Ο «Απρόσκλητος επισκέπτης» αποτελεί έργο της Αγκάθα Κρίστι που για πρώτη φορά μεταφέρεται στο θέατρο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο θέατρο Eliart! Η συνέντευξη με τον Νίκο Ορφανό στο iPop.gr σε “ψήνει” να δεις την παράσταση. Εμείς θα είμαστε εκεί, εσύ;

Ο “Απρόσκλητος Επισκέπτης” είναι ένα έργο που έχει λίγο από όλα! Μυστήριο, μυστικά αλλά και έρωτα! Η συνέντευξη με τον Νίκο Ορφανό στο iPop.gr έχει κι αυτή… το στοιχείο του μυστηρίου!

 1. Τι θα δούμε στην παράσταση “Απρόσκλητος επισκέπτης”;
 2. Ένα απίθανο αστυνομικό whodunnit έργο της Αγκάθα Κρίστι, στο ουσιαστικά πρώτο του ανέβασμα στην Ελλάδα. Ατμόσφαιρα, μυστήριο, ύποπτοι, κρυμμένα μυστικά, σκελετοί στη ντουλάπα, έρωτας, είναι όλα εδώ.
 3. Ποιος είναι ο δικός σας ρόλος στο έργο;
 4. Του απρόσκλητου ή καλύτερα απρόσμενου επισκέπτη, ο οποίος αναπάντεχα πυροδοτεί την αλυσιδωτή αποκάλυψη σειράς μυστικών και καταχωνιασμένων γεγονότων με καταλυτική επίδραση στις ζωές όλων. Άθελά του όχι μόνο γίνεται αυτός που ανακαλύπτει το πτώμα, αλλά και ερωτεύεται τη βασική ύποπτο. Μυστηριώδης και ερωτευμένος μαζί.
 1. Τι γεύση αφήνει στον θεατή η παράσταση;
 2. Μοναδική, θέλει και ρώτημα; Το θέατρο επανέρχεται, μετά τις απανωτές τραυματικές του εμπειρίες από τις παραστάσεις της λεγόμενης “αποδόμησης”, που βασάνισαν εκατοντάδες θεατές, στην καθαρή γραμμική δυνατή αφήγηση. Τέτοια έργα, σαν τον Απρόσκλητο Επισκέπτη, αποτελούν δοκιμασμένα την απόλυτη θεατρική απόλαυση.
 3. Πώς είναι η συνεργασία σας με τον σκηνοθέτη Γιώργο Φρατζεσκάκη;
 4. Εξαιρετική, ήρεμη και απολαυστική. Είναι ένας ευγενέστατος άνθρωπος.
 5. Ποια θεωρείτε ότι ήταν η μεγαλύτερή σας επιτυχία στην υποκριτική;
 6. Μα, η επόμενη, δηλαδή του Απρόσκλητου Επισκέπτη. Αλλά και το Σκλαβί προ ετών, ο Υπολοχαγός του Ίνισμορ στο νέο Κόσμο, ο Ντάνι στη βαθιά γαλάζια θάλασσα, ο Μάρκος στο Μπαμπά μην τρέχεις, ο γιατρός Λαπάκης στο Νησί, ο Κίτσος στη διαφήμιση της Βόνταφον, ο άντρας στο άνθρωπος υπό χρεωκοπία στο Skrow, ο Φώντας στο Τάβλι, ο Δρόμιος στους Δίδυμους της Βενετίας, ο Ερμής στον Πλούτο, ο Τρυγαίος στην Ειρήνη, ο Μάκης στο ομώνυμο του Κατσικονούρη, για να πω κάποιος βασικούς.
 1. Έχετε δεχτεί να παίξετε έναν ρόλο που δεν θέλατε;
 2. Ναι, μην ξεχνάμε ότι είμαστε επαγγγελματίες και πρέπει να ζήσουμε. Αλλά δεν είναι ο ρόλος, όσο οι συνθήκες και η πρόκληση να τον αγαπήσεις κατανοώντας τον. Δε με χαλάνε οι ρόλοι που δεν επέλεξα, όσο οι συνεργάτες που επέλεξα και με απογοήτευσαν με τη συμπεριφορά και την ενίοτε ανικανότητά τους.
 3. Θέατρο ή τηλεόραση;
 4. Και τα δύο, ανάλογα τις συνθήκες. Το ερώτημα είναι ψευδές και κρυπτοενοχικό. Και τα δύο αποτελούν τις βασικές δραστηριότητες του επαγγέλματός μας.
 5. Τι θα συμβουλεύατε ένα νέο παιδί που θέλει να ασχοληθεί με την υποκριτική;
 6. Να το τολμήσει. Να σπουδάσει οπωσδήποτε σε μια καλή Δραματική Σχολή και μετά να δοκιμάσει αν του αρέσει ο τρόπος ζωής του επαγγέλματος. Ταυτόχρονα. όμως, να σπουδάσει κι άλλη δουλειά. Για να μην εξαρτάται μόνο από μία. Και γιατί, κακά τα ψέμματα, μόνο το πτυχίο της Δραματικής είναι στοιχειώδες πια και όχι πλήρους κατάρτισης.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Μάικλ Σταρκβέντερ, μηχανικός. Ο απρόσκλητος επισκέπτης. Μια ξεκαρδιστική κωμωδία της Αγκάθα Κρίστι. Πως; Είμαι πολύ σοβαρός για κωμωδία; Μα η κωμωδία είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Για την οποία κανείς μπορεί να κάνει και φόνο! Από 26/10 στο @eliart_theater Michael Starkvender, engineer. The unexpected Guest. A hilarious comedy by Agatha Christie. What? Am I too serious for a comedy? Don’t you know that comedy is a very serious matter? Some people could kill to prove it… From 26/10 at @eliart_theater #greektheatre #newseason #crimestory #agathacristie #michaelstarkvender #theatreseason #greekactors #nikosorfanos

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nikos Orfanos (@nikorff) στις

 1. Πώς προέκυψε η ενασχόλησή σας με την πολιτική;
 2. Απρόσμενα, σαν τον Επισκέπτη της Αγκάθα Κρίστι. Μέσα από μια όμορφη παρέα, που δεν είχε στεγανά και μηχανισμούς αποκλεισμού, μια ελευθεριακή κολλεκτίβα, που ξεμύτησε σαν το καλύτερο μεταδικτατορικά κόμμα σε ποιοτικό επίπεδο στελεχών. Μετά κατασυκοφαντήθηκε και ξέπεσε στην ανυποληψία. Αλλά η πρώτη του περίοδος ήταν μοναδική και όπως μπήκα, απρόσμενα, έτσι και έφυγα.
 3. Έχετε κάποιο μότο με το οποίο πορεύεστε;
 4. Το μέλλον είναι αβέβαιο και ο θάνατος πάντα κάπου κοντά. – Τζιμ Μόρισον.
Info!

Πού: Θέατρο ELIART, Κωνσταντινουπόλεως 127, Βοτανικός, τηλ.: 210 3477677
Πότε: Από 26 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή
Ώρες: Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο 18:15 και 21:00, Κυριακή στις 18:15
Διάρκεια: 90 λεπτά
Εισιτήρια: 15 € (βραδινές παραστάσεις), 12 € (απογευματινές), 12 € (άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ και άνω των 65 χρονών).
Ομαδικά εισιτήρια άνω των 15 ατόμων: 10 €.
Προπώληση: Viva.gr, θέατρο ELIART, Art & Performance Dance Theater (Πριγκηποννήσων 28, Πολύγωνο, Τηλ: 2106448141)