Τα αγαπημένα επιτραπέζια των παιδικών σου χρόνων επιστρέφουν! Ετοιμάσου να πορωθείς!

LIKE US ON FACEBOOK

Θυμάσαι που όταν ήσουν μικρός η αγαπημένη σου ώρα ήταν όταν μαζευόσασταν με την οικογένεια και τους φίλους σου και έπαιζες επιτραπέζια; Σίγουρα θυμάσαι και νοσταλγείς! Πλέον, τα επιτραπέζια μπαίνουν και πάλι στη ζωή μας με το Learning Tube. Τελικά υπάρχει κάτι που να μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια!

Ωραία και καλά τα παραδοσιακά επιτραπέζια αλλά είχαμε φτάσει στο σημείο να μάθουμε απέξω και ανακατωτά τις ερωτήσεις που πλέον δεν είχαν και πολύ νόημα. Γι’ αυτό και τα έχουμε κάπου στην αποθήκη μας ξεχασμένα και δεν τα χρησιμοποιούμε!

Πλέον, όμως, μπορείς και πάλι να μαζευτείς με την παρέα σου ή τα παιδιά σου και να παίξεις επιτραπέζια. Όχι τα παλιά και βαρετά αλλά με το Learning Tube! Είναι επιτραπέζιο παιχνίδι, διαδραστικό και unlmited! Unlimited αφού οι ερωτήσεις του δεν τελειώνουν ποτέ και δεν τις βαριέσαι ποτέ.

Κι αν θες να μάθεις περισσότερο για το επιτραπέζιο που θα μπει στη ζωή και το σπίτι σου, τότε διαβάζεις το σωστό άρθρο.

Το ipop.gr μίλησε με τους δημιουργούς της σειράς Learning Tube, Κατερίνα Κυριακούδη και Κωνσταντίνο Τζαγκαράκη, έπαιξε το καινοτόμο επιτραπέζιο και το αγάπησε!

 1. Τι είναι το με λίγα λόγια το Learning tube και πώς γεννήθηκε η ιδέα;
 2. Το Learning Tube είναι μια εκπαιδευτική σειρά επιτραπέζιων παιχνιδιών σε μια καινοτόμα κυλινδρική συσκευασία. Ένα διαδραστικό παιχνίδι γεμάτος κάρτες, για όλες τις ηλικίες. Τα Learning Tube αποτελούν και μια φρέσκια πρόταση σε μια κουρασμένη προϊόντική κατηγορία, που για χρόνια ανακυκλώνεται από παρεμφερή concepts, παιχνίδια αμφιβόλου προέλευσης και προδιαγραφών και μέτριας εκπαιδευτικής αξίας. Η ιδέα ξεκίνησε από χόμπι και την αγάπη μας προς το αντικείμενο. Παλαιότερα είχαμε φτιάξει το Ρετρό με θεματολογία 70s, 80s, 90s για ενηλίκους. Πάντα θέλαμε να μπορέσουμε να κάνουμε μόνοι μας την ιδέα και να την παράγουμε στην Ελλάδα. Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει μια ανακύκλωση ιδεών απ’ τις εταιρίες για χρόνια κι έτσι καταλήξαμε στην ιδέα του Learning Tube.
 3. Ποια είναι η θεματολογία των παιχνιδιών;
 4. Μέχρι στιγμής υπάρχουν τέσσερις σειρές. Οι σημαίες του κόσμου, οι πρωτεύουσες των χωρών, οι εφευρέτες της σύγχρονης εποχής και τα μνημεία του κόσμου. Όλες αυτές τις θεματολογίες δεν τις αποτυπώνουμε με παιδικό τρόπο αλλά για παράδειγμα τα μνημεία είναι σαν να βρίσκεσαι στη χώρα και να τα επισκέπτεσαι! Συμμετέχουν όλες οι ηλικίες και όλοι αποκομίζουν γνώσεις!

 

 1. Γιατί να το επιλέξω απ’ το κοινό επιτραπέζιο; Σε τι διαφέρει;
 2. Το Learning Tube διαφέρει κυρίως σε δύο τομείς. Αρχικά διαφέρει στην καινοτομία που έχει με την κυλινδρική συσκευασία καθώς τα επιτραπέζια είναι σύνηθες να τοποθετούνται σε τετράγωνα κουτιά ή ορθογώνια. Γενικά ο Έλληνας καταναλωτής έχει εκπαιδευτεί στα μεγάλα κουτιά με λειψό περιεχόμενο και το Learning Tube έρχεται ενάντια σε όλο αυτό. Η συσκευασία του εξυπηρετεί γιατί χωρά παντού και μεταφέρεται εύκολα (πχ σ’ ένα ταξίδι) και αυτό είναι ένα στοιχείο διαφοροποίησης του μέσου ανταγωνισμού. Η βασική διαφορά όμως είναι ότι εμείς προσπαθήσαμε  να φτιάξουμε ένα επιτραπέζιο στο οποίο να μπορούν να συμμετέχουν όλες οι ηλικίες. Εμείς θέλαμε να φτιάξουμε ένα παιχνίδι και να επαναφέρουμε αυτή τη ρομαντική συνήθεια στη σύγχρονη εποχή. Υπάρχει, επίσης, διαφορά ως προς το περιεχόμενο καθώς στα καθιερωμένα παιχνίδια μαθαίνεις τα χρώματα, αριθμούς, ζωάκια και η θεματολογία τους ανακυκλώνεται.Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στο Leanring Tube. Επειδή, πλέον, τα παιδιά βαριούνται εύκολα και ασχολούνται πολύ με το Internet, φτιάξαμε ένα επιτραπέζιο εύκολο στη ροή, χάνεις ή κερδίζεις. Με τη τεχνογνωσία μας δώσαμε, όμως συνέχεια στο παιχνίδι. Ο μέσος χρόνος ζωής σ’ ένα επιτραπέζιο με ερωτήσεις γνώσης είναι περίπου εννιά φορές στη δέκατη έχει μάθει τις απαντήσεις και δεν έχει το ίδιο ενδιαφέρον.
 3. Πώς ακριβώς, δηλαδή, το παιχνίδι γίνεται unlimited;
 4. Φτιάξαμε μια βάση δεδομένων για την κάθε θεματολογία και υπάρχει ένα QR code προσβάσιμο σε όλους. Μ’ ένα δωρεάν κατέβασμα από iOS ή Android μιας εφαρμογής. Σκανάροντας το αυτό το ζάρι που έχει μέσα το Leanring Tube σε μεταφέρει στην online εκδοχή του παιχνιδιού η οποία έχει unlimited περιεχόμενο. Αγόρασες, λοιπόν, το προϊόν, έπαιξες -γιατί χρειάζεσαι τη βάση και τις κάρτες- και το παιχνίδι δεν σταματά εκεί.
  Η παρέα παίζει διαδικτυακά και καθώς η τεχνολογία αρέσει στα παιδιά , δεν θεωρούν το παιχνίδι βαρετό. Δημιουργούμε μια βάση που να έχει και ανταποδοτική αξία και να μην τελειώσει το παιχνίδι στη δέκατη φορά που θα το παίξεις.
 5. Είναι ένα παιχνίδι που φέρει την ελληνική σημαία;
 6. Πρόκειται για το μοναδικό επιτραπέζιο που παράγεται στην Ελλάδα και μοντάρεται στο χέρι, κάρτα- κάρτα, απ’ το  brading, τη συσκευασία, το περιεχόμενο και το digital περιεχόμενο.
 7. Πόσο σημαντικά είναι τα επιτραπέζια παιχνίδια κυρίως για τα μικρά παιδιά
 8. Δεν είναι τόσο αν είναι σημαντικά η όχι. Η χρησιμότητα το να ασχοληθεί έχει να κάνει με τη διάδραση με τον συμπαίκτη. Ο χρόνος που αφιερώνει ένας γονιός, αδέρφια ξαδέρφια είναι ποιοτικός χρόνος, μοιράζεσαι στιγμές αυτή η διάδραση μεταξύ των ανθρώπων. Εκείνο το μισάωρο είναι η επαφή, μεταφορά συναισθημάτων και η διασκέδαση. Όλα αυτά μαζί με την απόκτηση γνώσεων.
 9. Πώς ονειρεύεστε το Learning Tube στο μέλλον;
 10. Η σειρά έχει 4 προϊόντα θα θέλαμε να τη δούμε να μεγαλώνει και θα ήταν μεγάλη χαρά και τιμή μας να γίνει adapted σε ξένες χώρες. Μια ιδέα που μπορεί είναι χρήσιμη για κάθε γονιό αυτού του πλανήτη. να μεγαλώνει και να ταξιδεύει και έξω. Γενικότερα, επενδύουμε στον κόσμο που θα επιλέξει την ποιότητα.Το παιχνίδι απ’ το  Α μέχρι και το Ω δεν υστερεί σε τίποτα ενώ έχουν ληφθεί όλες οι πιστοποιήσεις και έχουν ακολουθηθεί όλες οι διαδικασίες που θα έπρεπε. Η μεγάλη ανταπόκριση που έχει δείχνει πως με πίεση και επιμονή το καλό δεν θα χαθεί!
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved