των 39 ή των 49, λίγο πριν μια νέα δεκαετία δηλαδή.

λόγοι που οδηγούν στην απιστία

Social Networks

Ναι, αυτή η μάστιγα! Facebook, Instagram, Tinder και ένα σωρό άλλα κοινωνικά δίκτυα. Τα ζευγάρια ανησυχούν περισσότερο για να ανεβάσουν μια ωραία φωτογραφία και όχι για να αφιερώσουν χρόνο στη σχέση τους. Και ο κίνδυνος απιστίας αυξάνεται…

Δεν έχουν άλλη επιλογή

Κι όμως! Είτε το δέχεσαι είτε όχι, υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς την αδρεναλίνη που προκαλεί η απιστία. Ανεξάρτητα απ’ την ηλικία, την εμπειρία και άλλα κριτήρια, αυτοί οι άνθρωποι απατούν και δικαιολογούν τον εαυτό τους! Οι πραγματικοί λόγοι φυσικά για αυτή τη συμπεριφορά ποικίλλουν και μπορεί να κρύβονται βαθιά στο εσωτερικό τους.

Κανείς δεν έχει την απιστία στο DNA του!

Διαβάστε επίσης:

Σε απάτησε; Καλά σου έκανε, λένε τώρα οι επιστήμονες!

Photo:  unsplash/ Gül Kurtaran, Unsplash/ Toa Heftiba