Όσοι έχουν μεγαλώσει στη δεκαετία του 90 ξέρουν τι θα πει gameboy και έχουν λιώσει τα δαχτυλάκια του σ’ αυτό! Τώρα ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στα αγαπημένα μας παιχνίδια απ’ το κινητό μας. Θα μας πεις δεν είναι το ίδιο… Κι όμως!

Η προστατευτική θήκη κινητού Turnand μετατρέπει το κινητό μας σε παιχνιδομηχανή και μας ξυπνάει μνήμες απ’ την παιδική μας ηλικία.
Πρόκειται για την πιο “έξυπνη” θήκη που μόλις τη γυρίσεις μετατρέπει το κινητό σου σε gameboy!

O Βαγγέλης Νομικός μίλησε στο iPop.gr για τις θήκες που ξεκίνησαν από μια “αποτυχία” και κατέληξαν να έχουν κερδίσει πολλά βραβεία και να έχουν αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους!

 1. Πώς γεννήθηκε η ιδέα για τις θήκες και το Turnand; Πώς προέκυψε η ενασχόληση σας με αυτό;
 2. Η ιδέα της turnand προήλθε από μια αποτυχία. Το προηγούμενο project που τρέχαμε είχε βαλτώσει και σε μια χαλαρή αναζήτηση θήκης προστασίας για το κινητό σκεφτήκαμε πως καμία δεν επιτελεί ένα απλό σκοπό. Δηλαδή να μπορείς να δημιουργήσεις μια διεπαφή μαζί της.Έτσι ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό της και από τότε την έχουμε εξελίξει σε εξαιρετικά σημαντικό βαθμό. Τα πρώτα βήματα του ProjectPlay έγιναν στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) τον Οκτώβριο του 2015.Οπλισμένοι με ένα πρωτότυπο, ένα banner, μερικές επαγγελματικές κάρτες και ένα αρχείο, το ProjectPlay κατάφερε να προσελκύσει πάνω από 1.000
  επισκέπτες σε λίγες μέρες. Μερικοί από αυτούς ήταν ενθουσιασμένοι να το κρατήσουν στα χέρια τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα!
 3. Γιατί το όνομα “Turnand Peripherals“;
 4. To όνομα προέκυψε από την πρακτική εφαρμογή της θήκης, δηλαδή turn and play ή turn and type.
 5. Πώς ακριβώς λειτουργούν αυτές οι θήκες και πως μετατρέπουν το κινητό μας σε gameboy;
 6. Πρόκειται για μια προστατευτική θήκη που μετατρέπεται σε παιχνιδομηχανή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να περιστρέψεις τη θήκη στο μπροστινό μέρος της συσκευής και να ξεκινήσεις μια εφαρμογή. Πλέον, είσαι έτοιμος να παίξεις! Χωρίς μπαταρίες, καλώδια ή Bluetooth!
  Κι αν είσαι πολύ παθιασμένος με το παιχνίδι μπορείς να παίζεις χωρίς ν’ ανησυχείς ότι θα σπάσει!
 7. Είναι διαθέσιμες (συμβατές) για όλα τα κινητά;
 8. Η διαθεσιμότητα προς το παρόν περιορίζεται στην επονομαζόμενη ως flagship κατηγορία, δηλαδή στα iphone 6, 6s, 7 και τα αντίστοιχα plus και στα Samsung s7 και s7 edge!
 9. Έχετε ήδη κερδίσει σε αρκετούς διαγωνισμούς και έχετε δεχτεί πολύ θετικές κριτικές τι σημαίνει αυτό για σας;
 10. Το να κερδίζεις έναν διαγωνισμό δεν σημαίνει αναγκαία και επιτυχία, αλλά μια απλή αναγνώριση του κόπου σου και του τρόπου που δουλεύεις. Σίγουρα σε επιφορτίζει με επιπλέον ευθύνες και αρμοδιότητες. Χρειάζεται και εδώ μέτρο και αξιολόγηση.
 11. Θα συμμετάσχετε στην πλατφόρμα crowdfunding indiegogo. Πείτε μας λίγα λόγια γι’ αυτό.
 12. Η προβληματική κατάσταση στο κομμάτι της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας μας έχει ωθήσει στην πραγματικότητα στο indiegogo. Καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία σκεφτήκαμε την χρηματοδότηση από τα πλήθη σαν την καλύτερη εναλλακτική, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και το καλύτερο μέσο για να ελέγξουμε το πελατολόγιο και την αγορά μας.
 13. Το δικό σας αγαπημένο παιχνίδι;
 14. Προσωπικά είμαι λίγο οπισθοδρομικός και παίζω οτιδήποτε σε 8bit( δεν θα έλεγα το ίδιο και για τον συνέταιρο μου βέβαια).
 15. Τα μελλοντικά σας σχέδια; Θα υπάρχει κάποια εξέλιξη στον σχεδιασμό ή θα κυκλοφορήσει όπως την έχουμε δει;
 16. Αναφορικά με τα μελλοντικά σχέδια σχεδιάζουμε μια θήκη για άτομα που έχουν προβλήματα όρασης και πολλά άλλα που θα αποκαλύψουμε εν καιρώ…