Το πολύτιμο app που κάνει το σερφάρισμα στο Διαδίκτυο 3asyR!

LIKE US ON FACEBOOK

Η δυσλεξία είναι μια μορφή μαθησιακής δυσκολίας που απασχολεί πολλά παιδιά αλλά και ενήλικες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα κυρίως με την ανάγνωση και τη γραφή.

Η δυσλεξία δεν θεραπεύεται, ωστόσο υπάρχουν ειδικά προγράμματα που βοηθάνε, διευκολύνουν και εξελίξουν τα δυσλεκτικά άτομα. Κι ένα πιο σύγχρονο και πολλά υποσχόμενο είναι το 3asyR!

Πρόκειται για ένα πολύτιμο εργαλείο που έχει κάνει την ανάγνωση στο διαδίκτυο πιο εύκολη και καθόλου κουραστική.

Το iPop.gr μίλησε με τη Μαίρη Τσιάνα, CEO του 3asyR και σου μεταφέρει τα πάντα γύρω απ’ το πιο χρήσιμο web app!

 1. Πώς ξεκίνησε η ιδέα;
 2.  Από την προσωπική μου ανάγκη για on line ανάγνωση. Oύσα δυσλεκτική έψαχνα ένα εργαλείο να μου καλύψει αυτή την ανάγκη και δεν έβρισκα και  έτσι με την ομάδα μου αποφασίσαμε να το κάνουμε πραγματικότητα!Η ομάδα αποτελείται από Μαρία Τσιάνα CEO, Αλέξανδρος Μπινόπουλος developer, Βασιλική Χρυσοβιτσιώτη creative director, Ζαχαρίας Ζαχαροδήμος software engineer, Όλγα Καλατζή γραφείο Τύπου. Είμαστε μια άρτια καταρτισμένη ομάδα και αρκετά δεμένη. Σεβόμαστε και εκτιμούμε ο ένας τον άλλο . Έπειτα πιστεύουμε και αγαπάμε πολύ το 3asyR!  Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω τον καθένα ξεχωριστά για όσα έχουμε καταφέρει.
 3. Προβλήματα που έχετε αντιμετωπίσει;
 4. Γενικά το πρόβλημα μου με την ανάγνωση έχει να κάνει κυρίως ότι χάνω το προσανατολισμό μου στο κείμενο, χάνω την επόμενη λέξη, την προσπερνάω… σειρές αρκετές φορές και παράγραφο ολόκληρη. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία της ανάγνωσης αρκετές φορές για να καταλάβω τι λέει το κείμενο. Στο έντυπο είχα καταλάβει ότι αν χρησιμοποιούσα φωσφορούχο την στιγμή που διάβαζα δεν έχανα τη σειρά μου και με βοηθούσε και στην μνήμη. Στον υπολογιστή αυτό που έκανα ήταν  να πατάω πεπιεσμένα το ποντίκι για να κάνω select για να εστιάζω κάπως στο κείμενο αλλά αυτό ήταν επίσης δύσχρηστο και κουραστικό.
 5. Τι είναι το 3asyR; Πώς ακριβώς λειτουργεί η εφαρμογή και σε ποιους απευθύνεται;
 6. Το 3asyR είναι ένα web app δηλαδή, ένα εργαλείο για το διαδίκτυο και απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους με αναγνωστικές δυσκολίες.  Με το 3asyR προσφέρουμε επιλογές στο χρήστη για εξατομικευμένη εμπειρία ανάγνωσης. Ο κάθε χρήστης ανάλογα την ανάγκη που έχει μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 15 dyslexia friendly colors, να αυξήσει τη γραμματοσειρά της παραγράφου (18-24), να αλλάξει τη γραμματοσειρά με πιο φιλική στο μάτι των δυσλεξικών, να υπογραμμίσει την παράγραφο και να ενεργοποιήσει την επιλογή του ήχου ώστε αυτά που έχει μαρκάρει να τα ακούσει εφόσον το επιθυμεί. Ο χρήστης μπορεί να διαβάσει σε οποιαδήποτε γλώσσα εκτός (προς το παρόν) των γλωσσών που η ανάγνωσή τους είναι από τα δεξιά προς τα αριστερά.Εφόσον έχει κάνει τις επιλογές που θέλει και πατήσει save, πηγαίνοντας στην αρχή της παραγράφου και κάνοντας ένα μόνο κλικ θα δει την παράγραφο να διαμορφώνεται σύμφωνα με τις επιλογές του και σέρνοντας απλά το ποντίκι δεξιά μπορεί αν φωσφορίσει λέξη-λέξη το κείμενο όπως ο μαρκαδόρος στο βιβλίο. Όταν σταματήσει την ανάγνωση θα πατήσει το κουμπί του ήχου ώστε να ακούσει τα ήδη μαρκαρισμένα κείμενα.
 7. Πώς είναι διαθέσιμο στον χρήστη;
 8.  Έχουμε λανσάρει 2 προϊόντα:*Το chrome extention όπου απευθυνόμαστε στον κάθε μοναδικό χρήστη και μπορεί να το κατεβάσει από το site μας www.3asyR.com με μηνιαία, εξαμηνιαία ή ετήσια χρέωση και να το ενεργοποιεί στις ιστοσελίδες που επισκέπτεται σαν εργαλείο ανάγνωσης. Μπορείτε να δείτε εδώ το tutorial.** Το web app όπως αυτό που είναι πάνω στο site του amna.gr όπου απευθυνόμαστε σε οργανισμούς και επιχειρήσεις ώστε να κάνουμε τα sites τους προσβάσιμα στο κοινό τους με αναγνωστικές δυσκολίες, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εκάστοτε εταιρίας ή οργανισμού.Είναι πολύ σημαντικό που ο μεγαλύτερος ειδησεογραφικός οργανισμός της χώρας (το ΑΠΕ) μας εμπιστεύτηκε, ευχόμαστε να ακολουθήσουν και άλλοι εντός και εκτός Ελλάδος.
 9. Έχετε βραβευτεί πολλές φορές με την πιο πρόσφατη διάκρισή σας ως μια απ’ τις 10 πιο υποσχόμενες startups στην  Ευρώπη. Λίγα σχόλια γι΄αυτό και πώς νιώθετε.
 10. Ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε . Πρώτη φορά βραβευόμαστε εκτός συνόρων και μας χαροποίησε πολύ. Τα GESA awards είναι ένας πολύ σημαντικός παγκόσμιος διαγωνισμός με θέμα την τεχνολογία και την εκπαίδευση, ήταν μεγάλη μας τιμή να βρεθούμε στη δεκάδα. Μια αναγνώριση για την δουλειά που κάνουμε, μας έδωσε ώθηση να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας.

 11. Τελικά τι είναι αυτό που κάνει το 3asyR τόσο ξεχωριστό;
 12. Ότι λύνει το πρόβλημα των ανθρώπων που δυσκολεύονται καθημερινά στην ανάγνωση κειμένων.
 13. Ένα μήνυμα προς όλους αυτούς που έχουν δυσλεξία.
 14. Να συνεχίζουν να προσπαθούν και να μην τα παρατούν ποτέ! Θέλει υπομονή και επιμονή ειδικά στα σχολικά χρόνια. Πρέπει να μάθεις να ζεις μ’ αυτή τη δυσκολία, δεν είναι όμως κάτι ακατόρθωτο. Πολλοί δυσλεξικοί έχουν διαπρέψει στις επιστήμες, στις τέχνες, στην επιχειρηματικότητα.
 15. Μελλοντικά σχέδια;
 16. Έχουμε αρκετά πλάνα στο μυαλό μας, προς το παρόν εστιάζουμε στο να εξελίξουμε περαιτέρω τα προϊόντα μας και να προσεγγίσουμε πιθανούς πελάτες.
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved