Ο Βασίλης Μπαμπούλας δεν είναι αυτός που νομίζεις. Είναι πολύ καλύτερος όταν τον γνωρίσεις!

LIKE US ON FACEBOOK

Την προηγούμενη φορά είχαμε πιάσει πατέρα και γιο και τους είχαμε κάνει την απαραίτητη «ανάκριση» για τον Οίκο Τελετών «Φάνης Μπαμπούλας και Υιός». Αυτή τη φορά, ανακρίναμε μόνο τον γιο, Βασίλη Μπαμπούλα, για να δούμε πώς αντιμετωπίζει ο ίδιος τη δουλειά που κάνει, εάν τον επηρέασε μεγαλώνοντας και τελικά να τον ρωτήσουμε εάν, μ’ όσα βλέπει καθημερινά, φοβάται περισσότερο ή λιγότερο τον θάνατο!

Ο Βασίλης Μπαμπούλας στο iPop.gr απάντησε σ’ όλες τις ερωτήσεις μας με απόλυτη ειλικρίνεια και περίσσιο χιούμορ, κάτι που αποτελεί χαρακτηριστικό όλης της οικογένειας, άλλωστε. Αφορμή για τη συνέντευξή μας στάθηκε η πρώτη ψηφιακή βιβλιοθήκη από οίκο τελετών που είναι στα σκαριά απ’ τον οίκο «Φάνης Μπαμπούλας και Υιός», όμως, φυσικά και η συζήτηση πήγε πολύ πιο μακριά!

Απολαύστε με δική σας ευθύνη!

 1. Από πατέρα σε γιο… Πώς ξεκίνησε ο οίκος τελετών Μπαμπούλας και ποια ήταν η δική σου πρώτη επαφή με την επιχείρηση;
 2. H επιχείρηση ιδρύθηκε από τον πατέρα μου εντελώς τυχαία εν έτει 1978! Είχε εμπλακεί με τον κλάδο των τελετών από σύμπτωση όντας 14 ετών και έπειτα, εφόσον ενηλικιώθηκε, δημιούργησε τον δικό του Οίκο Τελετών στην άνω πόλη Θεσσαλονίκης, την περιοχή από την οποία κατάγεται κιόλας!
  Εγώ από μικρό παιδί ήμουν πάντοτε κοντά στις επιχειρήσεις του πατέρα μου αλλά και του παππού μου και θεωρώ πως έκτοτε κόλλησε το μικρόβιο του επιχειρείν! Έχω εικόνες, δηλαδή, από όταν ήμουν μωρό, καθώς και μνήμες. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που έχω εμπλακεί με τη δουλειά αυτή, μιας και αναθεώρησα πολλά για τη σημασία της ζωής αλλά και του χρόνου!
 1. Είναι ένα πολύ απαιτητικό και ψυχοφθόρο επάγγελμα. Τι προσόντα χρειάζονται όμως για να κάνεις αυτή τη δουλειά;
 2. Το κυριότερο προσόν που χρειάζεσαι στο επάγγελμα αυτό είναι  η ανθρωπιά και ο σεβασμός στον άνθρωπο. Οργανώνεις στην ουσία την τελευταία τελετή ενός ανθρώπου. Δεν ξέρω αν όλοι αντιλαμβάνονται τη σημασία αυτής της τελετής και το πόσο σημαντικό είναι να παρέχεις ένα αξιοπρεπές χαιρετισμό στους συνανθρώπους σου.
 3. Μεγάλωσες όντας εξοικειωμένος με τον θάνατο ή η δουλειά δεν παίζει ρόλο σ’ αυτό;
 4. Ο θάνατος είναι μία δυσάρεστη κατάληξη και σκέψη, ωστόσο, δεν μπορούμε να λειτουργούμε ούτε σκεπτόμενοι διαρκώς το θάνατο ούτε να παριστάνουμε ότι δεν υπάρχει. Πρέπει να απολαμβάνουμε όσο μπορούμε τη καθημερινότητα μας και να «ξεζουμίζουμε» κυριολεκτικά τις χαρές της!Κανείς δεν γνωρίζει τι επιφυλάσσει το μέλλον του. Αυτό που προσπαθώ να εφαρμόζω στη ζωή μου, είναι το να μην έχω απωθημένα . Η δουλειά αυτή μου δίδαξε και μου διδάσκει πολλά.
 5. Εσύ τελικά φοβάσαι το θάνατο;
 6. Δεν φοβάμαι τον θάνατο, όχι. Το να μεγαλώσω ηλικιακά, να κάνω την αναδρομή μου και να διαπιστώσω ότι έχω πολλά ανεκπλήρωτα όνειρα, αυτό είναι το μόνο που με φοβίζει αναφορικά με τη ζωή και το θάνατο !
 7. Γελάμε καθημερινά με τα posts σας στα social media. Ποια είναι η δικιά σου αγαπημένη, καμένη, κάφρικη ατάκα που μπορεί να έχετε γράψει; (σ.σ. Δέχομαι να μου πεις ατάκα που δεν γράφτηκε ποτέ γιατί ήταν “too much καφρίλα”!).
 8. Ένα αγαπημένο post που ήθελα να γίνει αλλά τελικά το «φοβηθήκαμε» ήταν το εξής: «Βασίλης Καρράς σε καναπέ, δίπλα δίπλα με τον Χαρούλη , τον κοιτάζει και του λέει «Απορώ αν αισθάνεσαι τύψεις»! Και τώρα που στο γράφω γελάω!
 1. Μπαίνουμε στο site του Μπαμπούλα και βλέπουμε μια ολόκληρη λίστα με υπηρεσίες που δεν έχουμε συνηθίσει από οίκους τελετών όπως ψυχολογική υποστήριξη των συγγενών από ειδικευμένη ψυχολόγο καθώς και  σύνταξη του γενεαλογικού δέντρου. Όλα αυτά είναι πολύ ξεχωριστές υπηρεσίες για ένα γραφείο κηδειών. Πώς ξεκίνησε αυτό;
 2. Προσπαθούμε πάντοτε να καινοτομούμε. Αυτό συμβαίνει διότι είμαστε ανήσυχοι ως χαρακτήρες. Θέλουμε διαρκώς να δημιουργούμε κάτι νέο, να παράγουμε σκέψεις και ιδέες. Πολλά υλοποιούνται και πολλά όχι. Έτσι, λοιπόν, έχουμε εφαρμόσει κάποιες υπηρεσίες, οι οποίες μπορούν να φανούν χρήσιμες στους πελάτες μας καθώς και ουσιαστικές. Η αλήθεια είναι πως ορισμένες από αυτές προέρχονται και από το εξωτερικό, όπου η κουλτούρα τον ανθρώπων σχετικά με τον θάνατο είναι διαφορετική. Σ’ εμάς ορισμένα πράγματα φαίνονται ακόμη απόμακρα, ωστόσο, η γνώμη μου είναι πως την επόμενη δεκαετία οι υπηρεσίες αυτές θα έχουν μεγάλη ζήτηση και αποδοχή !
 1. Τελικά το live streaming της κηδείας έχει ζήτηση;
 2. Το Live streaming το έχουμε εφαρμόσει 3 φορές έως τώρα. Αν και το θεωρώ πολύ πρακτικό και ουσιαστικό, μιας και πολλές φορές συγγενικά πρόσωπα δεν έχουν την ευκαιρία να βρίσκονται στην τελετή του ανθρώπου τους, δυστυχώς δεν μας έχει ζητηθεί πολλές φορές !
 3. Μίλησέ μου για την πρώτη ψηφιακή βιβλιοθήκη από οίκο τελετών. Πώς γεννήθηκε η ιδέα και τι υλικό θα βρίσκουμε;
 4. Η ιδέα ανήκει στον φίλο και συνεργάτη μας Ευθύμιο Σαββάκη. Θωρήσαμε χρήσιμο να δημιουργήσουμε έναν τομέα εντός της ιστοσελίδας μας, ο οποίος θα περιέχει βιβλιογραφία σχετική με τον θάνατο και το πένθος καθώς και τη διαχείριση των δύσκολων αυτών στιγμών, αλλά και συνεντεύξεις ανθρώπων που έχουν πολλά να μας πουν πάνω σ’ αυτό. Θεωρώ πως ο κόσμος θα το αγκαλιάσει και θα το αγαπήσει μιας και δεν πρόκειται για κίνηση εντυπωσιασμού, αλλά για κίνηση ουσίας . Όλοι μας έχουμε κληθεί ν’ αντιμετωπίσουμε το χαμό ενός αγαπημένου μας προσώπου και ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να το διαχειριστείς. Σύντομα, λοιπόν, θα είμαστε έτοιμοι να το υλοποιήσουμε στη νέα μας ιστοσελίδα !
 5. Δεν σταματάτε να μας εκπλήσσετε! Και τελικά τι άλλο θα δούμε από εσάς;
 6. Έχουμε πολλά ακόμη να πραγματοποιήσουμε, υγεία να έχουμε !! (Όσο κοινότυπο και αν ακούγεται)! Από τον Σεπτέμβριο ευελπιστώ να είμαστε έτοιμοι στο νέο μας εγχείρημα με τα πρώτα καταστήματα στην Αττική , αλλά ετοιμάζουμε και νέα πράγματα με τον αγαπημένο μας Χαρούλη!
 1. Πώς πάνε οι δουλειές αυτή την περίοδο;
 2. Η επιχείρηση μας πάει καλά προς το παρόν. Λέω προς το παρόν, διότι όταν επιχειρείς στην Ελλάδα, τίποτε δεν είναι βέβαιο. Εάν υπήρχε και η εφαρμογή της παγκόσμιας νομοθεσίας αναφορικά με την ίδρυση των γραφείων τελετών, σίγουρα ο κλάδος θα είχε περισσότερη αίγλη και ορθή λειτουργία. Ο κόσμος θεωρεί ότι δεν υπάρχει κρίση στον τομέα των τελετών, αλλά υπάρχει τεράστια κρίση και πολύ κακός ανταγωνισμός. Δυστυχώς δεν υπάρχουν προδιαγραφές και αυτό είναι κάτι που πραγματικά μας «πονάει» και εμάς και όσους συναδέλφους έχουν αντιμετωπίσει με σεβασμό το επάγγελμα αυτό . Δεν είναι δυνατόν για να ιδρύσεις ένα κρεοπωλείο να σε αναγκάζει η νομοθεσία να έχεις ψυκτικό θάλαμο και για να ιδρύσεις ένα γραφείο τελετών, να χρειάζεσαι μόνο ένα κατάστημα 19m2. Είναι οξύμωρο!
 3. Όταν ήσουν μικρός η μαμά σου σου έλεγε «αν δεν φας το φαγητό σου θα έρθει ο μπαμπούλας;» ή ήταν καμένο από χέρι αυτό το αστείο στην οικογένειά σας;
 4. Όταν μου ανέφερε κάτι τέτοιο η μητέρα μου πάντοτε ρωτούσα «πού είναι ο μπαμπάς;». Το χιούμορ το λατρεύω, το αποζητώ και η πεμπτουσία του χιούμορ είναι ο αυτοσαρκασμός. Γι’ αυτό τον λόγο διακωμωδώ τις καταστάσεις πολύ συχνά!
 5. Η πιο ακραία αντίδραση ανθρώπου που του είπες τι δουλειά κάνεις;
 6. Μου τυχαίνει συχνά μόλις ανακοινώνω ποιος είμαι σε ανθρώπους που δεν με γνωρίζουν να λένε «απαπαπα», να φτύνονται και άλλα τέτοια. Αλλά ό, τι και να κάνουν κάποια στιγμή μοιραία θα ανταμώσουμε! (Γέλια).
 1. Ποιον σελεμπριτονεκρό θα ήθελες να αναστήσεις;
 2. Δεν είναι ένας αλλά πολλοί! Michael Jackson, Στράτο Διονυσίου, καθώς και μερικούς πολιτικούς ηγέτες που λείπουν εμφανέστατα από τη χώρα μας! Αλλά ας μην ξύνουμε πληγές!
 3. Αν μπορούσα να εφεύρω το χάπι της αιωνιότητας πόσο θα με μισούσες;
 4. Όχι δεν θα σε μισούσα! Ό,τι είναι γραφτό να γίνει θα γίνει. Θα βρούμε τον τρόπο να περνάμε καλά και τότε!
 5. Η ιδέα της ανάστασης νεκρών είναι από τις ευχές σου ώστε να υπάρχει διπλή χρέωση στον καθένα;
 6. Να σου πω την αλήθεια, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι πέρα από το τώρα και τη ζωή που ζούμε εδώ. Δεν προσδοκώ κάποια ανάσταση! Γι’ αυτό ας γλεντήσουμε όσο μπορούμε το εδώ για το οποίο είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχει και όταν φτάσουμε σε τελικό στάδιο, βλέπουμε τι θα γίνει !
 7. Ποια είναι η χειρότερη προκατάληψη: Τρίτη και 13, μαύρη γάτα ή ανοιχτή ομπρέλα μέσα στο σπίτι;
 8. Η χειρότερη προκατάληψη… Οι αρνητικοί και γκρινιάρηδες άνθρωποι! Δεν τους αντέχω ειλικρινά! Απομακρύνομαι αμέσως μόλις τους αντιληφθώ. Είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί στη ζωή. Πρέπει ο καθένας μας να είναι υποκινητής στους ανθρώπους που αγαπάει, ώστε να γίνουν καλύτεροι και να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. Μακριά από μίζερους και αρνητικούς ανθρώπους!

Διαβάστε ακόμα:

Πεθαίνεις από τα γέλια, όταν μιλάς με το Φάνη και Βασίλη Μπαμπούλα

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved