Πριν μας ξεσηκώσουν με τη μουσική τους οι καλλιτέχνες του Kapani Project έκαναν μια στάση στο iPop.gr!

LIKE US ON FACEBOOK

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τη μεγάλη γιορτή που πραγματοποιείται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, το Kapani Project. Είσαι έτοιμος για απογείωση; Μπορείς ν’ αντέξεις ένα 24ωρο γεμάτο μουσικές, ταινίες και performances;

Από τις 00.01 έως τις 23.59 δίνουμε ραντεβού στην παλαιότερη αγορά της Θεσσαλονίκης, εκεί που το παλιό αντικαθίσταται από το νέο, εκεί που εκτυλίσσονται οι πιο αυθόρμητες και δημιουργικές ενέργειες.

Και καθώς θα περιπλανιέσαι στα στενά της κεντρικής αγοράς “Καπάνι”, θα δεις  τρία stages, επτά live, δέκα performances, δεκαπέντε dj sets. Θα χορέψεις σε ρυθμούς alternative, free style, αλλά και με ζωντανές μουσικές του δρόμου και θα το ευχαριστηθεί η καρδιά σου!

Το iPop.gr μίλησε με κάποιους απ’ τους αξιόλογους καλλιτέχνες του line up και σας βάζει στο mood!

Polkar

Οι Polkar δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2013 και το όνομά τους προέκυψε ύστερα από ένα ταξίδι στη Σερβία. Την ώρα που βρισκόντουσαν σε ένα υπόγειο μπαρ ακούγοντας παραδοσιακές πόλκες, ένας μεθυσμένος τύπος εισέβαλλε στο χώρο διακόπτοντας τη μουσική και ξεκινώντας μόνος του ένα τραγούδι. Αυτός, λοιπόν, ήταν ένας Polkar, που στα σλάβικα σημαίνει “μεθυσμένος χορευτής που τραγουδάει φάλτσα”! Η μουσική τους μπορεί να χαρακτηριστεί folk, rock, indie, country, pop και gospel. Όλα τα είδη συνυπάρχουν αρμονικά σε αυτή τη δροσερή παρέα με άμεσες αναφορές στις παλιές Αθηναϊκές και Επτανησιακές καντάδες. Σε μία τέτοια μουσική διαδρομή γεννήθηκε και το πρώτο τους album με τίλο “‘Όλα Αρχίζουν”!

Μέλη: Γιώργος Παπαγεωργίου, Γιάννης Κυρατσός, Λάζαρος Πλιάμπας, Γιώργος Αβραμίδης, Χρήστος Γκαΐλας, Μιχάλης Καρανίκος, Παναγιώτης Ανδρέογλου

 1. Μια μικρή γεύση απ’ τον κόσμο των Polkar;
 2. ΟΚ, μια μικρή γεύση.. θα το πω όσο πιο συμπυκνωμένα γίνεται: Πανηγύρι.
 3. Τι θα ακούσουμε στο stage απ’ τους Polkar;
 4. Θα ακούσετε το νέο μας set και τα κομμάτια του δίσκου μας “Όλα αρχίζουν” που μόλις κυκλοφόρησε. Αναλυτικότερα: από Harry Belafonte και Γούναρη μέχρι ένοχες ειτίλες και παραδοσιακά κομμάτια διασκευασμένα αλά βαλκανικό πανηγύρι. Κάτι τέτοιο.
 5. Μια ευχή για το Kapani!
 6. Εύχομαι το Kapani να… μεγαλώσει και σε.. Μοδιάνο Project. Γιατί όχι; Αυτοί οι δρόμοι και οι στοές προσφέρονται για μικρά αριστουργήματα.

Y.Γ. Ακούστε και αυτό το αγαπημένο και μπείτε στο mood!

Elias Tzikas

Ο Ηλίας είναι ένας Έλληνας dj και παραγωγός. Έχοντας ένα ευρύ υπόβαθρο στη Disco, Funk και House μουσική και παίζοντας σαξόφωνο για σχεδόν 20 χρόνια, έχει δημιουργήσει πολλά διαφορετικά κομμάτια, με κυκλοφορίες σε εταιρείες όπως η “Noir Music”, η “Moda Black”, η Supernova’s “Lapsus Music” και άλλες. Εκτός από την ύπαρξη ενός καλά σεβαστού καλλιτέχνη, ο Ηλίας έχει ήδη φτιάξει τη φήμη του ως διεθνής DJ με εμφανίσεις σε μερικά από τα μεγαλύτερα clubs και φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και την Αμερική, οπότε το μέλλον προβλέπεται λαμπρό γι’ αυτόν.

 1. Τι είναι μουσική για σένα;
 2. Μουσική είναι το θεμέλιο του πολιτισμού. Είναι η παγκόσμια γλώσσα που
  όλοι την μιλούν και όλοι την καταλαβαίνουν. Η μουσική είναι ο τρόπος επικοινωνίας μου με τον υπόλοιπο κόσμο.Είναι το μοναδικό πράγμα που μπορεί ανά πάσα στιγμή να μου προκαλέσει  ρίγος, συγκίνηση, χαρά, να παίξει με τα συναισθήματα μου και μέσα σε  δευτερόλεπτα να με κάνει να ανατριχιάσω.
 3. Αγαπημένος χώρος να παίζεις; 
 4. Κάθε χώρος που υπάρχει interaction με το κοινό είναι ο αγαπημένος μου
  χώρος. Κάθε φορά μπορεί να ανακαλύπτω έναν νέο χώρο που αυτόματα να  γίνεται ο αγαπημένος μου. Δεν είναι οι ακριβοί καναπέδες και τα fancy
  φωτιστικά. Ούτε παίζει ρόλο αν βρίσκεται στο Λονδίνο, Αθήνα, Τρίκαλα,
  Μιλάνο, Ιωάννινα ή Casablanca.Για τον dj το club είναι κάτι ζωντανό. Ένας ζωντανός οργανισμός που χαρακτηρίζεται από τον κόσμο που θα έρθει  για να περάσει μαζί σου ένα ξεχωριστό βράδυ, θα χορέψει, θα πιει, θα σου  μιλήσει, θα κάνει ακόμη και το request και θα χαρείς που σου ζήτησε αυτό  το track, θα ουρλιάξει στο build up, θα τραγουδήσει το classic και θα έχει το κινητό στην τσέπη ή στην τσάντα και όχι στο χέρι όλο το βράδυ  κάνοντας chat.
 5. Πώς είναι να είσαι DJ στην Ελλάδα και πώς στο εξωτερικό; 
 6. Σίγουρα το θέμα της κουλτούρας των λαών είναι το Α και το Ω.
  Η Ευρώπη είναι ο παράδεισος για τους djs όπως και η Νότια Αμερική αυτό τον καιρό. Η Αφρική έχει το δικό της ιδιαίτερο αποτύπωμα στο clublife
  και χαρίζει στον dj υπέροχες στιγμές και αναμνήσεις. Είναι τόσο δυνατές
  αυτές οι εμπειρίες που όσα χρόνια κι αν παίζεις στην Ελλάδα δεν
  πρόκειται να τις ζήσεις.Η Ελλάδα προτιμάει έναν άλλο τρόπο διασκέδασης, που δεν έχει τίποτα  κοινό με το club culture. Διασκέδαση ανατολικού τύπου, με μελωδίες  αράβικες, τούρκικους ρυθμούς, λουλούδια στις πίστες και γενικότερα  διαιωνίζει την κληρονομιά που μας άφησε η τουρκοκρατία. 400 χρόνια  σκλαβιάς στην πλάτη μας, αιώνες όμως σκλαβιάς στα αυτιά μας.Είναι ένα δύσκολο κοινό, που δεν δέχεται το διαφορετικό και πιστεύω πως  οι Έλληνες djs κάνουν άθλο όταν μπορούν και τους διασκεδάζουν, κάνοντας  όμως μεγάλες “μουσικές εκπτώσεις” στα sets τους. Μην ξεχνάμε ότι το  ποσοστό συνακρόασης είναι πολύ μεγάλο. Αυτοί που γεμίζουν τα πολύ  επιτυχημένα house parties είναι συνήθως κι αυτοί οι ίδιοι που την  προηγούμενη μέρα χόρευαν τσιφτετέλι στις πίστες. Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις με κάποιες πόλεις της χώρας όπου οι locals έχουν κάνει τρομερή δουλειά κι έχουν περάσει την ηλεκτρονική μουσική στον κόσμο, όπως πχ ο Βόλος και τα Ιωάννινα.
 7. Τι είναι αυτό που θα ήθελες ν’ αλλάξεις στην εγχώρια σκηνή των DJs;
 8. Δεν θα ζητούσα να αλλάξει κάτι στην εγχώρια σκηνή των djs. Απεναντίας, η  σημερινή κατάσταση είναι ιδανική. Ο κάθε ένας ακολουθεί το δρόμο του και  αν νιώθει ότι κάτι δεν τον καλύπτει ή αν νιώθει ότι πλέον δεν ανήκει
  εκεί, αλλάζει target group.Υπάρχουν πολλοί Έλληνες που κάνουν δουλειά στο εξωτερικό αλλά στην Ελλάδα τους ακούς από σπάνια έως καθόλου.Άλλοι  πάλι παίζουν στην Ελλάδα σε heavy duty schedule αλλά στο εξωτερικό  παίζουν μια – δύο φορές το χρόνο, και πάλι αν τους καλέσει κάποιο τοπικό ελληνικό lobby.Ο dj/producer είναι πολίτης του κόσμου, η μουσική του απευθύνεται σε  κάθε έναν άνθρωπο που ζει στη Γη, επομένως η επιτυχία του είναι ξεκάθαρα  το spread που θα κάνει η δουλειά του στον πλανήτη και όχι τα events που  θα κάνει στη χώρα του.

Chris X & C Senior

O Chris X είναι στα decks της Θεσσαλονίκης από το 1994, με σκοπό του την καλή μουσική και την ενέργεια του πάρτυ. Ιδρυτής του Black Radio Berlin, συλλέκτης βινυλίου κυρίως μαύρης μουσικής, παραγωγός ραδιοφώνου και πάντα στην αναζήτηση του τέλειου beat. Μετακομίζοντας στο Βερολίνο το 2012 εμπλούτισε τον ήχο του με περισσότερα ηλεκτρονικά στοιχεία και έκανε τα σετ του ακόμα πιο απρόβλεπτα. Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη το 2017 και το Music and Food Project, Soulfood Thessaloniki είναι αυτό που γεμίζει τη μέρα του. Μότο του; Expect the unexpected. Ο C Senior είναι στα decks της πόλης τα τελευταία 15 χρόνια με τα σετ του να μην ασπάζονται τάσεις και μόδες, αλλά με μόνο σκοπό την ενέργεια του party.

 1. Τι είναι μουσική για σένα;
 2. Ο σκοπός της ζωής μου. Τα ταξίδι που κάνω τα κάνω κυρίως για να συλλέγω βινύλια. Και το κάνω αυτό από τότε που ήμουν 15 χρονών.
 3. Αγαπημένος χώρος να παίζεις;
 4. Μου αρέσει να παίζω παντού! Όπου έχει καλό κόσμο και θέλει να ακούσει τη μουσική μου.
 5. Μια ευχή για το Kapani!
 6. Να γίνει ακόμα πιο μεγάλο και να πάρει και το…μουντιάλ!

Θα ακούσουμε και θα κουνηθούμε στους ρυθμούς afrobeat, funk, early house, disco! Αλλά όχι μόνο αυτό! Οι πηγές μας μας μαρτύρησαν πως θα ταξιδέψουμε και σε διάφορες γεύσεις! Ισπανική παέγια με τραχανά έχεις δοκιμάσει ποτέ; Μάλλον ήρθε η ώρα!

INFO!

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου @Αγορά Καπάνι
Από τις 00.01 έως τις 23.59
Είσοδος ελεύθερη

Στο Facebook Kapani Project

Στο Instagram kapaniproject

soundloud.com/kapaniproject

Διαβάστε επίσης:

Kapani Project: Μια 24ωρη γιορτή στην καρδιά της Θεσσαλονίκης!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved