Η Planbnb διαχειρίζεται το Airbnb σου κι εσύ δεν έχεις ν’ ανησυχείς για τίποτα!

LIKE US ON FACEBOOK

Μπορεί να άργησε λίγο, αλλά το Airbnb καθιερώθηκε πλέον και στην Ελλάδα και μην γελιόμαστε, κι εσύ όταν ψάχνεις διαμονή για το ταξίδι σου είναι η πρώτη πλατφόρμα που κάνεις αναζήτηση! Την ίδια στιγμή, όλο και περισσότεροι νοικιάζουν το ακίνητό τους μέσω Airbnb. Ακόμα, όμως, κι αν όλα ακούγονται ρόδινα «βάζεις το σπίτι σου στην πλατφόρμα και βγάζεις χρήματα», δεν είναι έτσι πάντα εάν δεν έχεις χρόνο ν’ ασχοληθείς σωστά μ’ αυτό!

Σ’ αυτό το πρόβλημα έρχεται να δώσει λύση η Planbnb, η start up απ’ την Καβάλα που αναλαμβάνει 100% όλη τη διαχείριση του ακινήτου σου σε πλατφόρμες τύπου Airbnb.

Ο ιδρυτής της Planbnb, Γιάννης Τεκερίδης, εξηγεί στο iPop.gr πώς θα βγάλεις περισσότερα χρήματα χωρίς να κουραστείς και να κοπιάσεις!

 1. Μετά την Airbnb, ήρθε η Planbnb. Τι ακριβώς κάνει η startup σας;
 2. Η Planbnb δημιουργήθηκε με σκοπό να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες και διαχειριστές Airbnb κατοικιών, να αποκτήσουν μία πιο επαγγελματική προσέγγιση στην εργασία τους. Η μόδα που ονομάζεται βραχυπρόθεσμη ενοικίαση, έχει δημιουργήσει μία τεράστια ανάγκη για διαφοροποίηση από την μάζα. Όσο μεγαλώνει ο ανταγωνισμός τόσο αυξάνεται και η ανάγκη για έναν τρόπο λειτουργίας με πρότυπα βγαλμένα από τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Στην Planbnb μπορούμε να αναλάβουμε την εξ’ ολοκλήρου διαχείριση της κατοικίας σε Airbnb και άλλες πλατφόρμες. Αυτή αφορά είτε την ψηφιακή διαχείριση και παρακολούθηση, είτε την φυσική αλληλεπίδραση με τον επισκέπτη, καθώς και τα check-in, check-out και καθαριότητα. Επιπροσθέτως, η εταιρία μας μπορεί να βοηθήσει όλους αυτούς τους ιδιοκτήτες που επιθυμούν να εργαστούν μόνοι τους. Από την δημιουργία ή βελτιστοποίηση της καταχώρησής τους και την εκμάθηση διαχείρισης από PC ή Smartphone έως τον σχεδιασμό και εκτύπωση προωθητικού υλικού. Γι’ αυτόν τον σκοπό έχουμε δημιουργήσει τον τομέα “Αυτοδιαχείριση” στην ιστοσελίδα μας.
 3. Αποφασίσατε να κάνετε κάτι τόσο μεγάλο απ’ την Καβάλα, μια μικρότερη πόλη. Πώς είναι δυνατός ο συντονισμός σ’ όλη την Ελλάδα;
 4. Στις περιπτώσεις που η εργασία μας πραγματοποιείται μέσω internet, τα πράγματα είναι πολύ εύκολα! Ουσιαστικά μπορούμε να εργαστούμε από οποιαδήποτε γωνιά τους πλανήτη και αν βρισκόμαστε. Το δεύτερο κομμάτι της εργασίας μας που αφορά την φυσική αλληλεπίδραση με τους επισκέπτες είναι το “δύσκολο” κομμάτι. Φυσικά, χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία επικοινωνίας που μας παρέχονται, μπορούμε να συντονιστούμε με το υπόλοιπο team που είναι μοιρασμένο στην χώρα μας. Μέχρι σήμερα διαθέτουμε εξειδικευμένους συνεργάτες σε Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Μύκονο.
 5. Μπορεί οποιοσδήποτε ν’ απευθυνθεί στην Planbnb;
 6. Αυτή είναι μία πολύ καλή ερώτηση! Ναι, ο καθένας μπορεί να απευθυνθεί σε εμάς, αλλά εμείς πάντα “φιλτράρουμε” το πελατολόγιο μας, προκειμένου να μπορούμε να διασφαλίσουμε την άριστη ποιότητα υπηρεσιών μας.
 7. Γιατί να έρθω σε σας και να μην αναλάβω εγώ τη διαχείριση του ακινήτου μου ώστε να γλιτώσω το έξτρα κόστος;
 8. Όπως ανέφερα και παραπάνω, όσο μεγαλώνει ο ανταγωνισμός, τόσο οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να αποκτούν μία πιο επαγγελματική προσέγγιση στην εργασία τους. Γι’αυτό είμαστε εμείς. Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που η Planbnb υφίσταται είναι η ανάγκη των ιδιοκτητών για ένα επιπλέον εισόδημα. Αρκετοί από αυτούς δεν έχουν τον χρόνο ή την γνώση να διαχειριστούν την καταχώρηση τους στο Airbnb, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν τον χρόνο, αλλά όχι τις γνώσεις. Έτσι μπορούμε να “επέμβουμε” και να δώσουμε σε αυτούς όλα τα απαραίτητα εργαλεία, ανάλογα πάντα με την περίπτωση. Ένα από βασικότερα μότο της εταιρίας μας είναι το “Θέλεις να διαχειριστείς μόνος σου την καταχώρηση σου; Πολύ ωραία! Μάθε από τους ειδικούς”.
 1. Ποιο είναι το δυσκολότερο κομμάτι της δουλειάς σας;
 2. Με μία γρήγορη σκέψη, θα έλεγα ότι το δυσκολότερο κομμάτι αφορά την κατανόηση του “προβλήματος» του κάθε πελάτη μας. Κάθε ιδιοκτήτης και κάθε κατοικία διαθέτει ξεχωριστά χαρακτηριστικά που πρέπει πολύ γρήγορα να αντιληφθούμε και να δράσουμε καταλλήλως. Για παράδειγμα, αλλιώς πρέπει να εργαστούμε για έναν πελάτη που διαθέτει μία κατοικία στην Μύκονο, από έναν που έχει σπίτι σε μία ορεινή περιοχή. Κάθε περιοχή διαθέτει τα δικά της συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα πρέπει να τονίσουμε στην καταχώρηση, όπως και διαφορετικό target group επισκεπτών που μπορεί να προσελκύσει.
 3. Αν κάποια στιγμή θέλω να σταματήσω τη συνεργασία μαζί σας, υπάρχει κάποιο δεσμευτικό χρονικό πλαίσιο;
 4. Η αρχή της κάθε συνεργασίας είναι πολύ σημαντική. Εμείς δεν δεσμεύουμε κανέναν πελάτη μας, αντίθετα οι πελάτες θέλουν να δεσμευτούν μαζί μας.
 5. Θεωρείτε ότι ενδεχομένως να έρθει σύντομα μια παρακμή των ξενοδοχειακών μονάδων λόγω των όλο και περισσότερων πλατφόρμων τύπου Airbnb;
 6. Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο. Φυσικά στην ελεύθερη αγορά δεν μπορούμε να πούμε την λέξη “ποτέ”. Οι ξενοδοχειακές μονάδες προσφέρουν διαφορετικό “προϊόν” από ένα κατάλυμα στο Airbnb και αυτό είναι που προσδίδει ένα ενδιαφέρον στο τελικό αποτέλεσμα του τουρισμού μας. Προσωπικά πιστεύω ότι όσο μεγαλώνει ο αριθμός των καταλυμάτων στην χώρα μας, τόσο θα μεγαλώνει και η επισκεψιμότητα.
 1. Πώς επηρεάζει εσάς η αυξημένη φορολόγηση που επιχειρείται τώρα να ισχύσει για την Airbnb και πώς πιστεύετε ότι θα επηρεάσει και τους χρήστες της πλατφόρμας;
 2. Όπως κάθε άλλη επιχείρηση, έτσι και ένα Airbnb κατάλυμα θα πρέπει να φορολογηθεί. Βέβαια, διαβάζοντας το νέο ΠΟΛ διακρίνω μία προχειρότητα που σίγουρα θα πρέπει να διορθωθεί άμεσα. Ο νέος νόμος που αφορά την φορολόγηση των καταλυμάτων είναι γεμάτος ασάφειες και ο κάθε ιδιοκτήτης θα πρέπει συμβουλευτεί οπωσδήποτε τον λογιστή του προκειμένου να μην υποπέσει σε λάθη. Σίγουρα ο νέος νόμος (όταν θα τεθεί σε ισχύ) θα επηρεάσει τους περισσότερους ιδιοκτήτες ακινήτων, αλλά αυτός δεν θα πρέπει να είναι ένας αποτρεπτικός παράγοντας στην απόφαση κάποιου να εργαστεί πάνω στην βραχυπρόθεσμη ενοικίαση του ακινήτου του. Αναμένουμε νεότερες διορθώσεις του ΠΟΛ μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ αρκετοί ιδιοκτήτες έχουν ανακαλύψει ήδη νέες “πατέντες”.
 3. Τι θα δούμε μελλοντικά από εσάς;
 4. To επόμενο project που ετοιμάζουμε αφορά τον τομέα της ασφάλισης τέτοιου είδος καταλυμάτων και το συγκεκριμένο θέμα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Όταν στα συνολικά 42.000+ καταλύματα Airbnb διαμένουν εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, πολλά μπορούν να συμβούν. Το νέο μας προϊόν που ακούει στο όνομα “Safebnb”, θα είναι διαθέσιμο στο πρώτο τετράμηνο του νέου έτους.
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved