Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις ζευγάρια σε μεγαλύτερη ηλικία που είναι χρόνια μαζί και να παρατηρείς ότι ο ρομαντισμός στη σχέση τους δεν έχει χαθεί ακόμα και μετά από τόσα χρόνια. 

Φυσικά και μετά από πολλά χρόνια σχέσης είναι δύσκολο να υπάρχει ο ρομαντισμός στη σχέση όπως στις αρχές, όμως σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να συνεχίσει να υπάρχει το πάθος και ο ρομαντισμός, ακόμα και μετά από χρόνια.

Άσε το κινητό στην άκρη

Δεν είναι τυχαία πρώτο στο λίστα. Τα τελευταία χρόνια πολλοί είναι αυτοί που δίνουν περισσότερη σημασία στο κινητό τους από ό,τι δίνουν στο σύντροφό τους την ώρα που είναι μαζί. Μπορεί να σου φαίνεται ασήμαντο, αλλά πραγματικά το να είσαι στο κινητό όταν βρίσκεται δίπλα σου το ταίρι σου είναι πολύ άσχημο και δεν κάνει καλό στη σχέση σου. Άσε την τεχνολογία και ασχολήσου με το σύντροφό σου. Άλλωστε, το ίδιο έκαναν και οι παλιοί που δεν είχαν κινητά κι έμεναν μαζί για χρόνια. Μάλλον κάτι θα έκαναν καλά!

Ο καθένας να έχει τον χώρο του

Μπορεί να νιώθεις άνετα με το σύντροφό σου μετά από τόσα χρόνια, όμως είναι πολύ σημαντικό κάποια πράγματα να τα κάνετε χώρια για να διατηρηθεί ο ρομαντισμός στη σχέση σας. Μπορεί να σου φαίνεται αυτονόητο, όμως δεν χρειάζεται να πηγαίνεις στην τουαλέτα μαζί του, ούτε να μην είσαι καθόλου προσεγμένη μπροστά του. Για παράδειγμα, προφανώς και θα φορέσεις φόρμα μες το σπίτι, αλλά δε θα έχει τρύπα, ούτε θα είναι ξεθωριασμένη. Κάποια πράγματα πρέπει να τα κρατάς για τον εαυτό σου!

Κάνε του εκπλήξεις

Μην σταματήσεις ακόμα και μετά από χρόνια να του κάνεις μικρές ή και μεγάλες εκπλήξεις. Πάρε του ένα δώρο, χωρίς απαραίτητα να είναι πολύ ακριβό, ετοίμασε ένα ρομαντικό δείπνο για τους δυο σας και πάρε πρωτοβουλίες όταν βλέπεις ότι η σχέση ρουτινιάζει.

Κάντε καινούργια πράγματα μαζί

Φυσικά και υπάρχουν καινούργια πράγματα να κάνετε. Βγείτε έξω για φαγητό, ποτό, καφέ, θέατρο, σινεμά, περπάτημα, ψώνια και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Μπορείτε, ακόμα, να πάτε μαζί ένα ταξίδι, να κάνετε μια ρομαντική απόδραση, να βάλετε λίγη περιπέτεια στη ζωή σας ή να ξεκινήσετε μαζί μια δραστηριότητα.

Μίλα του ευγενικά και όμορφα

Μην σταματήσεις να μιλάς στον άλλο όμορφα, ευγενικά και με γλυκά λόγια, επειδή είστε πολλά χρόνια μαζί. Δεν πρέπει να έχεις τον άλλο δεδομένο και γι’ αυτό και η συμπεριφορά σου απέναντί του πρέπει να είναι σωστή, όσα χρόνια κι αν είστε μαζί. Σκέψου πως αν γκρινιάζεις κι έχεις νεύρα όλη μέρα, κάθε μέρα, θα κουραστεί κάποια στιγμή κι αυτός.

Διάβασε ακόμα:

Σύμβουλοι γάμων μας λένε τα 4 στοιχεία που μαρτυρούν έναν επιτυχημένο γάμο

Photo: Pixabay.com