Ο Νικόλας Πλυτάς ζει μια ζωή… στη θάλασσα και μας άφησε να πάρουμε μια γεύση!

LIKE US ON FACEBOOK

Ο Νικόλας Πλυτάς -για όσους δεν τον γνωρίζουν- είναι μόλις 24 ετών και έχει αμέτρητες διακρίσεις σε Πανελλήνιες, Πανευρωπαϊκές και Παγκόσμιες διοργανώσεις κυρίως στο θαλάσσιο σκι, αλλά και το wakeboarding, snowboarding και surfing. 

Ο Νικόλας Πλυτάς αγαπά αυτό που κάνει, είναι η ζωή του και παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει συγκεκριμένους στόχους, έχει ήδη πετύχει πολλά στη ζωή του, προσπαθεί διαρκώς να γίνεται καλύτερος και είναι πλήρως συνειδητοποιημένος.

Το iPop.gr επικοινώνησε με τον «βασιλιά» του θαλάσσιου σκι και μπήκε για λίγο στη ζωή του… μια ζωή γεμάτη δράση, επιτυχίες αλλά και αποτυχίες -γιατί και αυτές είναι μέσα στο παιχνίδι- μια ζωή στη… θάλασσα!

 1. Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με το θαλάσσιο σκι;
 2. Η ενασχόλησή μου με το θαλάσσιο σκι ξεκίνησε όταν ήμουν περίπου 5 χρονών στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης όπου και μεγάλωσα. Είναι στην κουλτούρα της περιοχής τα θαλάσσια σπορ και δεν θα μπορούσα να μην επηρεαστώ και να μην ασχοληθώ! Αρχικά, ξεκίνησα κολύμβηση και στην πορεία -κι αφού έβλεπα κι άλλους να κάνουν θαλάσσιο σκι- δοκίμασα και κόλλησα! Πιο εντατικά ασχολούμαι απ’ τα 7 μου χρόνια, όταν πήγα και στον πρώτο μου αγώνα, ενώ όταν ήμουν 11 χρονών κέρδισα την δεύτερη θέση στην Ευρώπη στην κατηγορία κάτω των 14.
 3. Πώς νιώθεις που έχεις τόσες διακρίσεις σε Πανελλήνιο, Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο;
 4. Γνώριζα ότι θέλει πολλή δουλειά για να φτάσω σε αυτό το σημείο, όπως γνώριζα ότι δεν θα ήταν εύκολο. Ένιωθα, όμως, πάντα μέσα μου ότι θα πετύχω γιατί δούλευα πάρα πολύ σκληρά για αυτό και πάντα το πίστευα. Νιώθω πολύ ωραία και θέλω να συνεχίσω να προσπαθώ για να ανέβω ακόμη πιο ψηλά.Νικόλας Πλυτάς
 5. Τι θυσιάζει ο Νικόλας Πλυτάς για τον πρωταθλητισμό;
 6. Δεν μπορώ να θεωρήσω κάτι θυσία. Ταξιδεύω για να πηγαίνω σε αγώνες, ασχολούμαι με τον αθλητισμό και δεν στερούμαι κάποια πράγματα γιατί πραγματικά κάνω αυτό που αγαπάω και θέλω να εξελίσσομαι. Είναι η ζωή μου.
 7. Τι είναι για σένα η επαφή με τη θάλασσα;
 8. Είναι κάτι το απίστευτο. Κάθε φορά που μπαίνω στο νερό είναι μια καινούργια εμπειρία. Μπαίνω στη θάλασσα όχι μόνο για το θαλάσσιο σκι, αλλά και για άλλα αθλήματα, όπως είναι το surf και το wakeboard. Βλέπω τη θάλασσα σε διαφορετικές πτυχές της. Μερικές φορές τη βλέπω «λάδι» κι ανυπομονώ να κάνω ski κι άλλες -όταν κάνω surf- απολαμβάνω τα κύματα. Τη βλέπω με πολλά διαφορετικά πρόσωπα και νιώθω ένα με τη θάλασσα.
 9. Υπάρχει κάποιο περιστατικό που σου έχει συμβεί στη θάλασσα με αποτέλεσμα να την φοβηθείς;
 10. Θυμάμαι, όταν ήμουν 17 ετών είχα πάει στην Πορτογαλία για surf και τα κύματα ήταν πολύ μεγάλα. Μπήκα στη θάλασσα και κολύμπησα στο σημείο για να πάρω το κύμα και να κάνω surf και όταν έφτασα, πέρασαν μπροστά μου κάποια τεράστια κύματα για τα οποία δεν είχα προετοιμαστεί, δεν τα πρόλαβα αλλά με… πρόλαβαν κι έμεινα αρκετή ώρα κάτω από το νερό. Τότε ένιωσα πολύ φοβισμένος, βγήκα από το νερό, ηρέμησα και δεν έκανα ξανά surf για εκείνη την ημέρα. Την επόμενη ημέρα, όμως, μπήκα ξανά στη θάλασσα, ήμουν πιο συγκεντρωμένος και δεν πτοήθηκα.
 11. Πώς θα ενθάρρυνες ένα παιδί να ξεκινήσει ένα θαλάσσιο σπορ;
 12. Θα του έλεγα ότι στο ξεκίνημα μπορεί να συμβούν πράγματα που δεν έχει προβλέψει, τη μια ημέρα μπορεί να μην τα πάει καλά, μπορεί να μην κάνει αυτό που ήθελε. Αυτά συμβαίνουν αλλά θα τον συμβούλευα να μην πτοείται και να μην τα παρατά. Να προσπαθεί συνέχεια, να κοιτά πιο μακριά από τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν. Παράλληλα, είναι πολύ σημαντικό να προσέχει τον εαυτό του, αλλά και τη σχολή που θα επιλέξει, όπως και τον προπονητή, ο οποίος θα πρέπει να τον βοηθά να βελτιωθεί. Να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του!
 13. Ιδανικό μέρος στην Ελλάδα για θαλάσσια σπορ;
 14. Θαλάσσια σπορ κάνω περισσότερο στην περιοχή μου, στη Βουλιαγμένη όπου κυρίως κάνω την προπόνησή μου, διαφορετικά πηγαίνω σε λίμνες. Όταν πηγαίνω διακοπές συνήθως τις ταιριάζω με κάποιο άθλημα. Για παράδειγμα, το νησί που συνδύασα διακοπές και wakeboard ήταν η Πάτμος και ήταν πραγματικά πολύ ωραία.
  Νικόλας Πλυτάς
 15. Και ποια είναι τα σχέδιά σου για τον Αύγουστο;
 16. Στις 25 Αυγούστου διεξάγονται οι παράκτιοι μεσογειακοί αγώνες στην Πάτρα και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα γίνουν στη χώρα μου. Δουλεύω πολύ σκληρά, προπονούμαι πολύ σκληρά για να τα πάω καλά και στόχος μου είναι να κερδίσω. Δεν είναι εύκολο, αλλά επειδή συμβαίνει και στη χώρα μου έχει ένα κίνητρο παραπάνω!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved