Ο πρώτος φούρνος για σκύλους στην Ελλάδα βρίσκεται δίπλα σου!

LIKE US ON FACEBOOK

Ένας παράδεισος για τον σκύλο σου βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και σε περιμένει να πάρεις τον τετράποδο φίλο σου και να τον επισκεφτείτε!

Ο πρώτος φούρνος για σκύλους στην Ελλάδα, το Dog Bakery, άνοιξε στα Άνω Πατήσια κι εκεί θα βρεις μαγειρευτό, φρέσκο φαγητό για τον σκυλάκο σου, το οποίο φτιάχνεται σε καθημερινή βάση μέσα στην κουζίνα του φούρνου.

Στο Dog Bakery θα βρεις ό,τι ακριβώς χρειάζεται ο σκύλος σου καθημερινά για μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή! Από τροφή μέχρι λιχουδιές και αξεσουάρ, ο πρώτος φούρνος για σκύλους στην Ελλάδα είναι ο επόμενος must χώρος που πρέπει να επισκεφτείς εάν είσαι ιδιοκτήτης σκύλου.

Ο Σπύρος Παππάς, ένας εκ των ιδιοκτητών του Dog Bakery, μίλησε στο iPop.gr γι’ αυτή την εξαιρετική ιδέα!

 1. Πώς πήρατε την απόφαση την απόφαση να φτιάξετε τον πρώτο φούρνο για σκύλους στην Ελλάδα;
 2. Αρχικά ξεκίνησε απ’ την ανάγκη μας να φτιάξουμε κάτι, αλλά παράλληλα περιβαλλόμαστε από σκυλάκια, βλέπαμε ότι υπάρχει ένα μεγάλο κενό στο κομμάτι της διατροφής. Βλέπουμε ότι τα τελευταία χρόνια και οι άνθρωποι έτσι κι αλλιώς έχουν αρχίσει να ψάχνονται με την υγιεινή διατροφή. Στο κομμάτι των ζωικών τροφών αναρωτηθήκαμε πώς είναι δυνατόν μια τροφή, η οποία περιέχει μέσα και κρέας, όσο καλή κι ακριβή να είναι, να μπορεί να διατηρηθεί δύο χρόνια εκτός ψυγείου;

  Μπορεί όταν βλέπουμε την ετικέτα να βλέπουμε ότι υπάρχουν μέσα όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όμως, το τελικό αποτέλεσμα έρχεται από τη προσθήκη χημικών και συντηρητικών. Όπως ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει με τα γυμναστηριακού τύπου συμπληρώματα / σκόνες, που σε διατροφικούς όρους με βάση την ετικέτα, περιέχουν όλα όσα χρειάζεται ο οργανισμός μας , έτσι και ο σκύλος χρειάζεται κάτι καλύτερο από μια τυποποιημένη τροφή. Είναι σαν να έχουμε ως βασική τροφή στα κατοικίδιά μας το συμπλήρωμα αντί για μία ισορροπημένη μαγειρευτή τροφή στην οποία ανάλογα τις ανάγκες θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και κάποιο συμπλήρωμα. Άλλωστε, υπάρχουν και αρκετοί κτηνίατροι που σε πολλές περιπτώσεις συστήνουν  στους ιδιοκτήτες να μαγειρέψουν για τους αγαπημένους τους φίλους.

 3. Ό,τι βρούμε στο Dog Bakery είναι 100% φυσικό;
 4. Ακριβώς, γι’ αυτό και πρέπει να καταναλώνεται μέχρι την ημερομηνία λήξης. Αν δεν ανοιχτεί η τροφή διατηρείται για περίπου δέκα μέρες -εμείς πάντα βάζουμε για λόγους ασφαλείας λίγο πιο σύντομη ημερομηνία λήξης απ’ την πραγματική. Απ’ τη στιγμή που ανοιχτεί η τροφή, λέμε στους καταναλωτές πως καλό είναι να καταναλωθεί μέσα σε τρεις μέρες. Άρα η διαχείριση που πρέπει να κάνει ο πελάτης είναι η εξής: Εμείς πουλάμε την τροφή σε συσκευασίες του μισού κιλού, οι οποίες περιλαμβάνουν κροκέτες των 20 γραμμαρίων. Αν το μισό κιλό δεν το δώσει κάποιος στον σκύλο του μέσα σε τρεις μέρες, τον συμβουλεύουμε να βάλει κάποια ποσότητα στην κατάψυξη, όπου μπορεί να διατηρηθεί για κάποιους μήνες (εμείς προτείνουμε δυο μήνες). Ουσιαστικά, όπως συντηρούμε και το δικό μας φαγητό.
 1. Φτιάχνετε σε καθημερινή βάση τις τροφές που αγοράζουμε;
 2. Έχουμε την κουζίνα, όπου τις προδιαγραφές (haccp) τις έχει θέσει κι ελέγξει η κτηνιατρική υπηρεσία, έχουμε πιστοποίηση ότι οι τροφές είναι υψηλής ποιότητας κι έχουμε περάσει απ’ τους απαραίτητους ελέγχους. Το ίδιο ισχύει και για τον άνθρωπο που μαγειρεύει. Τα υλικά μας είναι όλα φρέσκα, είναι σαν να φτιάχναμε μπιφτέκι σπίτι μας, απλά αντί για κρεμμύδι και μπαχαρικά, βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά που μπορεί να καταναλώσει ένας σκύλος.
 1. Μπορεί να φάει όσο θέλει ο σκύλος μου ή υπάρχει όριο;
 2. Ισχύουν οι κανόνες που ισχύουν σε κάθε τροφή για σκύλους, αλλά ένα 20% παραπάνω καθώς υπάρχει περισσότερη υγρασία στην μαγειρεμένη τροφή. Για παράδειγμα ν’ αναφέρουμε πως ένα σκυλάκι 5 κιλών πρέπει να τρώει 100 γρ. την ημέρα ξηρά τροφή. Η αντίστοιχη ποσότητα για τη μαγειρεμένη τροφή είναι 120 γραμμάρια.
 1. Μπορώ να δοκιμάσω κι εγώ απ’ τις τροφές για σκύλους που μαγειρεύετε;
 2. Μπορείς, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, απλά ίσως δεν σ’ αρέσει επειδή δεν έχουμε συνηθίσει τον συνδυασμό π.χ. σαρδέλας με κοτόπουλο, αλλά και γιατί δεν έχει αλάτι. Πελάτης μας έχει πάρει, πάντως, τηλέφωνο και μας έχει πει πως δοκίμασε και του άρεσε πολύ!
 3. Εάν το σκυλάκι μου έχει κάποια ιδιαίτερη διατροφική συνήθεια ή αλλεργία, μπορώ να κάνω ειδική παραγγελία στο Dog Bakery;
 4. Ναι, φυσικά. Εμείς το πρώτο πράγμα που κάνουμε όταν μπαίνει ένας πελάτης στο μαγαζί, είναι να ρωτήσουμε εάν ο σκύλος του έχει κάποιο ιατρικό θέμα, δηλαδή αν ακολουθεί κάποια κλινική δίαιτα ή οτιδήποτε. Εάν κάποιο ζωάκι χρειάζεται κάποια ιδιαιτερότητα στη διατροφή του, εμείς συστήνουμε να έρθει σε επικοινωνία με τον κτηνίατρό του για να παρασκευάσουμε εμείς στη συνέχεια μια ειδική τροφή, η οποία θα περιλαμβάνει ακριβώς αυτά που πρέπει να φάει. Γενικά η τροφή μας δεν μπορεί να βλάψει κανέναν σκύλο, εκτός αν υπάρχουν πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις γι’ αυτό και οι ερωτήσεις προς τον ιδιοκτήτη.
 1. Και τελικά τι θα βρω στον φούρνο για σκύλους;
 2. Το πιο καινοτόμο κομμάτι είναι εκείνο της τροφής. Από εκεί και πέρα, θα βρεις λιχουδιές για σκύλους, οι οποίες φτιάχνονται από εμάς καθημερινά, όπως επίσης και τα σχήματά τους, γίνεται όλη η δουλειά στο χέρι.Επίσης, μπορεί να βρει κανείς στο Dog Bakery αξεσουάρ πιο «premium» χειροποίητα, όπως λουριά, σαμπουάν και αρώματα, σαπουνάκια, έλαια -σολομού και καρύδας- σχεδόν όλα με ελληνική υπογραφή.
 1. Πώς μπορώ να κάνω μια παραγγελία μέσω του e-shop; Θα έρθει η τροφή στην πόρτα μου;
 2. Προς το παρόν λειτουργούμε με κούριερ, κάνουμε κάποιες συνεργασίες που μας εξασφαλίζουν ότι η τροφή θα φτάσει φρέσκια μέσα σε διάστημα 24 ωρών ακόμα και στην επαρχία μέσα σε ειδική συσκευασία με φελιζόλ και παγοκύστες. Οι πρώτες δοκιμές έχουν φτάσει στην ώρα τους και σε πολύ καλές συνθήκες.Στην Αθήνα, αυτή τη στιγμή έχουμε συνεργάτη που έρχεται και παίρνει αυθημερόν τα προϊόντα μας, ο οποίος έχει ένα χώρο στο μηχανάκι του όπου μπορεί να μπει πάγος.Στο μέλλον, είναι μέσα στα σχέδιά μας το να μπει και το κομμάτι του «delivery», δηλαδή να έχουμε έναν δικό μας άνθρωπο που να παραδίδει τις παραγγελίες.
Info!

Dog Bakery (dogbakery.gr)

 

Ξηροκρήνης 2 & Αγ. Αντωνίου,, Άνω Πατήσια, 210 2222443

 

Ωράριο λειτουργίας:

Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο: 09:00 – 16:00

Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 09:00 – 20:00

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved