Την γνωρίσαμε το 2007, όταν στέφθηκε Σταρ Ελλάς και μας γοήτευσε όλους με την αυθεντική ομορφιά της και το γλυκό της πρόσωπο. Το 2008 ξεκίνησε την καριέρα της στην τηλεόραση, απ’ το ALTER, ενώ στην πορεία της τηλεοπτικής καριέρας της έχει περάσει από τα λεγόμενα “μεγάλα κανάλια” δίπλα σε σπουδαίους παρουσιαστές, φθάνοντας στο σημείο ν’ αναλαμβάνει μόνη της την παρουσίαση shows όπως το «So You Think You Can Dance». 

Oι περισσότεροι την γνωρίζουμε ως παρουσιάστρια και μοντέλο, όμως, η Δούκισσα Νομικού έχει κι ένα άλλο πρόσωπο: Εκείνο της τρυφερής κι αφοσιωμένης μανούλας, αλλά και εκείνο της εθελόντριας καθώς είναι Πρέσβειρα της Ένωσης “Μαζί για το Παιδί”.

Η συνέντευξη της Δούκισσας Νομικού στο iPop.gr δεν είναι μια ακόμα συνέντευξη. Είναι μια γλυκιά εξομολόγηση της ίδιας για το πώς αποφάσισε να γίνει κομμάτι της προσπάθειας του “Μαζί για το Παιδί” για την ευημερία των παιδιών και των οικογενειών που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια.

Μέσα απ’ τα λεγόμενά της εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως δεν έγινε Πρέσβειρα της Ένωσης για να έχει να επιδείξει κάποιο φιλανθρωπικό έργο, αλλά διότι είναι κάτι που πραγματικά αισθάνεται και αγαπάει. Μοιράζει απλόχερα την αγάπη της και θεωρεί ευλογία το να μπορείς να προσφέρεις σε κάποιον που σ’ έχει ανάγκη.

 1. Πώς ξεκίνησε η συνεργασία σου με το Μαζί για το Παιδί;
 2. Αυθόρμητα και με πολλή αγάπη! Είχα την εσωτερική ανάγκη να προσφέρω ακόμη πιο ενεργά και ουσιαστικά στα παιδιά και έτσι δέχθηκα αμέσως, χωρίς καμία δεύτερη σκέψη, την πρόταση να γίνω πρέσβειρα της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». Άλλωστε εδώ και χρόνια παρακολουθώ τις δράσεις της Ένωσης και δεν σας κρύβω πως πάντα με εντυπωσιάζει και με συγκινεί το σπουδαίο της έργο. Ήθελα, λοιπόν, με κάποιον τρόπο να βοηθήσω κι εγώ. Και να που τώρα είμαι ένα κομμάτι όλης αυτής της σημαντικής προσπάθειας, μιας προσπάθειας που έχει ως στόχο να βελτιώσει την καθημερινότητα χιλιάδων παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη στη χώρα μας.
 3. Ποιοι είναι οι λόγοι που αποφάσισες να πεις «ναι» και να γίνεις Πρέσβειρα της Ένωσης;
 4. Πάντα αγαπούσα τα παιδιά και πάντα ήμουν κοντά τους, αλλά τώρα που είμαι μητέρα ξέρω-νιώθω-μπορώ να αφουγκραστώ, όλες τις ανάγκες τους. Με στεναχωρεί πολύ όταν βλέπω λυπημένες, πονεμένες ή τρομαγμένες φατσούλες. Το «Μαζί για το Παιδί» λοιπόν παλεύει για τα παιδιά αυτά και προσφέρει ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό. Έχω επισκεφθεί τα σωματεία που αγκαλιάζει η Ένωση και έχω διαπιστώσει από κοντά τη δουλειά που γίνεται. Δεν σας κρύβω πως νιώθω ευτυχισμένη κάθε φορά που βρίσκομαι κοντά τους, είναι ευλογία να μπορείς να προσφέρεις σε κάποιον που σε χρειάζεται. Αυτό είναι ένα μάθημα που μου δίδαξε το παιδί μου.
 1. Τι θαυμάζεις περισσότερο στο Έργο της Ένωσης;
 2. Θαυμάζω το γεγονός πως λειτουργεί από το 1996 με τρόπο αθόρυβο και ουσιαστικό, δείχνει την σοβαρότητα και τη σταθερότητα του φορέα και των ανθρώπων που τον απαρτίζουν. Είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση για το τι μπορεί να καταφέρει η «ισχύς εν τη ενώσει». 23 χρόνια είναι εκεί, δίπλα σε κάθε παιδί σε ανάγκη. Στηρίζει περισσότερα από 30.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια ή κάποια αρρώστια, έχουν αναπηρία ή έχουν υποστεί κάποιου είδους κακοποίηση. Εργάζεται με στόχο να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε αυτά τα παιδιά να έχουν ένα καλύτερο μέλλον. Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη που μπορώ να συμβάλλω και εγώ με τον τρόπο μου στη διάδοση του έργου και των δράσεων της Ένωσης.
 3. Μέχρι στιγμής σε έχουμε δει σε πολλές δράσεις με παιδάκια. Τι αποκομίζεις κάθε φορά που έρχεσαι σ’ επαφή μαζί τους;
 4. Όταν με αγκαλιάζει σφιχτά ένα παιδί, μου μεταδίδει τόση θετική ενέργεια που δίνει νόημα στην ύπαρξη μου. Κάθε φορά που με αγκαλιάζει ένα παιδί, είναι τόσο μαγικά τα συναισθήματα που με κατακλύζουν που είναι απερίγραπτη η χαρά και η εσωτερική μου γαλήνη. Νιώθω πως πράττω σωστά ως άνθρωπος και αυτό με κάνει να αισθάνομαι πλήρης. Όλο αυτό το συναίσθημα σε συνδυασμό με την μητρότητα με έχει κάνει να αναθεωρήσω το τι είναι σημαντικό στη ζωή.
 1. Τι δεν ξέρει ο κόσμος για τη συνεργασία σου με το Μαζί για το Παιδί;
 2. Δεν υπάρχει κάτι που δεν έχω μοιραστεί με τον κόσμο. Λειτουργώ ως πρέσβειρα της Ένωσης για να δείξω σε όλους ακριβώς τι κάνει το «Μαζί για το Παιδί» και τα σωματεία-μέλη του. Ο σκοπός αν θέλετε είναι να μεγαλώσει ο κύκλος αυτός, να διαδοθεί το έργο του και να στηρίξουμε όλο και περισσότεροι άνθρωποι τις προσπάθειες του έτσι ώστε να αγκαλιάσουμε ακόμη περισσότερα παιδιά.
 3. Είχες προηγούμενη επαφή με τον εθελοντισμό;
 4. Πάντοτε βοηθούσα όπου και όπως μπορούσα, αθόρυβα και διακριτικά. Τώρα, όμως, η προσφορά και η Ανθρωπιά έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας μου.