Δυσκολεύεσαι να εμπιστευτείς το ταίρι σου και όλα σου φαίνονται ύποπτα, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο; Ανεξάρτητα από το πόσο αγαπάς τον σύντροφό σου, μπορεί ακόμα να φτάνεις στα όριά σου όλη την ώρα, και να αναρωτιέσαι αν θα προδώσει την εμπιστοσύνη σου.

Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι έχεις θέματα εμπιστοσύνης, γεγονός που δείχνει μια μεγαλύτερη αδυναμία να εμπιστευτείς τους ανθρώπους γενικότερα. Το πρόβλημα εμπιστοσύνης μπορεί να σχετίζεται με πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, όπως είναι οι προσδοκίες ή και από τα όρια σε μια σχέση.

Μπορεί να σχετίζεται με την προδοσία σε μια σχέση ή να βασίζεται σε εικασίες, επειδή για παράδειγμα είδες μια ύποπτη συνομιλία του συντρόφου σου με κάποιον στα social media. Όποια και να ναι η αιτία, το πρόβλημα είναι ότι αντιμετωπίζεις προβλήματα εμπιστοσύνης. Προσπάθησε να καταλάβεις τι συμβαίνει και λύσε το πρόβλημα, πριν ξεσπάσει. Αυτές είναι κάποιες προειδοποιητικές ενδείξεις ότι μπορεί να έχεις προβλήματα εμπιστοσύνης, μαζί με τις καλύτερες λύσεις!

Ανασφάλεια

Ένα βασικό σύμπτωμα, που πρέπει να σου χτυπήσει το καμπανάκι και να σκεφτείς ότι αντιμετωπίζεις θέματα με την εμπιστοσύνη, είναι το ότι νιώθεις μια συνεχή ανασφάλεια. Και ίσως να το αισθανόσουν αυτό και στις προηγούμενες σχέσεις σου. Ανεξάρτητα από το πόσο το ταίρι σου προσπαθεί να σε κάνει να τον εμπιστευτείς, δεν μπορείς να απαλλαγείς από αυτό το συναίσθημα. Σε αυτή την περίπτωση, κάνε ένα βήμα πίσω και ασχολήσου με τον εαυτό σου. Το να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου και στην ψυχική υγεία σου, είναι ένα κρίσιμο βήμα προς την ικανότητα να αποδεχτείς αργότερα την αγάπη των άλλων.

Είσαι συνεχώς στεναχωρημένος και μπερδεμένος

 θέματα εμπιστοσύνης στη σχέση

Αισθήματα του φόβου, της αγωνίας, του στρες, της προδοσίας, και ανησυχίας συχνά πάνε πακέτο με προβλήματα εμπιστοσύνης. Ο καλύτερος τρόπος για να το καταπολεμήσεις αυτό είναι να επιδιώξεις την ειλικρινή επικοινωνία με του άλλους. Προσδιόρισε τα όρια, τις ανάγκες και τις προσδοκίες σου στη σχέση, και αυτό ισχύει σε κάθε πτυχή της, από τις εξωτερικές σχέσεις, στα οικονομικά, μέχρι στο σεξ. Όσο περισσότερο διεκδικείς τι θέλεις και χρειάζεσαι, τόσο πιο αποδοτικός θα είναι ο σύντροφος σου. Μην περιμένεις να γνωρίζει τις ανάγκες σου, χωρίς να του έχεις μιλήσει για αυτές!

Δεν ξέρεις τι συμβαίνει

Συνεχώς βρίσκεται σε μια σύγχυση και δεν ξέρεις πώς να είσαι μέσα σε μια σχέση. Αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να μιλήσετε μεταξύ σας σαν ζευγάρι, δηλαδή πώς τα πάτε και πώς βλέπετε την σχέση σας. Αν δεν είσαι σίγουρος για το ποιος είναι το άτομο δίπλα σου ή αν δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς, μιλήστε ο ένας στον άλλο και αποφασίστε πόσο θέλετε να μάθετε για τη ζωή του καθενός. Σε μια υγιή σχέση, δεν πρέπει να αισθάνεσαι την ανάγκη να γνωρίζεις τι κάνει το ταίρι σου κάθε δευτερόλεπτο.

Επιβάλλεσαι

Μπορεί να κατάλαβες ότι κάτι πάει λάθος στην σχέση σου και αποφάσισες να ρωτήσεις το/ την σύντροφο σου τι πάει λάθος. Μπορεί να είναι κομβικό σημείο στη σχέση σου, για αυτό προσπάθησε να μην επιβληθείς και να ζητήσεις από τον άλλο να δικαιολογηθεί. Γίνε κατανοητικός και μην κρατάς αμυντική στάση. Συχνά, τα ζευγάρια μπορεί ακόμη και να χρειάζονται θεραπεία για να επιλύσουν τα ζητήματά τους, κάτι απολύτως φυσιολογικό. Οι ειδικοί κάνουν τις κατάλληλες ερωτήσεις και εντοπίζουν πού υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης, τι είναι σημαντικό και για τους δύο και τι μπορείτε να κάνετε για να συνεχίσετε.

Δες επίσης:

Γνώρισε τη σημασία της εμπιστοσύνης και ένταξε την στις σχέσεις σου!