Sapoon: Τα φυσικά σαπούνια με βάση το ελαιόλαδο που θα σε κάνουν να πετάξεις την κρέμα σώματος

LIKE US ON FACEBOOK

Η Ελλάδα είναι πλούσια σε φυσικούς πόρους και υλικά τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν καλλυντικά με αξεπέραστη ποιότητα. Φυσικά, εμείς προσπαθούμε να στηρίζουμε την ελληνική αγορά και προτιμάμε όποια προϊόντα μπορούμε να βρούμε τα οποία είναι φτιαγμένα με φυσικό τρόπο, χωρίς την προσθήκη χημικών.

Μια χαρακτηριστική περίπτωση τέτοιων προϊόντων είναι τα σαπούνια και τα έλαια που φέρουν την υπογραφή της Sapoon, μιας ελληνικής εταιρείας που δημιουργήθηκε από τέσσερις φίλους με κοινό όραμα.

Στόχος τους, όπως δηλώνει ο Σταμάτης Σουεντίε στο iPop.gr, είναι η δημιουργία μιας υποδειγματικής εταιρείας στον χώρο των φυσικών καλλυντικών. Τα μέχρι στιγμής δείγματα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά κι όποιος δοκιμάσει τα προϊόντα τους, που έχουν όλα ως βάση το βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο, αντιλαμβάνεται ότι πλέον οι υπερβολικές ενυδατικές κρέμες στο σώμα μετά το ντους είναι περιττές!

 1. Πότε και πώς ξεκίνησε η Sapoon;
 2. Η Sapoon ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2015 από τέσσερις φίλους, το Σταμάτη Σουεντίε (Δρ. Χημικός Μηχανικός), το Μάκη Σεραφειμίδη (Καλλιτέχνης), τη Μαρία Τσιμητάκη (Χημικός Μηχανικός) και τον Alberto Lozano (Χημικός Μηχανικός). Στόχος μας η δημιουργία μιας εταιρίας υποδειγματικής στο χώρο των φυσικών καλλυντικών που θα καλύπτει το κενό στην αγορά του φυσικού σαπουνιού με καλλυντική δράση. Κοινό στοιχείο και έναυσμα για το εγχείρημα αποτέλεσε η προσωπική ή επαγγελματική ενασχόληση όλων των μελών της Sapoon με θέματα περιβαλλοντικής ευθύνης, αλλά και η υιοθέτηση σε καθημερινή βάση φυσικών μεθόδων περιποίησης της επιδερμίδας.

  Στο Μοσχάτο δημιουργήσαμε ένα εργαστήριο σύγχρονων προδιαγραφών, με την πιστοποίηση του Ε.Ο.Φ., για την παρασκευή φυσικών καλλυντικών σαπουνιών με τη μέθοδο της ψυχρής σαπωνοποίησης και φυσικής ωρίμανσης. Στόχος και όνειρο αποτελεί η εδραίωση και ανάδειξη της εταιρίας στο χώρο των φυσικών καλλυντικών που θα καλύπτει τις ανάγκες ενός διαρκώς αυξανόμενου απαιτητικού κοινού παγκοσμίως, που δεν συμβιβάζεται με τις όποιες γνωστές και ευρέως προτεινόμενες λύσεις και εκτιμά την αξία της ποιότητας.

  Το εργαστήριο της Sapoon στο Μοσχάτο
 3. Πείτε μας λίγα λόγια για τα προϊόντα σας.
 4. Θα λέγαμε πως τα 12 προϊόντα μας είναι σαν 12 αδερφάκια, έχουν κοινή βάση το ελληνικό βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο, αλλά όλα είναι διαφορετικά μεταξύ τους και ξεχωριστά. Κάθε φυσικό καλλυντικό σαπούνι της Sapoon περιέχει πάνω από 80% βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο και επιπλέον έναν ισορροπημένο συνδυασμό ποιοτικών φυσικών καλλυντικών ελαίων, όπως το λάδι αργκάν, το λάδι αβοκάντο και το αμυγδαλέλαιο και αιθέριων ελαίων, όπως το αυτό του τριαντάφυλλου, του γιασεμιού και του άρκευθου. Τα αιθέρια έλαια εκτός από τις ευεργετικές ιδιότητες που προσδίδουν στο καλλυντικό σαπούνι, του προσφέρουν και ένα διακριτικό άρωμα, το οποίο απελευθερώνεται κυρίως κατά τον αφρισμό.

  Ως μέθοδος παραγωγής έχει επιλεγεί η ψυχρή σαπωνοποίηση σε συνδυασμό με φυσική ωρίμανση, που εξασφαλίζει την αναλλοίωτη μεταφορά στο σαπούνι όλων των ευεργετικών συστατικών των ελαίων, αποδίδοντας του την φυσική καλλυντική δράση.Τέλος, σημαντικό ρόλο τόσο για την εταιρία, όσο και για το προϊόν παίζει και η συσκευασία του προϊόντος. Για την εταιρία αποτελεί σήμα κατατεθέν και αναγνωρισιμότητας στην αγορά που έχει κατακλυστεί από παρόμοια προϊόντα, αλλά και για τον καταναλωτή μιας και προστατεύει το προϊόν από ποικίλους κινδύνους. Η συσκευασία που αναπτύξαμε σε συνεργασία με την Αρχιτέκτονα Μηχανικό κα. Έλενα Χρονοπούλου έχει δεχθεί πολύ καλές κριτικές από πελάτες και συνεργάτες και επιπλέον, είναι καινοτόμος μιας και επιτρέπει την επανατοποθέτηση του σαπουνιού εντός αυτής ακόμα και αν αυτό είναι νωπό.

 5. Ποια είναι η βάση των προϊόντων σας και ποια η ιδιαίτερη αξία του να χρησιμοποιεί κανείς μόνο φυσικά υλικά;
 6. Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, βάση των προϊόντων μας αποτελεί το βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο και η απουσία χημικών πρόσθετων. Κάθε χρήση των σαπουνιών της Sαpoon αποτελεί και μια ευχάριστη εμπειρία αφού τόσο η υφή όσο και το διακριτικό τους άρωμα κατά τον αφρισμό προσφέρουν μια αίσθηση πραγματικής φυσικής περιποίησης. Απομακρύνοντας από το μπάνιο μας καθετί βιομηχανοποιημένο που μπορεί να αντικατασταθεί από το σαπούνι, μπορούμε σε μικρό χρονικό διάστημα να δούμε μεγάλη διαφορά στη λάμψη, στην υφή και στην υγεία της επιδερμίδας μας. Το πραγματικό όφελος είναι πως αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι πλαστό ή φαινομενικό αλλά πραγματικό και πηγάζει από τη φυσική αναζωογόνηση της επιδερμίδας. Σε αντίθεση, τα βιομηχανοποιημένα σαπούνια αφυδατώνουν την επιδερμίδα και καθιστούν τη χρήση ενυδατικών προϊόντων αναγκαία, δημιουργώντας έτσι μια αλυσιδωτή οικονομία.

 1. Πώς αποφασίσατε να μπείτε σ’ ένα κλάδο ο οποίος έχει έντονο ανταγωνισμό, λόγω της πληθώρας εταιρειών που ασχολούνται με αντίστοιχα προϊόντα;
 2. Σίγουρα ο ανταγωνισμός στο χώρο των φυσικών καλλυντικών είναι μεγάλος, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν θα πρέπει να αποτρέπει νέες επιχειρηματικές ιδέες από την προσπάθεια και την υλοποίηση. H Sapoon ξεπερνά τον ανταγωνισμό πιστεύοντας στην κορυφαία ποιότητα του προϊόντος, στην εξυπηρέτηση των αναγκών των καταναλωτών και στην καινοτομία των συστατικών-ιδιοτήτων των σαπουνιών της.

 1. Ποια θα λέγατε ότι είναι η ειδοποιός διαφορά σας σε σχέση με τους υπόλοιπους σαπουνοπαραγωγούς;
 2. Τα σαπούνια της Sapoon ξεχωρίζουν για πολλούς και σημαντικούς λόγους από άλλα παρόμοια προϊόντα της αγοράς: Από την ισορροπημένη πληρότητα των συνταγών τους και τη μέθοδο παραγωγής έως το design και τη χρηστικότητα της συσκευασίας τους.Συνοψίζοντας τα προαναφερθέντα, κάθε φυσικό καλλυντικό σαπούνι της Sapoon αποτελείται από βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο σε ποσοστό πάνω από 80% των ελαίων. Το υπόλοιπο 20% απαρτίζεται από ένα ισορροπημένο συνδυασμό πληθώρας ποιοτικών φυσικών-φυτικών καλλυντικών και αιθέριων ελαίων, προσφέροντας έτσι ένα μοναδικής ποιότητας καλλυντικό αποτέλεσμα.

 1. Γιατί ν’ αγοράσω σαπούνια απ’ την Sapoon;
 2. Εδώ θα απαντήσουμε θαρραλέα με μια φράση: «Γιατί είναι τα καλύτερα!». Στη Sapoon πιστεύουμε πως τόσο η ποιότητα όσο και η εμφάνιση και χρηστικότητα αποτελούν βασικά κριτήρια για να κερδίσει ένα προϊόν την αγάπη του καταναλωτικού κοινού.Επίσης, ένας ακόμη λόγος είναι ότι η Sapoon κατέχει τον έλεγχο ολόκληρης της παραγωγικής διαδικασίας, ακόμη και της προετοιμασίας της συσκευασίας, γεγονός που συμβάλει θετικά στον έλεγχο ποιότητας των προϊόντων.
 3. Ποια είναι η μέχρι στιγμής ανταπόκριση απ’ τον κόσμο; Θέλετε να επεκταθείτε περισσότερο και στο εξωτερικό ή πρωτεύον στόχος σας είναι η ελληνική αγορά;
 4. Παρά την υποτονικότητα της ελληνικής αγοράς, η ανταπόκριση του κόσμου είναι αρκετά έντονη τόσο στην ιστοσελίδα/e-shop μας, όσο και στα κατά τόπους σημεία πώλησης. Θερμή αποδοχή βρήκαμε και από τους Έλληνες του εξωτερικού (Φινλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Τσεχία και Ελβετία) γεγονός που μας ενθαρρύνει για επέκταση στο εξωτερικό.

 1. Πού θα βρούμε τα σαπούνια Sapoon;
 2. Παρά του μικρού χρόνου ζωής της, η εταιρία έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ικανοποιητικό δίκτυο διανομής για την τοποθέτηση των καλλυντικών μας. Κριτήριο πάντα αποτελεί η αμοιβαία εκτίμηση των φυσικών προϊόντων. Ενδεικτικά σημεία πώλησης αναφέρονται σε σχετική σελίδα του ιστότοπού μας και περιλαμβάνουν φαρμακεία, καταστήματα φυσικών καλλυντικών, καταστήματα delicatessen και κέντρα περιποίησης και ομορφιάς κυρίως στην Αττική. Επιπλέον, πέραν των συνεργασιών με καταστήματα λιανικής, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στις συνεργασίες με ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων στις κυριότερες τουριστικές περιοχές της χώρας, όπως η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Αθήνα αλλά και περιοχές χειμερινού τουρισμού, όπως το Ζαγόρι, τα Καλάβρυτα και η Αράχωβα. Φυσικά έχουμε και το δικό μας e-shop μέσω του οποίου μπορεί να κάνει ο καθένας την παραγγελία του.

 1. Έχετε βλέψεις για τη δημιουργία κι άλλων προϊόντων ή θέλετε να επικεντρωθείτε αποκλειστικά στα σαπούνια και τα έλαια;
 2. Από την εξειδίκευση στην ψυχρή μέθοδο σαπωνοποίησης στέρεας μορφής, επιλέξαμε ήδη να εμπλουτίσουμε τη γκάμα των προϊόντων μας, με τη σειρά “Green Cosmetic Oils”, που αφορά σε ιδιαίτερα φυσικά καλλυντικά έλαια περιποίησης της επιδερμίδας. Η σειρά αυτή είναι σε συμφωνία με τη φιλοσοφία της Sαpoon για πλήρη απουσία συντηρητικών και άλλων χημικών πρόσθετων από τα προϊόντα μας. Αν στο μέλλον αποφασίσουμε να εντάξουμε και κάποιο ακόμα προϊόν, αυτό θα γίνει στην ίδια βάση μένοντας πιστοί στις αρχές και αξίες που έβαλαν τα θεμέλια για την εδραίωση της Sapoon.
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved